Hoe kan je gelukkig zijn? Ontdek hier de 10 tips! - fitgezondengelukkig.be
Fitgezondengelukkig.be - Dé website over gezondheid en gelukkig zijn!
mindfull 12 juli 2019
Marjolein Geen reacties

Wil je ook graag fit en gezond worden? En toch lekker eten? En weet je niet goed hoe daaraan te beginnen? Dan kan dit wel eens dé oplossing voor jou zijn!

Ja, ik wil fit en gezond worden!

Hoe kan je in de drukte van deze maatschappij toch nog gelukkig zijn en daar echt de tijd voor nemen? Hier enkele TIPS om er alvast aan te beginnen.

gelukkig gevoelWe willen allemaal een gelukkig gevoel hebben, gelukkig zijn en ons leven invullen op een positieve manier. Het leven op een mooie manier ervaren en de dag op een leuke manier starten.

We willen allemaal een constant gevoel van vakantie waar alles mag en niets moet. Logisch.

Maar hoe doe je dat dan? En is dat realiseerbaar?

Er zijn altijd zaken die een stokje tussen de wielen steken? Er zijn emotionele problemen. Of financiële problemen? Dan zijn er praktische zaken die in de weg staan. Het werk, de auto, de kinderen, familie en vrienden.

Het overkomt ons allemaal. De vraag is alleen of we er ons dan druk moeten in maken? Of we dat soort dingen -waar we geen controle over hebben- ons humeur en ons gevoel moeten laten bepalen? Is dat dan nodig? Of gebeurt dat vanzelf?

Gelukkig zijn is voor mensen een hele opdracht. Een paar simpele aanpassingen kan het leven al een pak leuker en aangenamer maken. Ik geef je hier tien tips. Tien tips die ervoor zorgen dat je elke dag een intens moment van geluk mag en kan ervaren en je met een gelukkig gevoel de dag door kan.

Denk eraan dat consequent zijn en herhaling altijd zorgen voor resultaten. Dingen veranderen niet op 1 dag tijd. Je moet werken om iets te bereiken en dat is met alles zo in het leven. Ook met gelukkig zijn. Je werkt eraan, elke dag opnieuw, en geeft jezelf de tijd om je aan te passen aan een nieuwe gedachtengang.(bron, bron)

Tien tips om een gelukkig gevoel te creëren.

Tip 1: Geniet van alle kleine dingen.

Ja ik weet het, dat heb je al duizend keer gelezen en het klinkt onnozel en hoe doe je dat dan? Wel, het is niet onnozel en het is makkelijker dan je denkt.

De zon schijnt. Het is midden november, maar de zon schijnt. Het is vreselijk koud, je moet gaan werken, je hebt te weinig geslapen maar de zon schijnt. Wat is het heerlijk dat die zon schijnt. Als je buiten stapt, de zon voelt op je gezicht en daar werkelijk even van kan genieten. De zon is toch ook heerlijk in de maand november?

Wat de rest van de dag ook brengt, de zon schijnt en dat maakt je gelukkig. Geniet er even van. Sta er even bij stil. Neem het in je op. En ga dan verder met de dag.

Kleine dingen kunnen grote veranderingen teweeg brengen. Er aandacht aan besteden, er even stil bij staan en jezelf de tijd gunnen om een gelukkig gevoel te creëren. Veel kleine dingen zorgen voor een groot effect.

TIP 2: Een gelukkig gevoel door dankbaarheid.

gelukkig gevoelWees dankbaar, naar je leven, naar anderen en ook naar jezelf.

Dankbaarheid tonen kan zorgen voor een heel andere ingesteldheid. Je doet dit best in de ochtend. Even stilstaan bij wat er allemaal in jouw leven aanwezig is, dat mooi en goed is en waar je dankbaar kan voor zijn.

Een gelukkig gevoel kan je voor verschillende zaken creëren:

 • Een dak boven jouw hoofd,
 • Een fijne job,
 • Twee geweldige kinderen,
 • Een kopje thee
 • De tijd kunnen maken om koekjes te bakken.

Het is erg belangrijk om te kijken en te focussen op de dingen die goed lopen. Dit zorgt ervoor dat je je gedachten in een positieve vibe zet.

Er is zoveel waar een mens dankbaar kan en mag voor zijn. We nemen te veel dingen als vanzelfsprekend. Neem de tijd om de dingen NIET vanzelfsprekend te vinden en om dankbaar te zijn. Dit zorgt voor een goede levensvisie.

TIP 3: Focus niet op slechte dingen, maar bewaar een gelukkig gevoel.

Uiteraard lopen er dingen scheef in ons leven.Of minder goed en niet zoals we het zelf zouden willen. Dat hoort immers bij het leven. Je hebt het ook niet altijd in de hand hoe de dingen lopen.

Wat je wél in de hand hebt, is jouw reactie op die slechte dingen. Als we er veel aandacht aan geven, en er over zeuren, klagen en zagen dan zullen de slechte dingen nog groter én slechter én opvallender worden. Ze zullen meer aandacht vasthouden.

Geef aandacht aan dingen die goed gaan. Als je dat doet, krijg je een andere ingesteldheid. Er zijn echt wel dingen die goed gaan in je leven. Geef deze bijzonder veel aandacht, bekijk de positieve kant en leg je focus daar op.

TIP 4: De ochtendstond heeft goud in de mond.

gelukkig gevoelJa, hoe vroeger je op staat, hoe sneller de dag begint. In de ochtend voltrekken zich allerlei intense momenten die je mist als je in jouw bed blijft liggen. Ik weet dat het niet makkelijk is, en ikzelf heb me er ook moeten in trainen.

Zet de wekker, verplicht jezelf om op te staan, zelfs als je je nog moe voelt. Ga naar beneden, zet de waterkoker op, en wordt wakker. De stilte van de ochtend is goud waard.

Je kan in die stilte even een kop thee drinken en de tijd nemen om jouw dag te overlopen. Je kan even stilstaan bij de goede dingen in jouw leven en zo een gelukkig gevoel creëren in de ochtend.

Stilte in jouw omgeving zorgt voor rust in je hoofd.

In de ochtend kan je dingen gedaan krijgen die je zeker moet doen. Iedereen slaapt, het is rustig in huis, je creativiteit kan langzaamaan wakker worden en je kan jezelf effectief aan het werk zetten. Hier in dit artikel vind je tien tips om jouw tijd goed te besteden.

Het is een heel fijn gevoel om dingen gedaan te hebben. Om dingen AF te hebben. Daarna is er tijd voor ontspanning, en daar kan je dan van genieten zonder schuldgevoel : je hebt immers gedaan wat je moest doen!

In de ochtend krijg je ook veel inspiratie voor nieuwe ideeën en projecten. Houd een boekje bij en schrijf ze erin op. Later kan je er mee werken!

TIP 5: Zorg goed voor jezelf.

Wees aardig en lief voor jezelf. Benadruk jouw goede capaciteiten en niet de slechte. Door positief te zijn over/tegen jezelf zal je die positiviteit overbrengen naar je gehele leven en naar de mensen rondom jou. Zo creëer je een fijn en gelukkig gevoel.

Iedereen maakt fouten, aanvaard deze en draai ze om in iets positief. Door positief te zijn tegen jezelf, zorg je goed voor jouw geest en jouw gedachten. Dit is ook niet makkelijk. Je moet jezelf verplichten om de positieve kanten van jezelf te gaan aanstippen.

 • Wat zijn deze?
 • Waar ben je goed in?
 • Wat heb je vandaag goed gedaan?
 • Waarom ben jij een leuk mens en waarom mag je best trots zijn?
 • Wat gaat er goed en hoe ben je daar terecht gekomen?

Verzorg jezelf aan de binnenkant en de buitenkant. Positieve gedachten over jezelf is belangrijk, net zoals de juiste voeding in je lichaam steken ook belangrijk is. Eet gezond. Neem voldoende vitaminen en mineralen binnen. Eet de juiste voedingsmiddelen. Groenten, fruit, eiwitten, vetten en een leven zonder suiker. Je lijf zal je dankbaar zijn.

TIP 6: Werk aan stress.

emotiesStress is een dooddoener. Stress is nergens goed voor en zorgt voor veel schadelijke processen in onze geest maar ook in ons lichaam. Het zorgt voor negativiteit. Stress zorgt er voor dat je dik wordt, het verstart je en het zorgt voor conflicten.

Haal de stress weg.

Ga een rondje lopen, sport een beetje van thuis uit, ga een beetje zwemmen, eet iets lekkers, doe iets dat je leuk vindt, praat met andere mensen, mediteer, neem even de tijd en drink een kop thee. Lees een boek of kleur een tekening.

Om stress te verminderen en weg te werken is het belangrijk dat je je hoofd leeg maakt en  focust op andere dingen. Dingen die jou blij maken, waar je een gelukkig gevoel van krijgt en dingen waar jij rustig van wordt.

Zoek voor jezelf de juiste methode om jouw geest en gedachten tot rust te brengen. Ga daarna aan de slag met je zorgen die je stress bezorgen. Los ze één voor één op zodat er verlichting komt.

TIP 7:  Blijf lachen.

Een mens moet lachen. Heel veel. Lachen brengt stofjes vrij die ons een fijn gevoel geven, maar lachen zorgt ook voor de positiviteit in ons leven. Dat is wel zo fijn. Als je lacht, lacht heel de wereld mee. Mensen rondom jou zullen ook lachen en je straalt iets moois en vrolijks uit.

Het enige dat belangrijk is op een hele dag is dat jij en jouw gedachten vrolijk en positief blijven.

Als je blijft lachen zal je merken dat de dingen vanzelf beter gaan gaan. Ook hier is het een kwestie van gewoonte. In plaats van steeds donker en zwart te kijken, zet je je geest open naar iets positief : je lacht. En na een tijdje zal dat vanzelfsprekend worden en wordt heel je leven vrolijker.

Kom tot rust. De kwaliteit van jouw denken, bepaalt de kwaliteit van je leven. Dit programma helpt je verder. Ga naar de kortingslink!

TIP 8: Leg de focus op jouw goede eigenschappen.

Dat klinkt onnozel, maar het is écht gewoon belangrijk. Mensen bestaan uit goede én slechte eigenschappen of slechte én goede eigenschappen. Als je steeds alleen de focus legt op de slechte eigenschappen, op de dingen die je niet zo goed kan, de dingen waar je niet de beste in bent en de dingen die niet goed gaan, dan raak je niet verder.

Zet tegenover die dingen die niet goed gaan, de dingen die wel goed gaan.

 • Wat loopt er wel goed vandaag?
 • Wat heb je vandaag goed gedaan?
 • Waar ben je wel de beste in?
 • Wat zijn dingen waar jij wel in uitblinkt?

Zo krijg je een mooi tegengewicht en ligt je focus op de juiste plaats: gelukkig zijn met jezelf en met alles wat aanwezig is.

TIP 9: Wat of wie houdt jouw geluk tegen?

Ga er naar op zoek. Kennis is weten en als je iets weet, kan je de dingen naar je hand zetten en veranderen in de richting die je zelf wil. Als je weet wat datgene is, dat jou tegenhoudt in het gelukkig zijn, dan kan je er ook daadwerkelijk iets gaan aandoen.

Haal datgene dat je tegenhoudt om gelukkig te zijn naar boven en kijk of je er een oplossing voor kan vinden. Zijn het mensen, haal dan die mensen uit jouw leven.

We weten allemaal dat er mensen zijn in ons leven, die ons niet gelukkig maken en erger nog, die ons ongelukkig maken en ervoor zorgen dat wij ons leven niet in vrede kunnen verder zetten.

Dergelijke mensen blijven in ons hoofd zitten en zorgen voor een constant gevoel van ontevredenheid. Haal deze mensen uit jouw leven. Zorg ervoor dat je ze niet meer moet zien. Soms is dat moeilijk. Zeker als het gaat over familieleden of vrienden die al heel lang meegaan.

MAAR : Neem afscheid en ga dan verder.

Zijn er praktische of materialistische dingen die jou ongelukkig maken? Dat is gemakkelijk, los dat op, en ga verder. Het is veel makkelijker om dingen te verwijderen en schema’s te veranderen, dan om mensen te verwijderen.

TIP 10: Laat Los.

gelukkig gevoelJe leven wordt lichter, leuker en minder gecompliceerd als je dingen kan loslaten.

Laat de dingen los waar je geen controle over hebt. Dat levert niet op. Je kan het niet controleren dus laat het over je heen komen, kijk ernaar, trek een conclusie, sla ze op en laat het los.

Als je gespannen bent of negatief over bepaalde gebeurtenissen, denk er dan even over na : Heb ik hier controle over? Is het antwoord “neen”, dan laat je het los. Als het antwoord “ja” is, dan ga je op zoek naar een oplossing.

Zodra je er een beetje controle over hebt, kan je loslaten en op deze manier verdwijnen heel veel van jouw problemen.

Laat ook los wat anderen van je vinden. Het is niet belangrijk en ook dat kan je niet controleren want mensen zullen immers denken van jou wat ze willen en daar kan jij niets aan veranderen. Daarbij is wat andere mensen van jou denken, zelden belangrijk.

Het is toch jouw leven? Jouw keuzes? Jouw verhaal en jouw tijd op deze planeet? Waarom deze tijd besteden aan meningen van andere mensen. Hier in dit artikel geef ik je 9 tips om iets te kunnen loslaten!

Gelukkig zijn? Spreekt het je aan? Dit e-book kan je helpen!

nooit meer zorgen of stressIk hoop dat je aan de slag gaat met deze tips. Ze zijn helder en duidelijk. Een leven zonder zorgen en stress is het mooiste cadeau dat je jezelf kan geven. Jezelf verzorgen en jezelf meer aandacht geven is belangrijk.

Wil je hier graag verder mee aan de slag dan kan ik je van harte het ebook “Nooit meer zorgen of stress” aanbevelen.

Met deze cursus leer je weer ontspannen en positief te leven. Je ontdekt meer vertrouwen, meer optimisme en je krijgt meer plezier in jouw leven. Stop met piekeren, voorgoed, en ga honderd procent voor een vrij, blij en positief leven vol met zekerheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *