Geluk en succes in jouw leven.15tips! - fitgezondengelukkig.be
Fitgezondengelukkig.be - Dé website over gezondheid en gelukkig zijn!
mindfull 19 april 2020
Marjolein Geen reacties

Wil je ook graag fit en gezond worden? En toch lekker eten? En weet je niet goed hoe daaraan te beginnen? Dan kan dit wel eens dé oplossing voor jou zijn!

Ja, ik wil fit en gezond worden!

De dag op een goede manier beginnen is de helft van het werk. Natuurlijk is dat niet altijd zo makkelijk, maar je kan jezelf een handje helpen!

succesvol zijnMensen denken soms dat een gelukkig en succesvol leven afhangt van grote dingen. Dat geluk en succes afhankelijk is van dure auto’s en ingewikkelde jobs, hoge diploma’s, veel status en aanzien. Maar dat klopt helemaal niet.

Een gelukkig en succesvol leven is zoveel meer dan dat soort dingen. Een gelukkig leven waarin jij je succesvol voelt heeft te maken met de kleine dingen van het leven. Kleine dingen die jij elke dag doet, bepalen immers de kwaliteit van jouw leven.

Door een gewoonte te maken van bepaalde handelingen en acties, ga je zekerheden inbouwen die je verder brengen. Een mens wordt gelukkig en succesvol als hij kan rekenen op bepaalde zekerheden.

Het herhalen van bepaalde kleine handelingen kan zorgen voor grote stappen in de toekomst. Weten waar je naartoe wil IN dit leven en MET dit leven, is daarom het beginpunt. Het is dus belangrijk om een duidelijk visie te ontwikkelen.

 • Wat wil jij bereiken?
 • Waar wil je binnen enkele jaren staan?
 • Wat is je plan in de toekomst?
 • Wat maakt je gelukkig?
 • Waar word je blij van? Of net verdrietig?
 • Wat doe jij graag?

Een duidelijk plan op tafel leggen naar de toekomst toe is dus belangrijk. Wees concreet in wat je wil en waar je naartoe wil. Orden jouw gedachten en jouw wensen. Wat wil je wél en wat niet. Dit is de start van jouw nieuwe succesvolle leven! En bouw nu elke dag verder!

De ochtend is het belangrijkste deel van de dag.

Heb jij de start van je dag in de hand of ben je iemand die lang in bed blijft liggen? Het is niet voor niets dat Oosterse wijsheden spreken over de ochtend. Als je het begin van je dag onder controle hebt, dan kan de rest van de dag niet meer stuk.(bron)

Jij bepaalt hoe jouw dag eruit ziet en jij bent de meester over de dag. De dag kan geen meester worden over jou zolang jij de controle houdt. Jij beslist wat wel en wat niet.

Eén van de beste gewoonte -voor geluk en succes- die je jezelf kan aanleren is om in de ochtend de wekker onmiddellijk af te zetten en dadelijk op te staan. Niet slaan op de snooze knop, niet jezelf uit het bed sleuren, geen gsm en andere toestanden. Gewoon een wekker, opstaan en rustig aan de dag beginnen.(bron)

Waarom voelt een mens zich goed in de ochtend?

Door elke dag bepaalde kleine gewoontes te creëren en daar de dag mee te beginnen, zorg je voor een succesvolle ingesteldheid. Geluk en succes gaan namelijk hand in hand met doorzettingsvermogen en continuïteit. Door dit te doen op goede én slechte dagen leer jij jouw geest wat belangrijk is.(bron)

succesvol zijn

Elke dag 1 goede beslissing nemen, zorgt ervoor dat je geluk en succes kan nastreven. Geluk en succes komt niet na 1 dag aanwaaien en ook niet na 1 week. Het is een proces van lange duur. Geluk en succes is een opeenstapeling van kleine gewoontes die je verder sturen in de goede richting.

Elke dag jezelf de vraag stellen wat je kan doen om er vandaag een goede dag van te maken, is dan ook belangrijk. Hoe klein je aanpassing ook is, één positieve aanpassing zorgt voor positieve resultaten.

Haal weg uit jouw leven wat je niet dient. Leer jezelf de gewoontes aan die jou verder brengen naar je eigen geluk en succes!

Hoe maak jij nieuwe gewoontes voor geluk en succes?

We maken nieuwe gewoontes door daarmee aan de slag te gaan. Denk er goed over na. Geluk en succes komen niet vanzelf en al zeker niet als je niet weet waar je naartoe wil. Wat is je doel? Wat wil je?

 • Meer ontspanning,
 • Minder stress,
 • Meer zelfvertrouwen,
 • Betere relaties,
 • Een leukere job,
 • Of wil je meer vrolijkheid en geluk in je leven?

Het kan allemaal. Maar het is belangrijk dat jij je bewust bent van je gedrag.

Het zijn de kleine dingen die tellen. Zeker als jij succesvol wil zijn. De dingen de jij elke dag opnieuw doet en de opdrachten die je elke dag opnieuw uitvoert zorgen ervoor dat je geluk en succes zal ervaren.  Het regelmatig hard werken zorgt voor langdurig en blijvend resultaat.

Is het zo belangrijk om succesvol te zijn?

samen werkenSuccesvol zijn heeft vaak een negatieve bijklank. We denken al snel aan mannen in pakken met aktetassen en veel geld. Maar dat betekent niet dat ze succesvol zijn en dat is zeker niet de betekenis van succesvol of wel soms?

Succesvol zijn is meer dan dat. Succesvol wil zeggen dat jij gelukkig bent. En geluk is wel het belangrijkste wat er is in het leven. Echt gelukkige mensen zijn ook succesvol.

Succesvol heeft dus weinig te maken met geld, prestige en aanzien. Wel met geluk, contentement, rust en vrede. Zo gaan succes en geluk hand in hand.

15 tips om jouw dag goed te beginnen.

Jouw dag goed beginnen is dus heel belangrijk. Wil je succesvol zijn en iets bereiken met jouw leven, dan is dit wat je moet doen! Bouw een dagelijkse routine op vol met kleine gewoontes. Vertrouw erop dat ze hun vruchten zullen afwerpen en dat je geluk en succes zal aantrekken.

1. Sta vroeg op!

Ja, het is vervelend. De wekker. Zeker in de wintermaanden kan dit een echte opdracht zijn, maar het moet. We moeten opstaan. Hoe vroeger hoe beter, dan heb jij meer tijd. Meer tijd, meer rust en meer kracht om met de dingen bezig te zijn die écht belangrijk zijn.

2. Maak je bed op.

Eens uit bed, neem dan even de tijd om jouw bed op te maken. Een opgemaakt bed is een opgeruimd hoofd en je kan dan netjes aan de dag beginnen. Jouw bed opmaken geeft jou van in de ochtend onmiddellijk de mogelijkheid om controle te nemen over jezelf en je leven.

En wie kruipt er ’s avonds niet graag in een opgemaakt bed? Dat is het fijnste gevoel dat er is!

3. Ga bewegen.

Het maakt niet uit wat je doet, maar beweeg. Een half uur ’s morgens gaan wandelen om de kinderen naar school te brengen of de hond uit te laten? Het kan en met een goede wandeling kan je ook nog veel kilo’s kwijtspelen.

Een uurtje fietsen, baantjes trekken in het zwembad of gewoon lekker van thuis uit sporten? Dat kan allemaal. Jij kiest wat je het leukste vindt en daar begin je mee.

Geef geen ruimte voor discussie. Je weet dat je moet bewegen, prima! Beslis wat je gaat doen en start ermee. We gaan hier niet over onderhandelen.

4. Geen input gedurende het eerste uur.

Wat bedoel ik daarmee? Simpel! Geen telefoons, geen mails, geen sociale media, niets van dat alles. Het eerste uur van de dag is alleen voor jou. Voor jouw gedachten, positieve gedachten die je vol steekt met motivatie, plannen en gelukkige dingen.

gelukkig zijn

Na een uur kan je aan de slag. Maar dat eerste uur bepaalt de rest van de dag, het is dus belangrijk dat je dat eerste uur zinvol invult.(bron)

5. Schrijf!

Ja , ik heb het zeker al vermeld maar schrijf. Dat hoeft geen boek te zijn, maar een klein schriftje waar je elke dag wat kan in schrijven, zal je verder helpen. Schrijf dingen op waar je dankbaar voor bent. Schrijf wat je voelt, denkt, wat er gebeurt en hoe dat jou heeft beïnvloedt.(bron)

6. Plan je dag vooruit.

Sluit je dag af met een planning voor de volgende dag. Weten wat je moet doen en wat er van jou verwacht wordt, kan je verder helpen. Maak een lijstje van wat zeker moet gebeuren. Zorg dat je deze zaken snel afwerkt zodat de dag steeds lichter wordt.

Je kan ook kiezen om dadelijk een weekplanning te maken. Zo doe je dat op zondagavond en kan je de rest van de week de opdrachten uitvoeren die aandacht nodig hebben.

7. Vraag hulp!

Waarom zou je dat niet doen hé? Ik vraag altijd hulp als ik hulp nodig heb. Dat is niet erg, integendeel. Je zou er verbaast van zijn hoe blij mensen worden als ze je kunnen helpen. Doordat je het letterlijk gaat vragen, krijg je sneller hulp en kan je sneller verder.

8. Boost jouw zelfvertrouwen!

Het is heel belangrijk dat je lief bent tegen jezelf. Een goede dosis zelfvertrouwen brengt je erg ver in het leven. Dat zorgt ervoor dat je zeker bent van de dingen die je doet.

Vertrouwen, liefdevol zijn naar jezelf, positief zijn en positieve affirmaties naar jezelf toe kunnen zorgen voor wonderen. Ga ermee aan de slag!

Wil jij ook graag opnieuw controle over jouw leven en zelf bepalen hoe dat leven er moet uitzien? Dan is deze cursus absoluut de top!

Ja! Ik wil de controle!

9. Haal jouw slechte gewoonten weg.

Net zoals je moet starten met een stel goede gewoontes aan te kweken en in je dagelijkse routine te steken, net zo moet je ervoor zorgen dat je de slechte gewoontes elimineert. Hoe sneller je daarmee begint, hoe beter. Elke week ééntje tot er geen meer overblijven!

Er zijn zoveel slechte gewoontes die vaak zo onzichtbaar zijn omdat je er geen aandacht meer aan besteedt. Doe er dus iets aan.

10. Lach elke dag minstens 3 keer.

Vind je dat moeilijk? Is er niets om te lachen? Ben je een serieus mens? Ach, er is altijd wel wat om te lachen. Het leven is mooi en als je even rondkijkt dan zal je wel iets vinden om mee te lachen.

Vind je toch niets? Doe dan alsof! Haal je mondhoeken naar boven. Zeg luidop “hahaha”. Doe dit elke dag 3 keer consequent. Je zal verbaast zijn wat er gebeurt.

11. Zorg dat je voldoende slaapt.

Slapen is belangrijk. Voldoende slaap belangrijk om jouw lijf gezond en fit te houden. Voldoende slaap om jouw hoofd gezond te houden en leeg te maken van eventuele zorgen. Tijdens de slaap herstelt jouw lichaam.

Hoeveel slaap je nodig hebt, is voor ieder anders, maar het is wel een feit dat jouw lichaam zich aanpast aan wat je het geeft. Als je het altijd overvloedig veel slaap geeft, zal het aanvoelen alsof het dat nodig heeft. Dat is niet noodzakelijk zo. Probeer eens met minder en kijk wat er gebeurt.(bron)

Heb je moeite met slapen? Lees dan dit boek. Dit geweldige boek helpt je verder met goede slaapgewoontes. Je zal snel gaan slapen als een roosje.

12. Leer bij en studeer!

Het is niet moeilijk. Een mens moet bijleren. Hoe meer hoe beter en liefst elke dag. Door steeds bij te leren en nieuwe vaardigheden aan te leren, zal je steeds rijker worden in je hoofd.

wekkerBijleren kan door te lezen, filmpjes te kijken, handleidingen door te nemen, cursussen te volgen en eender wat. Houd je geest fris en zorg ervoor dat je bijleert.

13. Wees tevreden.

Natuurlijk had je liever nog wat anders gezien. En natuurlijk wil je liever kreeft eten dan pasta, of een villa met zwembad dan een rijhuis. Natuurlijk is een BMW leuker om te rijden dan een Berlingo maar wees tevreden met wat je hebt!

We hebben allemaal sowieso veel meer dan sommige andere mensen. Je hebt altijd genoeg. Kijk rond jou en bekijk wat je allemaal hebt. Wees tevreden met al die dingen die je al hebt. Zo zal je rust creëren en dat zal ervoor zorgen dat je positief blijft en meer goede dingen zal aantrekken.

14. Overhaast je niet.

Alles op je eigen tempo is prima. Ga niet treuzelen en stel niet uit, maar neem wel jouw tempo op. Jouw tempo is het belangrijkste. Elk mens is anders en onthoudt dat jij precies bent waar je moet zijn.

Iedereen werkt op zijn eigen tempo en dat ritme zorgt voor vertrouwen in je geest en lichaam. Beschadig dat vertrouwen  niet maar blijf wel lekker doorwerken!

15. Strooi de complimenten rond.

De laatste maar zeker niet onbelangrijk. Wees gul met je complimenten. Hoe meer complimentjes jij kan maken hoe beter dat is. Een mens is immers gevoelig aan complimenten?

Als je een hele dag complimenten rondstrooit, verspreid je automatisch positiviteit. Dat is besmettelijk. Je kan er iedereen mee aansteken en ook jezelf. Vergeet jezelf niet: elke dag minstens 5 complimenten voor het slapengaan. Overloop je dag en geef jezelf 5 complimentjes!

Conclusie.

geluk en succesvol zijnHet is belangrijk dat je voor jezelf bepaalt wat je wil doen met jouw leven en wat je in dat leven wil creëren. Wil jij graag een topsporter worden dan zal je elke dag een aantal uren moeten gaan sporten.

Wil je graag schrijver worden, dan moet je elke dag schrijven. Een kok moet elke dag koken en iemand die gewicht wil kwijtspelen zal elke dag op zijn eten moeten letten. Wil je graag gelukkig zijn en een goede relatie hebben, dan zal je ook daar moeten aan werken.

Succes en geluk horen bij elkaar. Als je gelukkig bent, ben je al in de goede richting van succesvol. Of je bent het al. Een succesvol iemand is niet noodzakelijk gelukkig, maar kan zich wel trainen naar de goede richting.

Wil je nog meer tips of wil je graag serieus aan het werk en er helemaal voor gaan om binnen nu en 6 maanden een andere toekomst te creëren? Dan is dit boek “Geluk en Succes” een absolute topper. Dit boek geeft je alle middelen die jij nodig hebt om jouw toekomst te verzekeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *