De beste slowjuicer kopen? Ontdek hier de top 5! - fitgezondengelukkig.be
Fitgezondengelukkig.be - Dé website over gezondheid en gelukkig zijn!
afvallen 7 januari 2020
Marjolein Geen reacties

Wil je ook graag fit en gezond worden? En toch lekker eten? En weet je niet goed hoe daaraan te beginnen? Dan kan dit wel eens dé oplossing voor jou zijn!

Ja, ik wil fit en gezond worden!

Ben je ook op zoek naar een slowjuicer om gezonde sapjes te maken? Weet je niet welke je moet kiezen en waar je moet opletten? Ontdek het dan hier in mijn artikel!

slowjuicerDe beste slowjuicer kopen? Ja, dat kan. En omdat er zoveel positieve reacties kwamen op mijn artikel over de blenders kwam er ook de vraag of ik er eentje kon schrijven over de top 5 beste juicers van het moment.

Dit is het artikel en zo kan jij een beetje informatie opdoen en een goede keuze maken als jij een slowjuicer wil gaan kopen.

Een slowjuicer is een apparaat dat verschillende groenten en fruit kan omtoveren tot heerlijke gezond drankjes. Net zoals een smoothie maar dan toch even anders.

 • Wat is een slowjuicer?
 • Wat is het verschil met blenden?
 • Waarom juicen?
 • Wat is dan een goede slowjuicer?

Allemaal vragen die er gesteld werden en allemaal antwoorden die ik jullie graag zal geven.

Heel veel mensen hebben een blender in huis, het is ondertussen een standaard apparaat waar de meeste mensen wel mee overweg kunnen. Een slowjuicer is vaak nog een beetje de vreemde eend in de bijt. Het is niet zo evident om hiermee aan de slag te gaan. En veel mensen kennen de voordelen er nog niet van.

Wat is een slowjuicer?

Een juicer is een machine die het sap uit groenten en fruit distilleert. Hierdoor houd je een vloeistof over die alleen bestaat uit een waterachtige substantie. Er zitten geen vezels meer in het sap waardoor alle gezonde voedingsstoffen uit de groenten en het fruit op een makkelijke manier opgenomen kunnen worden.

Er zijn verschillende soorten juicers. Zo zijn er gewone sapcentrifuges, maar je hebt ook slowjuicers. De slowjuicers juicen groenten en stukken fruit. De slowjuicer is meestal duurder in aankoop maar biedt meer mogelijkheden.

Het is dus aan jou om te kijken wat er in je budget past om zo de beste slowjuicer voor jezelf te kopen.

Wat is een juice?

Een juice is een sapje dat je maakt in de juicer. Het is een sapje gemaakt van groenten en fruit. Een juiste dosering is meestal 80% groenten en 20% fruit. Vaak worden er groene groenten gebruikt om te juicen omdat deze veel mineralen en vitaminen bevatten.

Vergis je hier niet met een fruitsap of een sap alleen maar gemaakt van fruit. Dit is niet gezond en zit vaak boordevol suikers (bron). Als je zin hebt in fruit is het altijd beter het fruit in zijn gewone vorm te eten, dan het te persen tot sap.(bron)

Wil je een echte gezonde juice maken, dan kies je voor de combinatie groenten én fruit. Je zorgt voor 3 tot 4 verschillende soorten groenten en 1 stuk fruit. Kies voor groente groenten of voor groenten zoals rode bietjes. Dit zorgt voor juices die rijk zijn aan vitaminen, mineralen en antioxidanten.

Waarom een juice drinken? Gezondheidsvoordelen.

Een juice drinken kan jouw gezondheid een enorme boost geven. Daarom drinken mensen ook groenten. Zeker voor mensen die niet graag groenten eten, is het een heel goede tool om de groenten te gaan drinken.

Zo krijg je toch alle gezonde voedingsstoffen in je lichaam zonder dat je 2 kg groenten moet zitten kauwen.

eten voorbereiden voor de hele week

Een ander voordeel is ook dat het drinken van je groenten ervoor zorgt, dat je erg kan variëren en bepaalde groenten automatisch mee in de juice kunnen zonder dat je echt last hebt van de smaak.

Een juice drinken heeft ontzettend veel voordelen voor onze gezondheid!(bron, bron) Moest je eraan twijfelen dan som ik er hier enkele voor jou op:

 • Een snelle en efficiënte manier van mineralen en vitaminen opnemen in het lichaam.
 • Goed voor de darmen. Deze kunnen rusten omdat er geen vezels in de juice zitten. Hierdoor zullen de darmen zich kunnen richten op herstel.
 • Hoge voedingswaarden in 1 drankje.
 • Combinatie van verschillende groenten en fruit in één glas.
 • Spijsvertering wordt gestimuleerd.
 • Goed voor nagels.
 • Gezondere huid.
 • Je krijgt meer energie.
 • Ontgifting van je lichaam.
 • Variatie in je voedingspatroon.
 • Opbouwen van een sterk immuunsysteem.

Wat is het verschil met blenden?

In een blender gooi je al de groenten en fruit in zijn geheel in de blenderkan. Je voegt eventueel kruiden en vocht toe en je mixt het geheel tot een gladde smoothie. In deze smoothie zijn de vezels van groenten en fruit nog aanwezig. Hierdoor zal je langer een vol gevoel houden maar moet je lichaam ook harder werken (bron).

Vezels zijn belangrijk voor de werking van de darmen (bron). Als een mens niet voldoende vezels eet, dan zullen de darmen verstopt raken en zal je ook niet meer zo goed naar het toilet kunnen (bron).

Bij een juice worden de vezels uit de groenten en het fruit gehaald. Vezels en sap worden van elkaar gescheiden. Hierdoor krijg je alleen alle mineralen en vitaminen uit de groenten en kruipen deze rechtstreeks het bloed in (bron). Je darmen moeten op dit moment niet meer werken.

Bij het drinken van een juice kan je lichaam dus sneller de voedingsstoffen opnemen zonder dat je hele verteringsproces in werking moet schieten (bron). Je krijgt onmiddellijk een boost van gezonde voedingsstoffen in je bloed.

De beste slowjuicer kopen? Waar op letten?

Als je een elektrisch apparaat gaat kopen dan is het belangrijk dat je een goede keuze maakt. We willen allemaal dat het ding wat langer meegaat dan 2 maanden.

Kwaliteit is dus de eerste voorwaarde als je iets koopt. En een winkel waarvan je weet dat je een goede garantie krijgt als er toch iets zou mislopen is misschien wel de tweede voorwaarde.

juice

Er zijn twee soorten slowjuicers. De horizontale slowjuicer en de verticale slowjuicer.

 • De horizontale slowjuicers zijn -doordat ze plat liggen- veel groter dan de verticale variant. Hierdoor nemen ze meer plaats in in de keuken. Bij dit soort juicers moet je alles aanstampen met de stamper. Het juicen duurt dus een beetje langer. Dit soort juicers loopt niet snel vast bij moeilijkere groenten.
 • De verticale slowjuicer is makkelijker te gebruiken. De ingrediënten gaan vanzelf door de machine heen. Vaak moet je de stukjes groenten en fruit ook niet al te klein snijden. Het gaat dus allemaal een beetje sneller. Deze juicer gaat in de hoogte en vraagt dus minder plaats in de keuken.

Kijk ook naar deze aspecten van een slowjuicer!

 • Het toerental: Het toerental wordt aangegeven in rpm. Een goede slowjuicer heeft een toerental tussen 40-80 rpm. Meer dan 80 is eigenlijk niet zo goed. Het is niet de bedoeling dat je sapje warm wordt tijdens het juicen. Let hier dus op.
 • Het vermogen: Bij de meeste apparaten is het zo, dat een hoger vermogen beter is. Dat is bij een slowjuicer niet noodzakelijk zo. Een hoog vermogen of een laag vermogen is eigenlijk niet van belang.
 • Sap-reservoir: Het is wel zo leuk als het sapreservoir groot genoeg is. Zo kan je voldoende sap opvangen zonder dat je tussendoor elke keer moet gaan stoppen.
 • Pulp-reservoir: In dit bakje worden alle overschotjes van de groenten opgevangen. Hoe groter het bakje, hoe meer sap je kan persen zonder steeds te moeten stoppen. Dat is wel zo handig.
 • Snoerlengte: Deze is niet voor iedereen belangrijk, maar als je niet dadelijk een stopcontact in de buurt hebt dan kan een iets langer snoertje wel een oplossing bieden. Kijk dit dus even na.
 • Druppelstop: Dit is een handig extraatje dat bij sommige juicers aanwezig is. Met deze stop kan je ervoor zorgen dat er niets van je sap verloren gaat. Je doet het toe, het sap blijft bewaard in je juicer en je kan makkelijk even wisselen van glazen of je sap overgieten.

Top 5 van beste juicers!

1. Kuvings Big Mouth C9500

de beste slowjuicerDeze slowjuicer is van erg goede kwaliteit. Hij heeft in eerste instantie een erg grote vulpopening (big mouth). Hierdoor kan je grote stukken fruit en groenten in de juicer stoppen. Dit bespaart tijd omdat je niet zo vaak groenten in stukjes moet snijden.

De Kuvings slowjuicer heeft een verticale aandrijving met het specifieke wormwiel-aandrijvingssysteem. Er worden sapjes gemaakt op 78 toeren per minuut.

Deze slowjuicer is erg mooi van design en past in elke keuken. Er is een aan- en uitknop aan de achterkant van het apparaat. Dit zorgt voor een makkelijke gebruiksvriendelijkheid.

De onderkant is zodanig gemaakt dat het lekken van vloeistoffen tijdens het juicen niet meer voorkomt. De onderkant is makkelijk te verwijderen om het toestel goed te kunnen proper maken.

De filter blijft netjes op zijn plaats zitten tijdens het juicen dankzij een extra veiligheidspal. Dit toestel is stil en maakt niet te veel lawaai in de keuken.

Voordelen van de juicer Kuvings Big Mouth C9500

 • Bodem met antislip.
 • Pulpreservoir.
 • Sapreservoir.
 • Receptenboekje.
 • Is erg stil.
 • Makkelijk schoon te maken.
 • Lengte van kabel: 1,4 meter.
 • 240 Watt
 • Kleur: Wit, Rood, Zilver
 • Prijs: 399euro

Ja! Ik wil de Kuvings Big Mouth C9500 slowjuicer bekijken!

2. Hurum H100.

de beste juicer kopenAls tweede juicer laat ik jullie graag kennismaken met de slowjuicer van Hurum H100. Deze juicer is van absolute topkwaliteit. Hij oogt mooi en heeft een elegant design voor in de keuken.

Deze slowjuicer zorgt ervoor dat het sap vanzelf in je glas loopt. Je moet dus niet gaan lopen schudden om al je sap uit de juicer te krijgen. Deze juicer maakt gebruik van de “Squeezing Technology“. Hierdoor blijven de voedingsstoffen maximaal aanwezig in je sap.

Het toestel heeft ook een Dual Hopper. De machine heeft dus twee mogelijkheden om te persen. Een recht gedeelte voor langere groenten en fruit en een breed deel voor kleinere stukken groenten en fruit. Dit maakt hem extra handig in gebruik en zorgt er voor dat je op een snel tempo een heerlijke sap krijgt.

Het toestel is ook makkelijk proper te maken. Er zijn twee zeven, die je makkelijk uit het toestel kan halen en onder de kraan kan proper maken. Dit zorgt ervoor dat jouw toestel hygiënischer zal zijn en grondiger schoongemaakt kan worden. Het in- en uit elkaar halen van het toestel gaat erg makkelijk.

Voordelen van de slowjuicer Hurum H100.

 • Bodem met antislip.
 • Gratis Receptenboekje.
 • Veiligheid met automatisch uitschakelen module.
 • Dual Hopper.
 • Dubbele schroef.
 • Snelheid van 43 Rpm.
 • Makkelijk schoon te maken en super hygiënisch.
 • Lengte van de kabel: 1,4meter
 • 150 Watt.
 • Kleur: Zwart/Grijs.
 • Prijs: 429 euro.

Ja! Ik wil de Slowjuicer van Hurum H100 bekijken!

3.Versapers Emotion 3G Slowjuicer.

de beste slowjuicerDe versapers Emotion 3G slowjuicer is een krachtige groente- en fruitpers. Je kan deze slowjuicer langdurig gebruiken. Met deze juicer behoud je alle vitaminen, mineralen en enzymen vanuit de groenten in je sapje.

De juicer zorgt voor een heerlijke lekkere smaak.

De juicer heeft een veiligheidssysteem waarbij de motor automatisch afslaat als de juicer overbelast wordt. De interne bedrading is ook volledig geïsoleerd. De bedieningsknop staat aan de achterkant van het apparaat.

Het apparaat is erg makkelijk schoon te maken. Er is een sap-stop die ervoor zorgt dat je geen enkel sap verspilt en je de juiste hoeveelheden kan inschenken. Er is een grote vulopening met een handige klik-sluiting. En de machine bevat een BPA-vrij persvat.

De motor is krachtig en toch erg stil. De juicer oogt mooi en neemt niet al te veel plaats in in de keuken. Je kan deze juicer ook gebruiken om bijvoorbeeld notenmelk mee te maken, maar hij is ook goed voor ijsjes, sorbets en smoothies.

Voordelen van de slowjuicer Versapers Emotion 3G

 • Makkelijk proper te houden.
 • Zonder zeef.
 • Stille motor.
 • Veiligheidssysteem.
 • Verwijderbaar sapreservoir.
 • Verwijderbaar pulpreservoir.
 • Bodem met antislip.
 • Sap-stop.
 • Receptenboekje.
 • 150 Watt
 • Kleur: Titanium, Aubergine, Sea Green
 • Prijs: 289euro

Ja! Ik wil de slowjuicer Versapers Emotion 3G bekijken!

4. ​Philips Avance HR1946/70

slowjuicerDe vierde juicer die ik je kan aanbevelen is de Philips Avance HR1946/70 slowjuicer.

Deze slowjuicer haalt alle goede voedingsstoffen uit de groenten en fruit. Zo kan jij sapjes maken van al je favoriete groenten. Hierdoor kan je al je vitaminen en mineralen in één glas drinken.

Deze juicer is erg mooi en past bijna in elke keuken.

Hij kan harde groenten en fruit verwerken maar ook de zachte soort. Hierdoor kan je variëren en verschillende soorten fruit en groenten met elkaar vermengen.

De slowjuicer is sterk genoeg voor groenten met veel vezels en je kan hem ook gebruiken om noten te juicen en zo bijvoorbeeld amandelmelk of cashewmelk te maken.

De juicer heeft geen zeef. Hierdoor stroomt het sap door een filter. Deze filter zorgt ervoor dat er geen pulp in het sap terecht komt. De juicer is makkelijk schoon te houden en daardoor super hygiënisch.

Voordelen van de juicer Philips Avance HR1946/70

 • Makkelijk proper te houden.
 • De losse onderdelen kan je in de vaatwasmachine steken.
 • Zonder zeef, met filter.
 • Geen sapreservoir.
 • QuickClean optie: de machine wordt in 1 minuut gereinigd.
 • Druppelstop.
 • Receptenboekje.
 • Grote vulopening.
 • Antislipvoetjes.
 • Veiligheidsvergrendeling.
 • Lengte kabel: 1 meter.
 • 200 Watt
 • Kleur: Metallic Grijs
 • Prijs: 229,99euro

Ja! Ik wil de Philips Avance HR1946/70 slowjuicer bekijken!

5. Smeg Slowjuicer SJF01RDEU

de beste juicer voor sapjesDeze slowjuicer is van het bekende merk SMEG. Smeg staat bekend voor het leveren van kwaliteitsproducten die er op de koop toe, nog erg leuk uitzien. Het oog wil ook wat en als je van plan bent regelmatig te juicen is het wel zo fijn, als je het apparaat in je keuken kan laten staan.

Smeg geeft ook de mogelijkheid tot het kiezen van kleuren. Ook dat is een pluspunt.

Niet iedereen wil zwart of crème. Je kan ook kiezen tussen rood en blauw. Erg mooie kleuren die in elke keuken een plaatsje kunnen vinden. Afhankelijk van de kleur, wisselt de prijs van het toestel.

Dit hoogwaardige apparaat is van topkwaliteit en super sterk. Je kan sap persen uit groenten en fruit, maar ook uit kruiden en noten. De Smeg slowjuicer perst het sap op langzame snelheid en scheidt zo het sap van de pulp. Daardoor blijven alle vitaminen, mineralen en enzymen aanwezig in het sap.

Met deze slowjuicer kan je werkelijk alles persen. Harde groenten en fruit, maar ook zachte groenten en fruit. Je maakt heerlijke sappen in een handomdraai. De machine is stijlvol zoals we dat bij alle producten van Smeg gewend zijn.

De machine staat bij mij op de 5de plaats omdat hij eerder aan de dure kant is, maar kwalitatief gezien is hij waarschijnlijk één van de beste. Als je het kan betalen, zal je met deze slowjuicer een zeer goede koop doen en jouw gezondheid een boost geven!

Voordelen van de juicer Smeg SJF01RDEU

 • Bodem met antislip.
 • Pulp container.
 • Sap container.
 • Mogelijkheid om de kabel weg te bergen.
 • Slow Squeezing Technology.
 • Receptenboekje.
 • Schoonmaak borsteltjes.
 • Automatisch uitschakelen.
 • BPA-vrij!
 • Lengte kabel: 1 meter.
 • 150 Watt
 • Kleur: Rood, Zwart, Blauw, Crème.
 • Prijs: 449-499euro (afhankelijk van de kleur)

Ja! Ik wil gaan kijken naar de slowjuicer van SMEG SJF01RDEU

Conclusie: De beste slowjuicer kopen!

Ik hoop dat dit artikel jou een inzicht gegeven heeft in wat je kan bereiken met het juicen van groenten en fruit. Je zal een gezondere versie worden van jezelf en je zal meer groenten en fruit eten zonder dat je er veel moeite moet voor doen. En niet vergeten: het is gewoon lekker!

Gebruik je juicer met regelmaat en probeer elke dag een groene juice te drinken. Je lichaam zal je van binnenuit gaan genezen.

Onze top 5 bevat alleen maar erg goede juicers, dus kies er eentje uit die jij leuk vindt en die in jouw keuken zal passen. Ik hoop dat je er veel plezier zal aan hebben!

Op zoek naar nog een top 5!

 1. De beste blenders.
 2. Literatuur: De beste boeken.
 3. De beste E-reader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *