Beste blender voor smoothies? Ontdek mijn top 7! - fitgezondengelukkig.be
Fitgezondengelukkig.be - Dé website over gezondheid en gelukkig zijn!
reviews 21 november 2019
Marjolein Geen reacties

Wil je ook graag fit en gezond worden? En toch lekker eten? En weet je niet goed hoe daaraan te beginnen? Dan kan dit wel eens dé oplossing voor jou zijn!

Ja, ik wil fit en gezond worden!

Elke dag een groene smoothie kan je helemaal gezond maken en is een goede start van de dag! Een goede blender kiezen is niet zo makkelijk! Ontdek het hier!

blendersDe beste blender voor smoothies zoeken kan een opdracht zijn. Maar als je iemand bent die met regelmaat een smoothie drinkt om je gezondheid op peil te houden dan mag een goede blender in je keuken niet ontbreken.

De ene blender is de andere niet en een goed exemplaar vinden kan best moeilijk zijn.

Ik drink elke dag een smoothie van verse groenten en een stukje fruit. Vaak doe ik er klontjes ijs bij om de smoothie lekker fris te drinken. Ik gebruik de blender ook om een eiwitshake in te maken en soms ook voor andere gerechtjes.

Ik heb dus graag een krachtige blender.

Ijsklontjes of bevroren fruit kunnen soms een uitdaging zijn voor een blender en als je je smoothie graag glad hebt, dan is een krachtige blender absoluut aan te raden.

Een goede blender in je huis is één van de gezondste aankopen die jij kan doen. Je helpt er niet alleen jouw lichaam mee maar ook je geest. Niet onbelangrijk in deze rumoerige tijden.

Waarvoor kan je een blender gebruiken?

Een blender kan je gebruiken voor verschillende zaken. Daarom is het ook een dergelijk handig apparaat. Eens je het in huis hebt, zal je merken dat je het steeds vaker kan gaan gebruiken voor verschillende voedingsmiddelen en recepten.

Mijn eerste blender was een goedkoop ding. Ik zag het nut er niet van in en ik wilde er niet te veel geld aan geven om af en toe eens een groente smoothie te maken. Maar al vlug ging mijn goedkoop exemplaar kapot en kon ik niet meer zonder blender. Ik kocht me dus een nieuwe blender waar ik alles mee kon maken wat ik wilde.

De aankoop van een blender is niet onbelangrijk als je van plan bent hem echt veel te gebruiken. Maar waarvoor kan je een blender allemaal gebruiken? Ik geef je graag een paar voorbeelden van het gebruik van mijn blender. Ik gebruik hem werkelijk voor de gekste dingen.

 • Smoothies maken.
 • Eiwit- proteïneshakes maken.
 • Deeg maken voor brownies, taarten, chocoladerepen..
 • Soep mixen.
 • Baby papjes in pureren.
 • Ijsklontjes crushen.
 • Sorbetijsjes maken.
 • Hummus.
 • Notenboter.
 • Beslag voor pannenkoeken en wafels.
 • Sauzen.
 • Cocktails!

Zoals je kan zien, is een blender nooit een verloren aankoop. Zelfs als je op een bepaald moment beslist om geen smoothies meer te drinken, dan kan je het apparaat nog gebruiken voor duizend en één andere dingen.

Hieronder laat ik je het verschil zien tussen blenders die goed zijn om er alleen smoothies mee te maken of apparaten waarmee je ook bovenstaande gerechten kan maken. Kies dus eerst wat je wil en waarvoor het toestel moet dienen. Maak dan een keuze en ga er mee aan de slag!

De blender regelmatig gebruiken is gezond!

Jouw groenten en fruit met regelmaat in de blender steken, heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Voedsel blenden is immers erg gezond. Blenden is een gemakkelijke manier om belangrijke groenten toe te voegen aan je dieet, zonder dat je ze effectief moet gaan eten.

Groene groenten zijn de gezondste en bevatten allerlei stoffen die je lichaam nodig heeft.(bron) Door deze groene groenten, zoals spinazie, boerenkool, veldsla, broccoli en andere te blenden, zal je grotere hoeveelheden gaan eten.

Het regelmatig blenden van groenten en fruit tot een smoothie heeft gezondheidsvoordelen zoals:

 • Vermindert honger.(bron)
 • Je behoudt de vezels die je darmflora gezond houden.(bron)
 • Vermindert vet.
 • Je kan hierdoor voeding eten die je anders niet eet.(bron)
 • Zorgt voor een goed gevuld gevoel waardoor je minder moet eten.
 • Je kan meer vetten eten.
 • Beter voor de spijsvertering.

Beste blender voor smoothies.

Koop je alleen een blender om smoothies te maken dan kan je eventueel eentje nemen met minder opties. Zo heb je erg goede blenders die je voornamelijk gebruikt om alleen smoothies in te maken.

Dit zijn meestal kleinere modelletjes die je ook handig kan wegsteken als je hem niet graag zichtbaar in je keuken hebt staan.

Wil je dus een blender hoofdzakelijk voor smoothies, dan kan ik je onderstaande blender echt aanraden. Deze blender bezit ook drinkbekers die je kan meenemen waardoor je snel klaar bent en het extra handig is.

NutriBullet Pro 900 Series – 5delig.

de beste blender voor smoothiesDit is een prachtige, sterke compacte blender die uit 5 delen bestaat. Het is een krachtige blender die je kan gebruiken voor smoothies, sappen en shakes.

De blender draait op 900Watt en kan zo bijna alles verpulveren tot een gladde smoothie. Dit is voor mij zonder enige twijfel de beste blender voor smoothies!

Deze blender maakt de smoothie in de drinkbeker zelf en hij wordt geleverd met handige antilek deksels waardoor je hem overal veilig mee naartoe kan nemen. Je krijgt er twee bekers bijgeleverd.

De blender is zo krachtig dat hij ook ijsblokjes of bevroren fruit kan fijnmalen. Het kost je geen tijd, hij gaat snel en is efficiënt. Een geweldige blender dus voor actieve mensen of gezinnen die in een snel tempo heerlijke gezonde smoothies willen maken.

Benieuwd? Hier kan je de NutriBullet Pro 900 Series zelf even bekijken via Coolblue.com.

De NutriBullet Pro 900 Serieus is een compacte snelle blender om je sapjes mee te maken. Hij heeft niet te veel poespas en doet exact wat hij moet doen. Handig, simpel en efficiënt. Bovenal ziet hij er nog prachtig uit!

Tips Blender kopen: Belangrijke vragen.

Als je een blender wil kopen, dan is het best dat je eerst bepaalde aspecten doorneemt. Een blender kopen doe je immers met een beetje aandacht voor bepaalde onderdelen. Zomaar de winkel binnenstappen zonder jezelf voor te bereiden, kan zorgen voor de verkeerde aankoop.

Overloop de aandachtspunten en maak dan je favoriete lijstje van blenders. Zo weet je zeker dat je een goede blender koopt en eentje die voldoet aan jouw behoeften.

Stel jezelf daarom onderstaande vragen voor je een blender koopt.

Vraag 1: Wat wil je maken met de blender?

Belangrijk voor je iets koopt, is weten waarvoor jij het dan specifiek wil gaan gebruiken. Iedereen heeft zo zijn eigen noden. Wil je gewoon af en toe een makkelijke smoothie maken met wat fruit en groenten, dan heb je voldoende aan een kleine blender.

Wil je ook soep maken, ijs crushen, noten hakken of beslag maken, dan kan je beter naar een ander soort blender overschakelen. Kijk dus eerst wat je nodig hebt en ga dan op zoek naar de juiste blender voor jou.

Vraag 2: Hoe vaak ga je hem gebruiken?

Er is een groot verschil tussen iemand die 1 keer per week de blender wil gebruiken of iemand die de blender elke dag wil gaan gebruiken. Als je een machine elke dag gebruikt dan is het uiteraard van belang dat de onderdelen van de machine hier ook tegen bestand zijn.

Als je de blender vaker gaat gebruiken dan is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een goed stevig exemplaar met een stevige motor en goede mesjes. Ook qua prijs zal deze blender dan een beetje duurder zijn dan een blender voor sporadisch gebruik.

Vraag 3: Hoeveel wil je betalen voor je blender?

Het is natuurlijk belangrijk waar jouw prijslimiet ligt. Zorg wel altijd voor kwaliteit binnen het budget. De prijzen van blenders verschillen. Je hebt blenders van 30 euro maar ook van 2000 euro. Een lage prijs betekent vaak een minder goede kwaliteit, maar een hoge prijs wil niet noodzakelijk zeggen dat het de beste is.

De perfecte blender ligt vaak op schappelijke mooie prijzen waar je betaald voor kwaliteit. Net zoals het hoort, zou ik zo zeggen. De ideale blender voor jou hangt dus niet af van de prijs maar wel van wat je nodig hebt en wat je ermee gaat doen.

Maak een maximumprijs en probeer de beste blender te zoeken die bij jouw prijs past. Zo weet je dat je kwaliteit koopt.

Best beoordeelde blender.

beste blender voor smoothiesDe beste blender met de meeste positieve recensies is De MagiMix Blender 11628. Dit is een blender met een glazen kom en een inhoud van maar liefst 1,8 liter. Hier kan je zes grote glazen mee vullen. Erg handig dus als je veel sapjes in één keer wil maken.

Je hebt hem in verschillende kleurtjes. Kijk wat jij mooi vindt. Je kan de blender krijgen in de kleur zwart, rood, crème, transparant, mat chroom.

Het is een sterke blender waar je makkelijk allerlei soorten drankjes kan in maken. Hij beschikt over 5 automatische programma’s voor smoothies, soepen, ijsklontjes en deeg en dit met verschillende snelheden.

Ook erg leuk aan deze blender is dat hij een zelf-schoonmaak functie heeft.

Er is een draaiknop om het vermogen aan te passen en je hebt slechts 3 toetsen om de blender te bedienen. De blender heeft een anti-slip bodem en blijft daardoor veilig op het aanrecht staan. De kom is van glas en dat is een absoluut voordeel.

De blender is iets duurder in aankoop maar voldoet aan alle wensen. Dit is de best beoordeelde blender van 2019.

Tips Blender Kopen: Let hierop!

Als je een blender gaat kopen dan moet je aandacht besteden aan bepaalde onderdelen van de blender. Deze onderdelen bepalen de kwaliteit van de blender en zijn dus goed om in je achterhoofd te houden als je overgaat tot de aankoop!

1. De blenderkan.

De blenderkan is de kan waar jij de ingrediënten in gaat doen en waar je alles zal in mixen. Je hebt verschillende maten van blenderkannen, maar je hebt er ook gemaakt uit verschillende materialen. Plastieken en glazen.

Neem een glazen kan.

Deze is niet alleen stevig, maar ook mooi. Ze blijft ook mooi. Plastieken kannen durven gaan verduren als je ze vaker gebruikt en dan zien ze er vies en vuil uit. Deze vuiligheid komt ook in je smoothie terecht. Een glazen kan blijft altijd proper. Een glazen kan is ook makkelijk schoon te maken.

2. Het vermogen en de motor.

Onderin de blender zitten er een aantal messen. Deze messen gaan jouw smoothie ingrediënten mixen. Hoe krachtiger het vermogen van de motor hoe makkelijker jouw smoothie lekker zacht gemixt kan worden. Een smoothie met brokjes in, is niet zo fijn.

Voor een krachtige motor kies je best minimaal 750 watt.

Maar als je nog een sterkere neemt, is jouw smoothie nog gladder en beter gemixt! Er zijn ook blenders met een motor van 1000watt en meer.

3. De mesjes.

De mesjes vermalen de groenten. Het is dus belangrijk dat je goede mesjes hebt staan, liefst 4 en mesjes die stevig gemonteerd staan op een onderstuk dat ook makkelijk van de blender af te halen is. Zo kan je de blender en de mesjes makkelijk proper maken.

De messen moeten gemaakt zijn van roestvrij staal. Het onderstuk ook. Is dat niet zo, koop de blender dan niet. Hij zal snel kapot gaan en zorgt niet voor het gewenste resultaat. Maak hier geen compromissen in. Een goede blender heeft dit als basis!

4. Veiligheid.

Als je een blender gebruikt dan is het wel zo fijn als je dat op een veilige manier kan doen. Let op volgende aspecten zodat je weet dat je een veilige blender koopt:

 • Anti-slip voetjes: zorg ervoor dat de blender deze heeft. Ze zorgen ervoor dat je blender stabiel blijft staan op jouw aanrecht en niet gaat bewegen tijdens het mixen. Stabiliteit is belangrijk.
 • Anti-start systeem: Zorg dat de blender niet start als hij niet goed in elkaar is gezet. Dit is een veiligheidssysteem dat meestal standaard in de blender aanwezig is. Maar goedkopere blenders hebben dit niet. Let er dus op.
 • Dubbelwandige kan: Als je van plan bent om warme gerechten te maken in je blender, zorg dan dat je een glazen kan hebt en dat die kan dubbelwandig is, zodat je je niet kan verbranden aan de kan.
 • Reverse knop: Deze knop zorgt ervoor dat je vastkomende stukjes kan loskrijgen door hierop te drukken. Het mixen gaat zo een stuk vlotter en dan moet je de blender niet op en af gaan zetten.

5. De inhoud.

De inhoud van de blenderkan is niet onbelangrijk. Het is wel zo fijn als je een goede portie drank kan maken en in 1 keer verschillende glazen kan vullen. Ik heb dus ook graag een ruime inhoud van minstens 1,5 liter. Dit geeft je de mogelijkheid om voldoende sap te maken.

Een grotere inhoud houdt natuurlijk ook in dat de kan wat zwaarder zal aanvoelen en dat het lastiger wordt om ze af te wassen en ermee te manoeuvreren. Maar dat ongemak weegt natuurlijk niet op tegenover het gemak van in één keer verschillende porties te kunnen maken.

6. De functies.

Hoe luxueuzer de blender, hoe meer mogelijkheden je zal krijgen om de blender in te stellen op verschillende programma’s. Maak voor jezelf uit of het wel nodig is. Eenvoud is vaak beter.

Bij sommige blenders heb je ook meer keuzes in snelheid. In tegenstelling tot de programma’s is dit wel een handige optie. Door zelf te kiezen hoe snel de blender gaat, kan je ook controle houden over de smoothie.

Bekijk dus goed welke programma’s en opties jij zou nodig hebben en kies dan welke blender bij jouw behoeftes past.

7. Vulopening.

Als de smoothie draait is het wel zo handig om dadelijk nog wat ingrediënten te kunnen toevoegen. Anders moet je de blender telkens afzetten, het deksel openen en er nieuwe producten ingooien. Door de vulopening kan je dat doen terwijl je blender draait.

Dit is niet alleen handig maar ook veel veiliger in gebruik.

Top 4: Best verkochte blenders.

Nummer 1: Philips Avance HR3655/00

beste blender voor smoothieDe eerste in het rijtje is de Philips Avance HR3655/00. Dit is niet alleen een mooi ogende blender maar hij is ook echt van goede kwaliteit. Deze blender heeft een hoge en krachtige motor van 1400 watt.

Hierdoor zal je steeds perfect gladde smoothies en juices kunnen maken.

Deze blender heeft een grote glazen ruime kan van maar liefst 2 liter. Je krijgt ook 2 kleinere kannen, zo kan je onderweg genieten van je zelfgemaakte smoothie.

Het mes kan je verwijderen en het apparaat is makkelijk schoon te maken. Je kan de blender ook voor het grootste deel in de afwasmachine steken.

Wil je meer weten, lees dan hier alles over de Philips Avance HR3655/00.

Nummer 2: Tefal Perfectmix BL811D Blender

beste blender voor smoothiesDeze blender van Tefal oogt mooi en is van goede kwaliteit.

Hij heeft een krachtige motor van 1200 watt en doet 28.000 toeren per minuut. Hij zorgt voor gladde en zachte smoothies ongeacht de ingrediënten die je gebruikt. Deze blender maakt gebruik van maar liefst 6 mesjes.

De blender heeft 3 vooringestelde programma’s die je kan gebruiken. Hij heeft een glazen kan van 1,5 liter inhoud. Hij is makkelijk te reinigen en hij is ook erg veilig in gebruik omdat hij beschikt over een luchtkoelingssysteem zodat hij niet oververhit kan raken.

De blenderkan is hittebestendig en je kan er zowel koude als warme dranken in bereiden. De blender oogt mooi, bestaat uit één stuk en neemt niet al te veel plaats in in de keuken.

Wil je meer weten, lees dan hier alles over de Tefal Perfectmix BL811D Blender.

Nummer 3: De MagicBullet-Blender.

beste blender voor smoothiesDeze blender bestaat uit maar liefst 11 delen. Je kan met deze blender hakken, blenden, mixen, snijden, kloppen en malen. Hij doet alles wat een blender, mixer en keukenmachine doen.

Je krijgt dus een handig apparaatje dat compact is en veel functies samen kan brengen.

 • Makkelijk sauzen maken of kleine snacks.
 • De blender heeft een lock modus en een pulse modus.
 • De blender is makkelijk in gebruik en heeft een eenvoudig bedieningssysteem.
 • Een anti-lek fliptop deksel waardoor je jouw smoothie makkelijk kan meenemen.
 • Je krijgt er nog een anti-lek deksel en een strooideksel bij ook.
 • De blender is BPA vrij en je kan de blender ook proper maken in de afwasmachine.

Het nadeel van deze blender is dat het een erg kleine blender is met maar een inhoud van 0,5 liter. Hierdoor kan je geen grote porties maken en moet je telkens opnieuw starten als je meer dan één smoothie wenst. Maar ben je alleen en maak je maar 1 portie tegelijk dan is deze blender een absolute topper!

Interesse? Lees dan hier alles nog eens na, over de MagicBullet-Blender.

Nummer 4: Tefal Ultrablend Cook BL962B Blender.

blenderDeze blender is een blender van het merk Tefal. Een goed merk dat je terugvindt in de afdeling electro. Deze blender is geschikt voor het maken van heerlijke smoothies en ook voor warme soepen.

De blenderkan is van glas en is hittebestendig. De 6 messen zijn van roestvrij staal. Tot hiertoe dus helemaal top!

In de blender krijg je 8 voorgeprogrammeerde kookprogramma’s. De blenderkan heeft een inhoud van 2 liter. Je krijgt er ook een boekje bij met recepten om zelf te gaan koken en ideetjes op te doen.

Deze blender heeft antislipvoetjes en de motor is behoorlijk sterk met zijn 1300Watt. De messen kunnen makkelijk verwijderd worden van de blender waardoor de blender makkelijk schoon te maken is.

Ben je op zoek naar een blender waar je meer kan meedoen dan alleen smoothies maken, dan is deze blender absoluut een goede keuze. Wil je er alles over weten, klik dan hier en lees alles over de Tefal Ultrablend Cook BL962B. 

Conclusie: Beste Blender 2019

Ben je op zoek naar een blender en weet je ondertussen wat je allemaal graag wil doen en maken met die blender? Dan kan je nu makkelijk gaan kiezen welke je wil kopen!

Een snelle smoothiemaker of een grootse blender om je te ontlasten bij het koken? Het kan allemaal.

Elk mens is anders. Kies dus zelf. Deze 6 blenders zijn absoluut de moeite waard. Kies een blender naar je wensen en kies ook eentje die leuk is om naar te kijken! Het oog wil immers ook wat en je zal hem vaker gebruiken als je er hem mooi vindt uitzien!

Ik wens je een prachtige blender en veel lekkere smoothies! Veel succes met jouw keuze!

Gezond en gemakkelijk! Hoogwaardige voeding bij Body en Fit. Goede kwaliteit voor lage prijzen. Snelle levering. Een absolute aanrader!

Ik wil wel eens kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *