Citroen water drinken in de ochtend is dat gezond? Lees hier 10 redenen!
Fitgezondengelukkig.be - Dé website over gezondheid en gelukkig zijn!
afvallen 21 juni 2018
Marjolein Geen reacties

Wil je ook graag fit en gezond worden? En toch lekker eten? En weet je niet goed hoe daaraan te beginnen? Dan kan dit wel eens dé oplossing voor jou zijn!

Ja, ik wil fit en gezond worden!

Citroenwater drinken in de ochtend op de nuchtere maag heeft ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Lees hier welke voordelen, start en zie de resultaten!

citroenboomCitroen water is gezond. Het wordt gemaakt met citroenen. Citroen is een gele citrusvrucht met een zurige smaak. Deze zurige smaak vind je ook terug in andere citrusvruchten.

De citroen bevat veel vitamine C en wordt vaak gebruikt als smaakmaker in gerechten.

Met citroenen kunnen we alle kanten op in voeding en drankjes. Het zijn een soort natuurlijke “zuurtjes” die een maaltijd een extra dimensie geven.

Citroenen hebben erg veel gezondheidsvoordelen. (bron) Zo hebben ze sterke antibacteriële en antivirale vermogens. Ze stimuleren het immuunsysteem en zorgen ervoor dat ons lichaam gezond blijft. Citroensap is een hulpmiddel bij het vermageren omdat het de spijsvertering bevordert.

Citroenen bevatten veel verschillende voedingsstoffen. Ik denk maar aan vitamine C, magnesium, calcium, citroenzuur, limoneen, pectine. Dit zijn allemaal stoffen die de immuniteit bevorderen en de infecties tegengaan. We mogen dus rustig zeggen dat het eten of drinken van citroen, heel veel voordelen heeft.(bron)

De vrucht citroen wordt beschouwd als een superfood. De term superfood wordt gebruikt bij voedingsmiddelen die veel  essentiële voedingsstoffen bevatten om op een gezonde manier te leven. Superfoods zijn ook ideaal om overtollige kilootjes weg te werken.


Door de frisse smaak van citroen word je in de ochtend goed wakker. Het helpt om jouw lichaam op gang te trekken en het zorgt voor de onmiddellijke start van het ontgiftingsproces.

citroenschijf

Hoe maak je citroenwater?

Gebruik gezuiverd water. Dus geen kraantjeswater maar water dat door een filter gegaan is en dus zuiver is. Water uit een fles, of via de filter (bv Brita). Zorg dat het water warm is, maar niet heet. Gebruik geen koud water! Ons lichaam heeft meer tijd nodig om koud water te verwerken als je dus warm water gebruikt, dan worden de voedingsstoffen sneller opgenomen.

Probeer altijd verse citroenen en liefst organische citroenen te gebruiken. Gebruik nooit citroensap uit een flesje.

  • Neem een groot glas warm water.
  • Pers het sap van een halve citroen in het glas met water.
  • Drink het in de ochtend, vlak na het opstaan.

Wat zijn de voordelen van het drinken van citroenwater?

citroen water gezondEr zijn veel voordelen. Verlang niet dat je na één glas citroenwater te drinken jou ineens een ander nieuw mens voelt, want zo werkt het natuurlijk niet.

Als je deze gewoonte een tijdje aanhoudt, dan zal je de verschillen zeker merken. Het is dus belangrijk dat je standvastig bent. Zoals het spreekwoord zegt : De doorzetter wint altijd.

We willen allemaal gezond zijn en ons goed voelen in ons vel, maar dat is niet altijd even makkelijk en de opofferingen die we daar moeten voor maken zijn niet altijd zo makkelijk. Je kan zeker aan de slag met kleine dingen. Met kleine stapjes die je dan verder kunnen brengen. Citroenwater is een goed begin.

De voordelen op een rijtje. (bron, bron) Sommigen zullen wat onbenullig lijken maar dat is niet zo. Elke winst die je kan maken met je lichaam is een stapje in de gezonde richting en vergeet niet dat dat ons doel is! Ga er dus voor, lees alles netjes door en ga aan de slag met het citroenwater.

Voordeel 1. Citroenwater bevordert de spijsvertering.

Citroensap helpt mee om ongewenste materialen en gifstoffen uit het lichaam te drijven. Het helpt de lever om galzuur aan te maken. Dat galzuur is nodig voor de spijsvertering. De citroenen helpen om gifstoffen in het spijsverteringskanaal af te breken. Ze helpen maagzuur, oprispingen en een opgeblazen gevoel in de onderbuik te verzachten.

Maagzuur, oprispingen en een opgeblazen gevoel in de onderbuik zijn allemaal symptomen van een slechte darmwerking en een slecht spijsverteringssysteem. Het is dus belangrijk dat je daar aan werkt.

Ook mensen met kanker worden aangeraden om warm citroenwater te drinken in de ochtend. Door het drinken van het citroenwater zal de darmbeweging gestimuleerd worden. Alles start in jouw “GUT” zoals ze dat in het Engels zeggen. Alles start bij de darmen. Dat is zo.

Een gezond lichaam heeft gezonde darmen.

Voordeel 2. Citroenwater reinigt jouw lijf.

Citroenen bevatten urine-afdrijvende eigenschappen en die zorgen ervoor dat je systeem gereinigd wordt. Ongewenste stoffen worden uit het lichaam verdreven. Je gaat vaker naar het toilet, gifstoffen worden verwijderd via de urine en daardoor blijft alles langs de binnenkant proper en gezond.

Het citroenzuur in de citroenen helpt om de leverenzymen goed hun werk te laten doen. Dit stimuleert de lever en dat bevordert het ontgiften van onze darmen en de rest van ons lichaam. Er is niets zo belangrijk als alle giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen. Anders kan je geen gezond leven leiden.

Voordeel 3. Citroenwater zorgt voor een balans in onze pH-waarde.

De pH-waarde zegt iets over de zuurgraad in ons lichaam. Deze waarde kan variëren van 0 tot 14. 0 is de sterkste zuurtegraad en 14 heeft de hoogste alkalische reactie. Een pH-waarde van 7,0 is neutraal en geeft een optimale zuur-base huishouding aan in het lichaam.

Een neutrale waarde vind je bijvoorbeeld bij water.citroen water gezond Het is belangrijk dat we een goede PH-waarde hebben. In een zuur milieu kunnen ziektekiemen en kankercellen goed overleven.

De PH waarde is meetbaar in de urine. Het lichaam bestaat voor 70% uit water. Er zijn dus veel stofwisselingsprocessen die zich afspelen in ons lichaam.

De pH-waarde van je lichaam is van levensbelang. Je loopt alleen kans om ziek te worden als het lichaam een te lage pH-waarde en dus een te hoge zuurgraad heeft. Het regelmatig drinken van citroenwater zal helpen de zuurtegraad in het lichaam te verlagen.

Voordeel 4. Het stimuleert je immuunsysteem! Je wordt er sterker van.

Warm citroenwater ondersteunt ons immuunsysteem. Het hydrateert ons lichaam en het vervangt het vocht dat het lichaam verloren heeft. Als je niet genoeg drinkt en jouw lichaam heeft niet genoeg vocht binnen gekregen dan kan je last krijgen van allerlei vervelende bijverschijnselen.

  • een moe gevoel
  • slap voelen, weinig kracht
  • constipatie
  • weinig energie
  • lage of hoge bloeddruk
  • tekort aan slaap
  • niet helder kunnen nadenken

Citroenen zijn rijk aan vitamine C. Deze vitamine hebben we erg nodig als we bijvoorbeeld een verkoudheid hebben. Citroenen zitten ook bomvol kalium. Kalium helpt de hersenen, het zenuwstelsel en het zorgt ervoor dat de bloeddruk onder controle blijft. Vitamine C zorgt voor een betere opname van ijzer in het lichaam.

De vitamine C die in de citroenen zit heeft een ontstekingsremmend effect en kan ook gebruikt worden om ademhalingsproblemen te ondersteunen.

Voordeel 5. Van citroenen krijg je veel energie!

Als je eet, dan krijg je energie. Mensen krijgen dus energie van voedsel. In dat voedsel zitten atomen en moleculen waaruit dit voedsel is opgebouwd. Wanneer positief geladen ionen  -die in voedsel zitten- in het spijsverteringskanaal terecht komen, dan komen ze in contact met negatief geladen ionen.

lachend gezicht

Een citroen is één van de voedselsoorten die meer negatief geladen ionen bevatten. Hierdoor krijgt je lichaam meer energie als dit soort voedsel en deze negatieve ionen in het darmstelsel terecht komen.

Voordeel 6. Citroenen geven je een positief gevoel.

Van citroenen kan een mens zich beter voelen. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Het is bewezen dat het regelmatig consumeren van citroenen zorgt voor een beter gevoel in het algemene leven. Het maakt je positiever, het kan je geest leegmaken en je bevrijden van negatieve gedachten.

Citroenen werken ook relaxerend. Je kan rustig worden en beter nadenken. Stress vermindert en je krijgt een positiever beeld over de wereld rondom jou.

Ook de geur van citroenen kan bijdragen tot een verhoging van je energiepeil. Die verhoging zorgt dan weer voor een realistischere kijk op het leven. De geur van citroen kan ook angstgevoelens en depressies verminderen.

In citroenen zitten hoge gehaltes van kalium en magnesium. Deze hebben een gunstig effect op onze hersenen en zenuwen. Daardoor zorgt citroen er ook voor dat je een depressie of stress beter aan kan. Het drinken van het citroenwater zorgt voor een betere helderheid van denken en een betere concentratie.

Het is dus een drankje dat erg gezond is voor mensen met drukke of stressvolle levens.

Voordeel 7. Citroenen maken de huid weer mooi en fris en geven je glanzend haar.

Vitamine C helpt, net zoals vele andere antioxidanten, om rimpels en donkere vlekken te verminderen. De alkalische aard van vitamine C is van belang voor een gezonde en een stralende huid. Vitamine c  doodt ook de bacteriën in ons lichaam en zeker deze die acné veroorzaken.

citroen water gezond

Om de littekens, vlekken, ouderdomsplekken minder opvallend of zichtbaar te maken kan je een schijfje citroen er bovenop leggen.Een regelmatige toepassing van deze methode zorgt voor behoorlijke resultaten. Een frisse huid is belangrijk om er gezond uit te zien. De huid heeft verfrissing nodig en ze voeden met vitamine C is erg efficiënt.

Doe een beetje citroensap bij de shampoo en was daarmee jouw haren, ze zullen zo gevoed worden met vitamine c en veel mineralen en antioxidanten waardoor het zich snel zal herstellen. Doe die met regelmaat en je haar zal sterk en gezond zijn en het zal mooi gaan blinken.

Voordeel 8. Citroenen eten zorgt voor een frisse adem.

Citroen verfrist je adem en vecht tegen mondbacteriën. Citroenen zijn heel gezond maar probeer te vermijden om het sap onverdund te drinken daardoor zal het zuur van de citroen je tandglazuur aantasten. Drink het dus alleen als je het aangelengd hebt met water.

citroen water gezond

Citroenen werken ook bij kiespijn en ontstoken tandvlees. Ze kunnen de pijn die je hierdoor ervaart verzachten. Zorg wel dat je het tanden poetsen en het drinken van citroenwater niet te dicht op elkaar doet. Dat kan zorgen voor afslijting van je tandglazuur. Je kunt ook na het drinken van citroenwater je mond spoelen met wat gezuiverd water.

Voordeel 9. Sneller en efficiënter genezingsproces.

Citroenen bevatten vitamine C. Dit vitamine C zorgt ervoor dat een genezing sneller gaat. Het is ook een vitamine die erg belangrijk is voor het behouden van sterke botten, gezond kraakbeen en bindweefsel.

Samen met de ontstekingsremmende eigenschappen van vitamine C is kunnen we stellen dat citroenen een essentiële voedingsmiddel is voor het bekomen en behouden van een goede gezondheid. Bij ziekte is het belangrijk voor een goed en spoedig herstel van stress of verwondingen.

Voordeel 10. Het helpt bij het afvallen.

De vermagerende werking van citroenen is ondertussen erg bekend. Ook artsen en wetenschappers kennen de voordelen van citroenen op het vermageringsproces want door de citroen ontgift je je lichaam waardoor je alle afvalstoffen uit het lijf verwijderd.

Als je je lichaam elke dag de kans geeft tot ontgifting dan zal je sneller afvallen.

Citroenen worden ook erg vaak gebruikt bij het maken van smoothies of juices. Hier zorgen ze voor een “zuurtje” tussen de groenten. Zo worden alle belangrijke voedingsstoffen snel en efficiënt opgenomen.

BMI berekenen
Het berekende BMI is

Jouw BMI is te laag. Het is belangrijk dat je voldoende en juiste voeding eet. Het receptenboek “Fitchef Turbo” kan je hier heel erg goed bij helpen.

Je hebt een goed BMI. Ben je toch niet helemaal tevreden en wil je toch graag wat kilo’s kwijt, dan kan de afslank receptenbijbel je hierbij helpen, samen met een goede training voor je lichaam, lukt dat zeker!

Je hebt een hoog BMI! Het is belangrijk voor je gezondheid om hier iets aan te doen. De afslank receptenbijbel is het perfecte receptenboek om je hierbij te helpen.

Conclusie.

citroenwaterCitroenen zijn erg gezond. Ze hebben verschillende gezondheidsvoordelen. Je kan ze gebruiken op allerlei verschillende manieren en dat hoeft niet persé alleen in onze voeding te zijn.

Het dagdagelijks gebruik van citroenen in jouw leven zal je gezonder, sterker en stressbestendiger maken. Het zal je kalmeren en een rustig gevoel schenken en je zal ook van binnenuit een reinigingskuur ondergaan en daar lekker kunnen van genieten.

Citroenen zijn gezonde vruchten die een positief effect hebben op onze gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *