Recepten zonder koolhydraten! Probeer het zelf!- fitgezondengelukkig.be
Fitgezondengelukkig.be - Dé website over gezondheid en gelukkig zijn!
recepten 9 augustus 2018
Marjolein Geen reacties

Wil je ook graag fit en gezond worden? En toch lekker eten? En weet je niet goed hoe daaraan te beginnen? Dan kan dit wel eens dé oplossing voor jou zijn!

Ja, ik wil fit en gezond worden!

Vier heerlijke recepten zonder veel koolhydraten om optimaal te starten met een gezonde levensstijl! Doe er jouw voordeel mee en probeer zelf ook dingen uit. Je zal het leuk vinden.

recepten zonder koolhydratenIn dit artikel geef ik jullie drie heerlijke recepten zonder koolhydraten. Of tenminste zo weinig mogelijk. Als je niet weet wat een koolhydraatarme levensstijl is, dan kan je in dit artikel dat zeker te weten komen.

Het is belangrijk om de juiste informatie te hebben voor je beslist of je met iets gaat beginnen. Koolhydraatarm eten is één van de meest succesvolle manieren om gewicht te verliezen.(bron, bron)

Mensen worden alsmaar dikker en dat zie je ook al bij onze kinderen. Het is een echte ziekte. Vaak overgedragen van ouders op kinderen omdat mensen niet beter weten. Er is niet genoeg informatie. Informatie is belangrijk.

Ik zie kinderen van 4jaar flesjes cola naar binnen kappen alsof het water is. Zakjes chips eten, repen chocolade, taart, koeken en alle zoetigheid die in de aanbieding is, maar hebben we eigenlijk wel het besef wat we daarmee doen? We houden van onze kinderen, ongetwijfeld, maar we vergiftigen ze langs de binnenkant.

Het is dringend tijd voor informatie en verandering. We maken de wereld, de aardbol kapot met onze ecologische voet én we maken ons lichaam kapot door het vol te steken met allerlei chemische ziekelijkheden. Van waar die noodzaak tot vernietiging, mogen we ons toch wel eens afvragen..?


hamburgerEr is de laatste jaren, zoveel slechte ongezonde, gesuikerde voeding geproduceerd dat de jeugd van tegenwoordig niet meer weet wat échte voeding is. Op verjaardagsfeestjes wordt gegooid met cola en fanta en pannenkoeken, frieten, curryworsten , mayonaise en ketchup. Maar waarom?

Enig idee hoe ongezond al die frisdrank is, en wat het doet in jouw lichaam? Enig idee waarom die frieten met ketchup en curryworst zo aangenaam smaakt voor kinderen (en volwassenen)?

Het zit vol suiker. Al onze voedingsmiddelen zitten tegenwoordig volgepropt met suiker en suiker is het smaakje dat ons heel blij maakt.

We zijn allemaal verslaafd aan suiker.

Het is erg moeilijk om hier vanaf te raken. Want de smaak van suiker zorgt  voor méér. We willen steeds meer. Nog één koekje extra. Nog één ijsje. Een portie frietje bij de mosselen. Nog nog nog. Alles waar suiker inzit, proeft zoet en zorgt ervoor dat ons brein verlangt naar nog meer.

Ik herinner mij vergaderingen waar ik vroeger aanwezig moest zijn. Het waren vergaderingen van tien uur in de ochtend tot zeven uur in de avond. We kregen dan het bericht dat de directie zorgde voor ETEN tijdens de middag. Wat kregen wij -werknemers- dan te eten?

TIP: Er is een pagina waar je  Het Koolhydraatarm 30 dagen menu met korting kunt kopen. Deze link stuurt je onmiddellijk door naar deze pagina. Zo kan je heel wat geld besparen. Ga via hier naar de kortingspagina van Het Koolhydraatarm 30 dagen menu!

Witte broodjes. Witte broodjes met martino, krabsla, kip curry of smos kaas en hesp. Soms was het pizza of spaghetti of lasagne. Op te warmen in de microgolf.

Onze buiken werden volgepropt met koolhydraten, suikers waardoor we met z’n allen een uurtje later een fameuze energie-dip kregen en de vergadering eindeloos lang bleef duren. Niemand had iets voedzaam binnen, onze hersenen functioneerden niet meer en de concentratie was ver weg.

Dit maar als voorbeeld. Mensen hebben geen flauw benul. We kiezen steeds voor de makkelijkste oplossing. Broodjes laten brengen is makkelijk. En mensen eten er veel van. Wit brood bevat immers niets voedzaam en daar moet je dan erg veel van eten voor je vol zit.Suiker is slecht voor jouw gezondheid! (bron, bron)

Suiker is tegenwoordig in alle vormen te vinden en suiker is goedkoop.

Wat eten we dan wel? Recepten zonder koolhydraten!

computersRecepten zonder koolhydraten zijn een goede oplossing. Ik at nooit van de broodjes of van de spaghetti. Ik had al snel door dat ik daardoor mijn dag alleen maar langer en vervelender maakte dan dat die al was.

Vergaderingen zijn voor mij de grootste martelingen die er zijn, maar jezelf op dergelijk moment voeden met koolhydraten, dat was mijn doodvonnis.

Ik nam dus ander voedsel mee. Ik had de avond ervoor een lekkere salade gemaakt en nam deze mee naar het werk. Ook wat stukjes kaas en wat noten nam ik mee. Een doosje met besjes of een potje kokosyoghurt.

Mensen keken ofwel jaloers ofwel verveeld. Verveeld, geïrriteerd, ja want mensen worden niet graag geconfronteerd met zichzelf. Mensen krijgen niet graag een spiegel voor.

Ik was de spiegel: ik met mijn gezonde sla was een spiegel voor alle mensen die wel wisten dat ze beter moesten doen dan een wit broodje. Ik was een verveling voor mensen die het zich niet meer aantrekken, niet beter weten of niet beter willen weten.

Buikvet en buikspieren.

Er zijn verschillende manieren om voor jezelf te zorgen, zonder dat het echt veel moeite moet kosten. Geloof me maar, ik heb jaren moeten vechten. Vanaf mijn 14jaar, het besef dat ik toch net iets zwaarder was dan anderen, een kilo of vier. Niets dramatisch maar toch werd het mij al duidelijk gemaakt.

Ik was té dik. En ik moest daar iets aan doen. Mijn moeder die me dwong buikspieroefeningen te doen. Het idee dat buikspieroefeningen helpen om vet te verbranden zat er toen (en nu) goed in. Maar dat klopt niet! Wil je buikspieren zien, dan zal je eerst vet moeten verbranden en dat doe je met voeding.

Ze zeggen niet voor niets “Abs are made in the kitchen”. Je creëert geen buikspieren als je een laag vet hebt hangen, dus al die buikspieroefeningen die dikkere mensen doen halen niets uit, tenzij jij samen met die oefeningen op jouw voeding let en ervoor zorgt dat je vet verliest. Makkelijker is om eerst vet te verliezen en dan oefeningen te gaan doen.

Er komt een moment dat je de knop omdraait.

kattenogenIk werd 18jaar en het enige dat ik kon denken was dat ik een dikke vrouw was. Zoveel jaren later was ik het nog steeds, tenminste in mijn ogen en in de blik en de stem van anderen en ik raakte niet van de idee af tot ik op een bepaald moment ziek werd en ik ineens écht dik werd.

Toen wist ik met zekerheid dat ik vroeger niet dik was. Jaren heb ik me onterecht dik gevoeld door commentaren van anderen. Het heeft me negen jaren tijd gekost om van het dik idee af te raken en aan mezelf te werken zodat ik terug gelukkig kon zijn met mijn eigen lichaam en in mijn hoofd.

Ik bedenk me vaak dat als ik in die tijd de juiste informatie zou gehad hebben, het nooit zo ver had moeten komen. Maar goed, een mens is waar hij moet zijn op exact het moment dat hij er is. Dat is een deel van het universum.

Recepten zonder koolhydraten!

En toen werd het tijd voor verandering. Ik luisterde alleen nog maar naar mezelf en vertrouwde alleen nog de spiegel om te bepalen hoe ik eruit zag. Ik begon me in te lezen in recepten zonder koolhydraten en diëten en ook verschillende levensfilosofieën.

Van alles probeerde ik uit, wat interessant was, wat ik lekker vond, wat makkelijk klaar te maken was.

Ik nam elke vier weken een foto van mezelf in hetzelfde ondergoed, voor dezelfde spiegel, op hetzelfde tijdstip. Dan hing ik ze omhoog aan mijn kleerkast zodat ik elke ochtend kon zien waar ik mee bezig was en hoeveel vooruitgang ik gemaakt had. Ik maakte lijstjes van zaken die ik niet mocht vergeten.

TIP: Er is een pagina waar je  Het Koolhydraatarm 30 dagen menu met korting kunt kopen. Deze link stuurt je onmiddellijk door naar deze pagina. Zo kan je heel wat geld besparen. Ga via hier naar de kortingspagina van Het Koolhydraatarm 30 dagen menu!

Ik kocht kookboeken bij de vleet. Meer dan de helft ervan bevielen mij niet en deed ik weg, maar elk goed en interessant kookboek hield ik bij zodat ik er lekker van kon genieten. Een kookboek is makkelijk als je gewoon aan de slag wil gaan en veel dingen wil uitproberen.

Ik zocht voornamelijk kookboeken uit met veel recepten zonder koolhydraten. Of met zo weinig mogelijk koolhydraten. Op zich niet zo moeilijk en eens je het principe begrijpt van recepten zonder koolhydraten, kan je er ook zelf mee aan de slag!

De basis van koolhydraatarm eten is altijd hetzelfde.(bron) Iedereen kan er dus mee aan de slag. Als je weet wat je wél en wat je niet mag eten (bron), dan kan je starten met koken.(bron)

Recepten zonder koolhydraten 1: Heerlijke speciale omelet!

recepten zonder koolhydratenLaat ik al beginnen met te zeggen dat jij zelf kan kiezen en variëren zoveel als je wil. Het is niet omdat ik dit eiergerecht maak met deze ingrediënten, dat jij het exact zo moeten maken.

Ik heb het al vaak gezegd maar als er iets tussenstaat dat jij écht niet lust, dan vervang je het door een ander product.

Dit is een receptje dat ik quasi dagelijks eet. Steeds met andere groentjes erbij maar de basis blijft altijd hetzelfde.

Ik heb ooit eens een pannetje gekocht om pannenkoeken mee te maken en dat gebruik ik nu om mijn omeletten in te bakken. Dat is erg handig. Het is een dun pannetje waardoor de omelet ook dun en stevig is. Heel vaak rol ik de omelet tot een wrap. Heerlijk lekker en makkelijk om mee te nemen.

Wat heb je nodig?

Een koekenpannetje, een kommetje, een vork, snijplank, mes.

Ingrediënten?

 • 2 eieren
 • grasgevoerde boter of kokosolie
 • een halve paprika (in kleine stukjes)
 • een kwartje courgette (in kleine stukjes)
 • 6 champignons (in schijfjes)
 • 3 stukjes ontbijtspek
 • parmezaanse kaas
 • scheutje kokosmelk/amandelmelk
 • peper en zout
 • pili-pili (naar smaak)

Hoe maak ik het receptje zonder koolhydraten?

Een lekker omeletje maken is niet zo moeilijk. Je snijdt eerst alle groentjes in kleine stukjes. Zet ze apart. Neem een kommetje en breek de eieren. Klop de eieren los met een scheutje kokosmelk. Kruid de eieren met peper en zout. Als je houdt van een beetje pikant, dan kan je er een beetje pili-pili indoen.

Smelt een klontje boter in de koekenpan. Leg er het spek in en laat even bakken. Draai het spek om en doe er de groenten bij. Laat even lekker aanbakken op middelmatig vuur. Neem de eieren en giet ze in de pan. Schudt een beetje met de pan zodat de pan helemaal bedekt is met ei. Als de omelet bijna goed is, gooi je er nog wat parmezaanse kaas bovenop.

Ik eet deze omelet altijd samen met een groene salade. Ik maak de groene salade met uiteraard groene sla en wat schijfjes komkommer. Daarbovenop doe ik wat noten en pitten. Een beetje sesamolie erboven werkt het af. Als ik weet dat ik echt lang met het eten moet toekomen dan snij ik er nog een halve avocado bij.

Recepten zonder koolhydraten 2: Yoghurt met fruit en noten.

recepten zonder koolhydratenDit is een gerechtje dat ik ofwel als ontbijt eet, ofwel als snack. Het is gezond en het vult erg goed. Het is uiteraard niet zo stevig als een omelet met spek, dat spreekt voor zich.

Maar jij weet hoe de dag eruit ziet, dus jij kan zelf bepalen wat je nodig hebt om met veel energie de dag aan te kunnen.

Wat heb je nodig?

Kommetje, lepel, mes, snijplank.

Ingrediënten?

 • Griekse yoghurt of kokosyoghurt.
 • Noten, pitten en zaden.
 • Fruit. (neem besjes voor een receptje zonder koolhydraten!)
 • Stevia.
 • Donkere chocolade vlokjes.

Hoe maak je het?

recepten zonder koolhydratenOok dit is een simpel en snel gerechtje. Maar door dit simpele eten krijg je een lekker vol gevoel. Je eet gezond, met gezonde vetten en eiwitten. Je eet een beperkte hoeveelheid koolhydraten en je hebt een heerlijke voedzame maaltijd.

Neem een kommetje en doet er de yoghurt in. Ik kies meestal voor kokos yoghurt. Deze is erg vet en vult goed. Door zijn groot vetgehalte heeft hij ook een heleboel calorieën dus wees hier alert voor! Griekse yoghurt is ook vettig en kan ook dienen! Jij kiest.

Neem de yoghurt, doe in een kommetje. Doe er een viertal druppels stevia in. Roer alles goed door elkaar. Neem pitten, zaden en noten  naar keuze en besprenkel ze over de yoghurt. Kies fruit. Ik neem meestal blauwe besjes, rode besjes, frambozen, aardbeien, granaatappelpitjes of passievruchten.

Ik kies voor rode vruchten en besjes omdat ze erg voedzaam zijn en minder koolhydraten bevatten. We eten receptjes zonder koolhydraten dus zijn besjes de beste keuze!

Leg de besjes, frambozen en andere fruit op de yoghurt. Heel af toe besprenkel ik mijn yoghurt als laatste nog met chocolade vlokjes.

Gezien je geen chocolade vlokjes vindt van chocolade puur 86%, heb je twee keuzes. Ofwel maak je zelf vlokjes van de chocolade 86% (door ze te raspen of grof te hakken) ofwel neem je gewone vlokjes en houd je rekening met het feit dat dit je extra koolhydraten kost.

Gezond en gemakkelijk! Hoogwaardige voeding bij Body en Fit. Goede kwaliteit voor lage prijzen. Snelle levering. Een absolute aanrader!

Ik wil wel eens kijken!

Recepten zonder koolhydraten 3: Classic salade met topping.

Een heerlijke salade met warm weer is nooit te versmaden. Mensen denken bij een salade aan veel werk. Tenminste als we een mooie en lekkere salade willen maken, dus een beetje meer dan een paar blaadjes sla, een stukje komkommer en wat tomaat.

Niet vergeten dat het oog ook wat wil en dat we de invloed van onze ogen niet mogen onderschatten. Je kan dus erg veel doen met mooi aangeklede borden zonder dat het daarom extreem moeilijk moet zijn.

slaatje

Ik maak slaatjes voor mezelf op minder dan vijf minuten tijd. Het gaat vanzelf. Vaak ook omdat ik graag bepaalde ingrediënten op mijn bord heb. Maak ik een slaatje voor andere mensen dan besteed ik er waarschijnlijk wel tien minuten aan en geen vijf. Haha de tijd is niet zo belangrijk zolang het maar lekker is.

Je kan met sla dus alle kanten op. En sla hoort absoluut bij de recepten zonder koolhydraten. Jij bepaalt wat je graag eet en wat je wil gebruiken. Ik geef je hier een voorbeeld van mijn classic salade die ik vaak op een sneltempo in elkaar steek. Steeds met andere toppings. En het past perfect in de recepten zonder koolhydraten.

Wat heb ik nodig?

Een snijplank, een koksmes, een groot bord, een dunschiller.

Ingrediënten?

 • groene sla : dit kan eender welke zijn, Romeinse sla, gemengde sla, veldsla, rucola.
 • paprika
 • komkommer
 • kaas (kip/zalm)
 • olijven
 • avocado
 • noten
 • handjevol frambozen/braambessen

Hoe maak ik het?

 • Neem je bord en bedek het met de sla die je gekozen hebt. Ik kies meestal een mengeling van donkere blaadjes sla. Die zijn naar mijn gevoel het gezondste en geven mij het volste gevoel. Het ziet er ook gewoon het leukste uit.
 • Schil paprika, snij hem in reepjes of blokjes.
 • Schil komkommer en snij in halve maantjes.
 • Gooi de paprika en de komkommer bovenop de salade, een beetje door elkaar. (Neem je liever wortelen of selder als extra groenten, dan kan dat dus ook)
 • Leg bovenop de groentjes een paar frambozen of rode besjes. (Blauwe besjes kan ook.)
 • Snij de olijven in stukjes en versier jouw bord met de olijven.
 • Dan neem je de noten en de pitjes die kan je ook gewoon over de salade heen leggen.
 • Nu kan je kiezen, of je zin hebt in zalm, stukjes kip of rundvlees, of gewoon kaasblokjes.
 • Als laatste vergeten we niet onze avocado te snijden. Ik neem steeds een halve avocado per persoon. Kruid hem lekker met zout en peper en leg hem mee op de salade.
 • Neem dan een beetje sesamolie, of eender welk ander vinaigrette die jij graag op je salade wil eten.

Zo snel is een slaatje klaar en zo snel kan je ook zelf kiezen wat je er graag op wil. Het is allemaal heel eenvoudig en allemaal even lekker. Je zorgt voor jouw basis groenten, met gezonde portie vetten (avocado en kip/vlees/vis) en genoeg eiwitten en dan ben je er helemaal klaar mee.

Overgiet met een beetje vinaigrette en je hebt een heerlijke maaltijd. Je zal zien dat je helemaal geen nood hebt aan brood, of frietjes of iets anders. Het zou wel kunnen dat jouw hoofd een spelletje gaat spelen, maar jouw lichaam heeft dat helemaal niet nodig!

Recepten zonder koolhydraten 4: Wok met groentjes en zalm.

Heb je zin in een warme maaltijd op één van de koudere dagen of gewoon omdat een lichaam soms zin heeft in warm eten? Dan is dit receptje ééntje dat ik vaak klaarmaak. Snel klaar en heerlijk lekker. Ook hier heb je de mogelijkheid om eindeloos te variëren met groenten en vlees.

wok met groentjes

Ik maak mijn warme groentjes vaak klaar in een wok maar als je dat niet fijn vindt, kan je ze evengoed klaarmaken in de oven ook. Zo heb jij er geen werk aan want dan doet de oven al het werk.

Wat heb je nodig?

Wok, snijplank, koksmes.

Ingrediënten?

 • Champignons: in kleine stukjes gesneden.
 • Broccoli: in hele kleine roosjes gesneden.
 • Ajuin: in kleine blokjes gesneden.
 • Look: geperst of fijn gesneden.
 • Courgette: in kleine blokjes gesneden.
 • Bloemkool: fijn gehakt ter grote van een rijstkorrel.
 • Erwtjes (Bevroren of vers)
 • Stuk verse zalm.
 • Peper en zout.
 • Sojasaus en sesamolie.

Hoe maak ik het?

Ook dit recept zonder koolhydraten is snel en makkelijk klaar te maken. Begin met de basis:

 • Hak een halve bloemkool fijn in een keukenmachine.
 • Snij de champignons, ajuin, courgette in kleine blokjes.
 • Snij kleine roosjes van de broccoli.
 • Zet de wok op het vuur en doe er een beetje kokosolie in.
 • Pers de look en doe look en ajuin in de wok.
 • Roerbak goed. Let erop dat kokosolie snel warm wordt en dus makkelijker aanbrandt.
 • Doe er de alle gesneden groentjes bij: broccoli, champignons en courgette.
 • Roerbak goed.
 • Doe er de erwtjes bij in en roer goed.
 • Snij ondertussen de verse zalm in kleine plakjes.
 • Doe de zalm mee in de wok en roerbak goed zodat de zalm licht roze wordt.
 • Kruid met peper en zout.
 • Overgiet met wat sesamolie en sojasaus.
 • Voeg op het einde de bloemkool erbij en laat nog 2 min mee warm worden.

Versier een diep bord met wat groene sla en neem twee grote scheppen van de wok en indien je dat lekker vindt, kan je nog even bijkruiden met verse bieslook en wat basilicum. Dit gerechtje duurt ongeveer 15minuutjes om klaar te maken.

Nog meer recepten zonder koolhydraten nodig?

Wil je nog meer recepten zonder koolhydraten die makkelijk klaar te maken zijn en die jouw een goed en gezond gevoel geven? Wil je nog meer ideeën opdoen en jezelf slank eten aan koolhydraatarme recepten? Dan moet je gewoon dit geweldige boek kopen!

Ik kan niet anders dan jou Het Koolhydraatarm 30 dagen menu aanbevelen want o mijn God wat is dat een verschrikkelijk goed receptenboek. Je krijgt alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan en met succes te vermageren. Lees hier mijn review over Het Koolhydraatarm 30 dagen menu.

O ja! Dit geweldige koolhydraatarm 30 dagen menu geeft jou alles wat je nodig hebt om gezond te worden!Het is super makkelijk en heerlijk lekker!

Ja! Ik wil het menu bekijken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *