Calorieën verbranden? Hoe doe je dit snel? 7 tips speciaal voor jou!
Fitgezondengelukkig.be - Dé website over gezondheid en gelukkig zijn!
afvallen 23 maart 2018
Marjolein Geen reacties

Wil je ook graag fit en gezond worden? En toch lekker eten? En weet je niet goed hoe daaraan te beginnen? Dan kan dit wel eens dé oplossing voor jou zijn!

Ja, ik wil fit en gezond worden!

We willen allemaal graag gezond en fit zijn. We willen leuke dingen doen in het leven en dus is onze tijd beperkt. Probeer hem zo zinvol mogelijk in te vullen!

extra calorieënSnel calorieën verbranden per dag, dat willen we wel allemaal, toch? We willen allemaal snel en efficiënt de overtollige kilo’s kwijt spelen. Hoe sneller dat dat lukt hoe beter en het liefst op een manier waarop wij er niet te veel moeite moeten voor doen.

We willen blijven koekjes eten en chocolade naar binnen steken als we er zin in hebben en we willen zo min mogelijk afzien om terug in die leuke broek te raken.

Ideaal maar goed dat is niet de realiteit! Is dat überhaupt mogelijk? Ik denk het niet. Verwachten dat je op een week tijd 5 kilo vermagert, is niet realistisch.

Er zijn natuurlijk wel makkelijke manieren waarop je snel 100 calorieën kan verbranden zonder dat je daarvoor extreem veel moeite moet doen. En als je twee keer per dag 100 calorieën extra verbrandt, dan ben je al wel de goede weg op! Let hierbij nog een beetje op wat je eet, dan zal je zeker afvallen!


Calorieën verbranden.

Als we willen afslanken en er goed willen uitzien, moeten we zoveel mogelijk calorieën verbranden. We moeten meer calorieën  verbranden dan dat we er eten. Dat is het doel. Een heel makkelijk en eenvoudig principe maar hoe doen we dat dan op een snelle manier?

In het artikel “het geheim van gewicht verliezen” vind je alle informatie over calorieën en hoe je daar moet over nadenken. Je krijgt er de informatie over wat calorieën zijn en wat het principe is om te vermageren. Je kan uitrekenen hoeveel calorieën jij nodig hebt en hoeveel je er dan mag/moet eten om af te vallen.

calorieën

Niet iedereen heeft zin om uren te staan sporten, lopen, fitnessen of te gaan zwemmen.(bron)

Er zijn verschillende manieren om actief aan de slag te gaan met sporten en bewegen. Ik denk maar aan wandelen. Het kost niet veel moeite maar je kan er best wat calorieën mee verbranden.

Je kan ook thuis gaan sporten en zo elke dag in beweging blijven en 300 calorieën extra verbranden. Ik vind het een makkelijke en erg leuke manier van bezig zijn, maar ik begrijp dat als je pas start met een gezonde levensstijl, dat het dan best lastig kan zijn.

BMI berekenen
Het berekende BMI is

Jouw BMI is te laag. Het is belangrijk dat je voldoende en juiste voeding eet. Het receptenboek “Fitchef Turbo” kan je hier heel erg goed bij helpen.

Je hebt een goed BMI. Ben je toch niet helemaal tevreden en wil je toch graag wat kilo’s kwijt, dan kan de afslank receptenbijbel je hierbij helpen, samen met een goede training voor je lichaam, lukt dat zeker!

Je hebt een hoog BMI! Het is belangrijk voor je gezondheid om hier iets aan te doen. De afslank receptenbijbel is het perfecte receptenboek om je hierbij te helpen.

Zijn er snelle manieren om calorieën te verbranden?

Hoe kan je dan snel een paar calorieën verbranden zonder dat je daarvoor iets extra moet gaan doen? Er zijn verschillende manieren om actief te zijn zonder dat je daarvoor het gevoel moet hebben zware inspanningen te moeten doen.

Zijn er dan snelle manieren? Ja! Die zijn er zeker. Het is uiteraard veel makkelijker om snel nog 100 calorieën te eten, maar ze verbranden kost net iets meer moeite. Maar goed, als je ze kan eten, kan je ze ook verbranden, dus zoek iets dat je leuk vindt en ga ermee aan de slag!

TIP: Wil jij graag koolhydraatarm eten? Maak dan gebruik van het koolhydraatarm weekmenu! De recepten zijn gemakkelijk en snel klaar te maken! Daarnaast val je gemiddeld een 2kilo per week af! Bekijk hier het koolhydraatarm weekmenu.

Belangrijk bij het extra verbranden van calorieën is natuurlijk ook dat je je voedingspatroon gaat aanpassen. Anders kan je nog zoveel staan dansen als je wil, maar als je na het verbranden van die calorieën , gewoon een lekkere chocolade wafel gaat eten, dan heeft het geen effect natuurlijk.

Het is makkelijker om 100 calorieën te eten dan om ze te verbranden, dat lijkt me erg logisch. Maar weten jullie ook wat dan precies 100 calorieën zijn? Mensen hebben soms een erg fout beeld van hoeveel calorieën een bepaald aantal voedingsstoffen bevat. Als je wil afvallen, dan moet je weten wat je eet.

Een paar voorbeelden.

Calorieën tellen is dus echt wel belangrijk. Veel mensen ontkennen dat en er wordt soms erg dramatisch gedaan over het tellen van calorieën maar helaas is dat echt wel de enige manier om een beetje gewicht kwijt te spelen. Het principe is simpel : je verbrandt meer calorieën dan dat je er eet. En dat is de enige manier.

schema calorieën verbranden per dagIk geef je een paar voorbeelden van hoeveel calorieën bepaalde voedingswaren bevatten. Dat zijn allemaal “ongeveer-waardes”. Niet elke appel weegt namelijk evenveel dus dat moet je dan zelf even bekijken. Er zijn ook geweldige apps die je kan installeren op je telefoon en zo kan je de waarde van je voedingswaren ook bijhouden!

 • Een ei: 70cal
 • 1 appel : 80cal
 • 13 amandelen : 100cal
 • 1 bruine boterham: 70cal
 • 1 chocotoff : 45cal
 • 100gr kipfilet : 100cal
 • 1 banaan: 86cal.
 • 1/2 avocado : 117cal
 • 1 tomaat : 12cal

Welke activiteiten verbranden 100 calorieën?

De voorbeelden die ik geef zijn gebaseerd op een gemiddeld persoon die ongeveer 70 kilo weegt. Weeg je minder zal je ook minder calorieën verbranden, weeg je meer dan zal je meer calorieën verbranden, dus je kan het makkelijk een beetje aanpassen aan je eigen situatie.

1. Neem de trap.

afbeelding van een trapAls die mogelijkheid zich voordoet, is het beter een trap te nemen dan een lift. Het lopen van trappen is een uitstekende oefening voor het trainen van de beenspieren en het verbrandt calorieën. Zijn er te veel trappen, doe dan een deel van de trappen en neem een paar verdiepingen hoger de lift.

Het lijkt onnozel maar als we 12 minuten zouden trappen lopen, dan heb je reeds 100 calorieën verbrandt. Niet zo heel moeilijk en voor iemand die dagdagelijks in de buurt is van trappen, kan dat een makkelijke manier zijn van extra calorieën verbranden.

Een tijdje traplopen kan al snel 276 calorieën verbranden gedurende een half uurtje. Doe dit dus een uurtje en je bent maar liefst 600 calorieën kwijt. Dat is niet niets. (bron)

 2. Huishoudelijke klusjes verbranden calorieën.

Ja, we moeten ze allemaal doen. Het huishouden moet immers op orde en dus moeten we ons daar aan zetten. Er zijn zoveel verschillende klusjes maar als je er mee bezig bent, kan je er evengoed bewust van zijn hoeveel jou dat oplevert. We willen toch allemaal een proper en net huis?

Proper rondom jou, zorgt voor proper in jezelf. Klinkt misschien vreemd maar is wel zo. Een frisse geest in een fris lichaam en een fris lichaam in een frisse omgeving. Zo belangrijk is dat écht wel. Wist je dat 20 minuutjes strijken maar liefst 100 calorieën verbrandt?

Hier enkele voorbeeldjes :

 • 20min strijken
 • 25min stoffen
 • 15min de ramen wassen en zemen
 • 20min stofzuigen
 • 20min dweilen

Ze zorgen allemaal voor een 100tal calorieën. Ook bedden opmaken, of speelgoed opruimen, de auto poetsen of de keuken een beurt geven , zorgen voor het verbruiken van calorieën.

3. Ga dansen en verbrand calorieën.

calorieën verbranden per dagDansen is iets dat bijna iedereen graag doet. Terwijl je aan het stofzuigen bent, kan je makkelijk een leuk muziekje opzetten. Dansend met de stofzuig-slang door de woonkamer verbrand je een pak meer calorieën dan je je kan voorstellen en het voordeel : het stofzuigen is leuker en je voelt je goed!

15minuutjes stevig doordansen, levert al makkelijk 100calorieën op. En eens je begint te dansen, wil je niets anders meer, dus dansen maar! (bron)

Neem iemand in de armen en ga ervoor.

4. Klusjes doen.

Ik denk aan een nieuw behang, nieuw verflaagje op de muur of een kastje van de Ikea in elkaar steken. Je kan natuurlijk ook de auto poetsen of de tuin in orde maken. Allemaal klusjes die calorieën verbranden. Logisch want je bent bezig en je steekt er lekker veel energie in.

Zodra je bezig bent, actief en aan het werk, verbrand je uiteraard meer calorieën dan voorzien. 35 minuutjes bezig zijn met dat soort klusjes zorgt al gauw voor 100 calorieën. (bron)

5. Touwtje springen.

Je kan super veel calorieën verbranden met touwtje springen. Het enige nadeel eraan is natuurlijk dat je het wel moet kunnen. mooi springtouwNiet iedereen kan touwtje springen. Als je 10 minuutjes touwtje springt dan ben je al snel 100 calorieën armer. Als je daar even over nadenkt is dat één van de makkelijkste en snelste manieren om calorieën te verbranden.

Ook hier moet je niets speciaals voor hebben. Een touw om te springen. De kunst om het te kunnen. Kan je het leren? Ja waarschijnlijk wel en met een beetje geluk verbrand je hiermee ook al wat calorieën.

In tien minuten tijd kan je al makkelijk tussen de 100 en de 135 calorieën verbranden (bron). Maak de sprongen actief en varieer. Pas op, touwtje springen is niet gemakkelijk. Blijf oefenen. Eens je het onder de knie hebt, kan je op korte tijd erg veel calorieën verbranden.

6. Koken.

Koken is een heel makkelijke manier om snel een beetje calorieën te verbranden. Belangrijk is het dan wel dat je zelf aandachtig bent en niet te veel gaat zitten snoepen tussendoor. Koken is een actieve bezigheid, die tijd vraagt, ingrediënten en niet onbelangrijk: je bent aan de slag met warmte.

Warmte doet verbranden, dus maak lekker stoofpotjes of heerlijke ovenschotels die je kan serveren met een slaatje. Weet je niet wat maken, koop dan een goed kookboek!

7. Gaan winkelen.

Heel veel mensen gaan graag winkelen, dus dit kan je niet echt aanschouwen als een opdracht toch? Je kan heerlijk de winkels afschuimen, op zoek naar nieuwe schoenen, een leuke broek of een goed boek. Je loopt winkel in en winkel uit en geeft je ogen de kost.

calorieën verbranden per dag

Als je die dag dan ook nog eens diep in de buidel tast dan is dat een extra stimulans. Als je veel koopt, moet je veel zakken dragen en als je veel zakken moet dragen, dan verbrand je meer calorieën. En dat is toch het beste excuus om nog een keertje goed te gaan winkelen!

Sport en calorieën verbranden.

Heb je toch zin om iets meer te doen dan alleen maar huishoudelijke klusjes en zou je toch liever een beetje sporten? Je wil wel sporten maar liefst in het comfort van je eigen huis zonder veel gedoe?

Het is uiteraard zo, dat je door wat huishoudelijke klusjes te doen, niet echt het gevoel hebt, actief te zijn en echt aan je lichaam te werken. Dat is ook zo en daarom is het wel leuk als je toch een keertje het gevoel kan hebben echt te werken aan je lijf.

TIP: Wil jij graag koolhydraatarm eten? Maak dan gebruik van het koolhydraatarm weekmenu! De recepten zijn gemakkelijk en snel klaar te maken! Daarnaast val je gemiddeld een 2kilo per week af! Bekijk hier het koolhydraatarm weekmenu.

Het gevoel dat je krijgt na het sporten is een vrij en positief gevoel. Het gevoel dat je de wereld aan kan en een goede prestatie geleverd hebt. Als je dus toch even wil sporten zonder echt uit de bol te gaan, dan zijn Tabata trainingen erg goed.(bron, bron)

Tabata trainingen zijn korte trainingen van opeenvolgend 4 minuten waarvan je 20 seconden een oefening uitvoert en 10 seconden rust. Deze trainingen zorgen ervoor dat je extra veel calorieën kan verbranden en zelfs na de training heeft dit een gunstig effect.(bron)

Voedingspatroon en calorieën.

Uiteraard spreekt het voor zich dat je je voedingspatroon moet aanpassen om te kunnen afvallen. Het heeft geen enkele zin een hele dag te gaan klussen en daarmee 500calorieën te verbranden als je die 500 calorieën daarna terug in je mond steekt in de vorm van een pizza. Dan zal je geen gewicht verliezen.

calorieën verbranden per dagHet is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste voeding eet. Je eet een stel maaltijden en je neemt een stel tussendoortjes maar je zorgt in beide gevallen ervoor dat ze gezond zijn. Wat er gezond is, is voor elk mens hetzelfde. Groenten en fruit zijn gezond. Eten dat rechtstreeks uit de grond of van de boom komt, dat is gezond.

Grijp niet naar bewerkte troep. Grijp niet naar koekjes en chips, deze zitten vol calorieën. Kies voor gezond voedsel dat jouw lichaam en geest zal genezen. Geen geraffineerde suikers maar ECHT eten.

Houd je niet van groenten en fruit of ben je bang niet genoeg binnen te krijgen, dan kan je er altijd sapjes of smoothies van maken. Ze zijn lekker en het is een makkelijke manier voor je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen.

Hoe begin ik aan dit gezonde leven?

Vele mensen willen wel maar weten niet waar ze moeten beginnen. Dat is best jammer. Excuses maken we allemaal soms en dat is best een beetje onnozel maar wel menselijk. We hebben niet altijd zin in ons best doen? Ik heb een artikel geschreven. Zes tips naar een gezonder leven. Misschien wel eventjes leuk als je dat eens leest.

Ons lichaam verzorgen en genieten van gezond eten is belangrijk, maar tegelijkertijd is het ook belangrijk om je geest, jouw denkvermogen, jouw gemoedsgesteldheid onder handen te nemen. Ook dat is belangrijk. Zo is het belangrijk om dingen te kunnen loslaten. Gebeurtenissen of zelfs mensen. Alles wat je tegenhoudt, moet je loslaten.

Evenzeer is het belangrijk om positief in het leven te staan. Ook dat blijkt niet zo makkelijk voor iedereen. Positief denken is de basis van geluk. En leven zonder stress.

Gezond op weg met een beetje hulp!

Iedereen heeft wel een beetje hulp nodig. Daarom graag deze aanrader. Ik heb er zelf veel plezier aan gehad, dus ik speel het graag naar jullie door!

Dit is een foto van de afslankreceptenbijbel♥Ik ben een grote fan van de afslank receptenbijbel. Dit is een heerlijk receptenboek waar je allerlei overheerlijke en makkelijke recepten kan uithalen. Prachtig in elkaar gestoken, mooi geïllustreerd en te gebruiken door iedereen.

Dit boek bevat heerlijke recepten. Mooi uitgelegd en makkelijk te maken. Het boek is een absolute “must-have” voor iedereen die bezig is met zijn gezondheid.

GA DIRECT NAAR DE KORTINGSLINK: AFSLANKRECEPTENBIJBEL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *