Koolhydraatarme recepten: 19 geweldige tips ! - fitgezondengelukkig.be
Fitgezondengelukkig.be - Dé website over gezondheid en gelukkig zijn!
afvallen 2 augustus 2018
Marjolein Geen reacties

Wil je ook graag fit en gezond worden? En toch lekker eten? En weet je niet goed hoe daaraan te beginnen? Dan kan dit wel eens dé oplossing voor jou zijn!

Ja, ik wil fit en gezond worden!

Hier zijn nog enkele tips die ervoor zorgen dat jij optimaal kan beginnen aan een koolhydraatarme levensstijl. Elke tip is een hulpmiddel. Gebruik de tips en ga ervoor!

19 tipsDit is het derde artikel over koolhydraatarm eten. Waarom? Omdat het belangrijk is en omdat veel mensen blijven verlangen naar meer informatie en tips om het nog beter te kunnen doen. Dit artikel gaat over een koolhydraatarm dieet recept.

Dit artikel staat boordevol tips om er weer goed tegenaan te kunnen gaan, nog meer vet te verbranden en je nog beter te voelen!

Denk eraan dat volhouden altijd de boodschap is. Een mens verbrandt niet elke dag een kilo vet. Zo werkt het niet. Je kan in het beste geval 1 kilo vet verliezen op een week tijd. Maar soms kan je ook stabiliseren. Je kan een week of twee of zelfs drie of vier geen gewicht verliezen.

Op dergelijke momenten -de momenten waarop je even stil staat- kan je bijvoorbeeld eens drie dagen het ontbijt overslaan. Dit heet intermittent fasting en dat zal ervoor zorgen dat je lichaam verrast wordt en zich weer moet aanpassen aan een nieuw ritme.

Als je drie dagen erna weer gewoon een ontbijtje neemt, dan moet je lichaam zich weer aanpassen. Zo verplicht je jouw lichaam om wakker te blijven en steeds in te spelen op de veranderingen. Dit zorgt voor extra vetverbranding!


dikke vrouwHet is misschien handig als je ook eens de twee andere artikelen leest die ik publiceerde over koolhydraatarm eten en koolhydraatarme recepten. In het eerste artikel krijg je de volledige uitleg over hoe en wat.

In het tweede artikel vind je dan weer wat je precies wel en niet mag eten.

Doe er jouw voordeel mee want hoe meer informatie jij hebt, hoe beter jij jezelf kan helpen. En gezond eten doet een mens alleen maar om zichzelf te helpen en gezonder te maken.

Ik ben erg blij dat ik op een mooie dag deze levensstijl ben tegengekomen.

Allerlei kwaaltjes raakte ik één voor één kwijt.

Jarenlang had ik last van een jeukende hoofdhuid, na een week of vier verdween de jeuk.  Altijd schimmelnagels gehad: hup die gingen één voor één weg. Een droge huid: na een aantal weken, helemaal weg. En de kilo’s vlogen er vanaf.

Waarschijnlijk moet je even zoeken wat voor jou werkt, wat niet en wat wel, maar ik was maar al te blij met deze heerlijke en makkelijke manier van eten maken en bereiden.

Ik houd van de smaak en van de ingrediënten en wat ik echt geweldig vind, is dat ik geen enkele nood meer heb aan suikerrijk voedsel. Ik geef jullie dus met plezier nog enkele extra tips die je bij de hand kan houden en waar je elke dag naar terug kan kijken als je het even moeilijk hebt of even niet weet hoe je verder moet.

19 tips om niet op te geven en te blijven doorgaan!

Tip 1: Eet steeds voldoende!

koolhydraatarm dieet receptSommige mensen gaan op dieet met een cracotte en een potje yoghurt. Mijn moeder deed dat elke keer opnieuw. Teveel kilo’s en hup er moest weer minder gegeten te worden. ’s Morgens werd dat een cracotte met een yoghurt. ’s Middag een cracotte met smeerkaas en ’s avonds een kom soep. Dat was het dan.

De eerste maand viel ze erg veel kilo’s af. Daarna werd het alsmaar moeilijker. Zodra ze dan stopte met haar dieet, hing het er een maand later weer allemaal terug aan.

Het is allemaal erg logisch: je moet niet minder eten, je moet anders eten. Het idee dat je bij een gezonde levensstijl niet of bitter weinig mag eten, klopt helemaal niet. Vervang de suiker producten door eiwitten en vetten en de kilo’s zullen er zonder probleem afvliegen.

Tip 2: Eet geen overbodige snacks.

Nog één van die fabeltjes dat tegenwoordig erg populair is, is dat we 6 keer per dag moeten eten. Maar wat is dat eigenlijk voor onzin? Waarom zou een mens 6 keer per dag moeten eten? Drie keer eten is meer dan genoeg. We hebben al die snacks niet nodig tussenin. Die zijn nergens goed voor en stimuleren alleen een insuline toename.(bron)

TIP: Wil jij graag koolhydraatarm eten? Maak dan gebruik van het koolhydraatarm 30 dagen menu! De recepten zijn gemakkelijk en snel klaar te maken! Daarnaast val je gemiddeld een 2kilo per week af! Bekijk hier het koolhydraatarm 30 dagen menu.

Als je drie (of twee) grote maaltijden eet, dan ben je helemaal op de goede weg. Heb je dan toch nood aan een extra maaltijd, neem dan 1 snack en geen 3. En zorg ervoor dat die ene snack een gezonde, voedzame snack is. Ik denk aan een kommetje  kokosyoghurt. Een handje vol noten. Een beetje olijven of een stukje avocado.

Er zijn verschillende soorten snacks. Neem een gezonde versie en houd het bij 1 extra snack per dag. Gezien we zo weinig mogelijk koolhydraten willen eten, nemen we dus koolhydraatarme recepten.

Tip 3: Kook zoveel mogelijk zelf of..?

Wel het principe is heel simpel: als je zelf kookt, dan weet je wat er op je bord ligt. Je kiest de ingrediënten, je kiest de porties en je kiest de vetten die je gebruikt om mee te koken of in te bakken. Zelf koken is de beste optie maar we weten allemaal dat er wel eens een dag komt waarop dat niet lukt.

Goed, je moet dus gaan eten, bij familie, vrienden of op restaurant. Geen probleem : weiger brood, pasta, rijst of aardappel producten. Vraag in de plaats daarvan een extra portie warme groenten of een kleine salade. De meeste restaurants doen daar niet moeilijk over.

Koolhydraatarme recepten kan je makkelijk zelf maken en kan je ook makkelijk zelf creëren als je ergens anders eet. Kies dus bewust en duidelijk.

Tip 4: Maak een planning en een boodschappenlijst met koolhydraatarme recepten.

koolhydraatarm dieet receptenIk heb het al gezegd maar als je geen planning hebt dan lukt het niet. Je moet weten hoe jouw dag eruit ziet en je moet weten wat je wel en niet mag eten en hoe jouw dag hiermee ingevuld gaat worden.

Je kan ook dadelijk voor een weekmenu gaan. Dan maak je een menu voor elke dag van de week. Voor mensen die maar 1 keer per week naar de winkel gaan, is dat handiger.

Als ik moet werken, dan doe ik twee keer per week of soms zelfs maar 1 keer per week de boodschappen. Dan maak ik een menulijst voor een hele week.

Als ik vakantie heb dan houd ik ervan om elke dag boodschapjes te doen en langs te gaan bij de plaatselijke kruidenier. Dan maak ik een menuutje voor de dag en dan haal ik wat ik nodig heb.

Maar ik heb altijd een plan. Ook een plan met doelen. Wat wil ik bereiken en op welke momenten wil ik dat bereiken. Daar maak ik een planning voor en dan kan ik elke dag met een gerust hart aan de slag. Dat kan ook voor jou werken. Een planning zorgt voor stabiliteit en balans. Laat je niet afleiden en plan je dag.

Tip 5: Eet zoveel mogelijk koolhydraatarme producten, koolhydraatarme recepten.

Dat is evident want we zijn bezig met een koolhydraatarm dieet. Maar soms vergeten de mensen het. Ze zijn bezig met calorieën tellen en sporten gecombineerd met werk en een huishouden en op een bepaald moment zijn ze terug rijst, quinoa of een boterham aan het eten. Dat is dus niet de bedoeling.(bron, bron)

Er zijn veel verleidingen maar onthoud: We eten koolhydraatarme recepten!

Kies zelf hoe streng je wil zijn. Kies je voor 5% koolhydraten dan weet je dat je behoorlijk streng gaat moeten zijn voor jezelf. Maar je kan er ook voor kiezen om 10% of 20% koolhydraten te eten. Het is belangrijk dat jij datgene kiest waar jij je lekker bij voelt. Probeer het uit en kies!

Tip 6: Ga bewegen als je dat graag doet.

We weten allemaal dat beweging belangrijk is, maar in dit geval kan je ook veel gewicht verliezen door je strikt te houden aan de beperking van de koolhydraten. Als je niet houdt van bewegen en beweging ziet als een belemmering om aan een gezonde levensstijl te beginnen, ga dan niet bewegen.(bron)

Ga later bewegen als je al wat gewicht kwijt bent en je jou beter in je vel voelt. Jij bepaalt jouw tempo. En als je iets niet graag doet, houd je het toch niet vol. Elke extra beweging is mooi meegenomen. Houd je van zwemmen, ga dan even een half uurtje baantjes trekken. Hou je meer van wandelen, maak dan een wandeling en geniet.

Als je wat meer gewend bent aan het eten, en de kleine(of geen) porties koolhydraten dan kan je helemaal terug aan de slag als je graag sport. Krachttraining is belangrijk als je grotere spieren wil kweken en zo zal je ook meer gewicht kunnen verliezen. Je kan dit allemaal van thuis uit doen.

Tip 7: Begin de ochtend met citroenwater.

koolhydraatarme receptenIk heb hier reeds een uitgebreid artikel over geschreven dus ga dat goed lezen. Er staat belangrijke informatie in. Je kan het citroenwater aanlengen met appelazijn. Zo krijg je nog een extra gezondheidsboost.

Citroenen maken je lichaam wakker en je start zo jouw dag op de meest optimale manier. Dit is de beste manier om met koolhydraatarme recepten aan de slag te gaan.(bron)

Tip 8: Wat doen bij een vreetbui/snoepdrang?

Iedereen kent het wel. Ineens heb je zin om veel te eten en te snoepen. Je krijgt een aanval, een soort van paniekaanval. De aanval is te zwaar en je krijgt het in je hoofd niet meer geregeld. Je MOET NU eten hebben en liefst wat zoets. Dus trek je de kasten open en begin je alles wat je tegenkomt in je mond te steken.

Voor je het weet is er een half uur voorbij en is de kast leeg. Koekjes, chips, chocolade, worst, kaas, een homp brood, pudding met strontjes, overschot van de spaghetti van de kinderen, het doet er niet toe, je hebt alles opgegeten. Je voelt je afgrijselijk slecht en wat nu?

TIP: Wil jij graag koolhydraatarm eten? Maak dan gebruik van het koolhydraatarm 30 dagen menu! De recepten zijn gemakkelijk en snel klaar te maken! Daarnaast val je gemiddeld een 2kilo per week af! Bekijk hier het koolhydraatarm 30 dagen menu.

Wat kan je doen als je een dergelijke vreetbui voelt aankomen:

  • Trek onmiddellijk je schoenen en een jas aan.
  • Poets je tanden
  • Neem de huissleutels en ga even wandelen, een blokje rond.
  • Tijdens de wandeling som je vijf redenen op waarom het beter is om niet te snoepen.
  • Als je thuis komt, poets je opnieuw je tanden en maak je een kopje thee.
  • Neem een kookboek met koolhydraatarme recepten en bekijk wat je de komende dagen gaat eten.

Tip 9: Drink nooit fruitsap.

Het is een veel gemaakte fout. Het spreekt voor zich dat fruitsap uit een flesje of uit een karton ongezond is en beter niet geconsumeerd wordt. Het zit vol suiker, is aangedikt en aangezoet en zit vol met conserveermiddelen.(bron, bron)

koolhydraatarm dieet recepten

Sommige mensen denken dat als ze vers geperst fruitsap drinken, het dan wel oké is, maar dat is zeker niet zo! Vergis je hier niet! Als je zin hebt in fruit eet dan VERS fruit. Het stuk fruit in zijn geheel. Ga het niet persen want zo ben je de vezels kwijt en drink je alleen de suiker van het fruit.

Tip 10: Eet zoveel mogelijk vezels.

Vezels zijn koolhydraten maar omdat vezels op een speciale manier opgenomen en verwerkt worden door ons lichaam, tellen ze niet als koolhydraten. Dat is heel belangrijk om te weten!

Vezels zijn heel erg gezond en heel belangrijk voor de gezondheid van ons lichaam. Ze zorgen ervoor dat je metabolisme versnelt. Hierdoor kan je beter naar het toilet. Vezels maken de darmen proper en zijn belangrijk voor een vlotte en stevige, gezonde stoelgang. Vezels vind je in groenten en fruit.

Koolhydraatarme recepten bevatten voldoende vezels en maken jouw darmen blij en gelukkig.(bron, bron)

Tip 11: Geef nooit op.

Laat dit één van de belangrijkste tips zijn. Mensen geven zo snel op. En waarom?? Omdat ze na een dag of drie nog geen resultaten zien. Of omdat ze ineens na twee dagen het gevoel hebben goed bezig te zijn en het wel voldoende is. Of omdat ze op de weegschaal zijn gaan staan  en zien dat er een kilo bij gekomen is.

koolhydraatarm dieet receptMaar opgeven dat brengt je nergens. Een mens heeft nog nooit iets bereikt op een week tijd. Een mens bereikt iets door door te zetten en vol te houden.

De mens moet blijven doorgaan en zichzelf het beeld voor ogen houden van datgene dat hij wil bereiken. Niets gaat vanzelf. Blijf doorzetten.

Wil jij gezond gaan eten en overtollige kilo’s kwijt, dan moet je daarvoor gaan bekijken wat je eet. En dan kies je voor koolhydraatarme recepten die jouw lijf langs binnen gezond maken.

Maar geeft nooit op. Dat is de enige actie die je nergens zal brengen en die je werkelijk niets oplevert. Als je opgeeft, is het gedaan. Wees lief voor jezelf en vergeef jezelf voor een slecht momentje. Als je blijft doorgaan zal je steeds dichter bij je doel komen.

Tip 12: Smoothies en juices.

Probeer eens een smoothie of een juice te gebruiken als maaltijd. We denken altijd dat een maaltijd ingewikkeld moet zijn en van alles moet bevatten, maar je kan heel makkelijk een lekkere dikke smoothie maken en daar van genieten.(bron)

Een half uur later heb je een buik vol met gezonde voedingsstoffen en heb je de komende 5uren geen honger meer.

Voordeel van smoothies en juices is dat je alle groenten en fruit kan integreren. Je hebt alle vitaminen en mineralen binnen die je nodig hebt en je darmen worden gereinigd. En er zijn zoveel gezonde, heerlijke en lekkere smoothie recepten te vinden, dat je versteld zou staan van de smaak.(bron)

De voordelen zijn niet te overzien. Je kan zelfs verslaafd raken aan een dagelijkse smoothie. Hier lees je mijn artikel over smoothies en juices en hier vind je een aantal recepten. Vind je ze lekker, ga dan voor het boek! Je zal niet geloven wat er met je lijf gebeurt.

Tip 13: Drink geen frisdrank en geen alcohol.

Het spreekt voor zich. Frisdrank en alcohol zijn slecht voor jouw gezondheid. Je moet ze dus vermijden. Wat frisdrank met jouw lichaam doet, is ongelooflijk. Ik heb in deze blog er meer over geschreven. Je zal versteld staan van wat voor gedoe dat wordt in jouw lichaam.

Alcohol zit vol suiker. Behalve het feit dat het zorgt voor verslaving is het gewoon beter om dit soort dranken te laten. Wil je dan toch graag een glaasje drinken? Drink dan witte of rode wijn. Biologisch geteeld.(bron)

Denk eraan dat als je lichaam bezig is met alcohol of frisdrank af te breken, het geen energie kan steken in eten verteren en dus wordt het eten opgeslagen als vet. In koolhydraatarme recepten zal je weinig alcohol vinden en wordt frisdrank helemaal niet getolereerd!

Tip 14: Eet in de avond alleen maar koolhydraatarme recepten.

Dat is een makkelijke en tegelijkertijd ook een belangrijke tip want hij kan je heel veel kilootjes opleveren. Als je koolhydraten eet, probeer dat niet in de avond te doen. Doe het tijdens de dag en misschien wel liefst tijdens de eerste maaltijd.

Als je ze bij de start van de dag eet, kan je ze nog goed gébruiken en vérbruiken.

In de avond heb je niet zoveel energie meer nodig en is het eten van koolhydraten dus een beetje overbodig. Je zal ze niet verbruiken als energie en ze zullen dadelijk opgeslagen worden als vetten aan je lijf. Eet vooral in de avond dus koolhydraatarme recepten.

Tip 15: Let op de porties.

Ga voor kleinere porties. Dat is op zich niet zo heel moeilijk en ook dat is een gewoonte die je snel kan aanpakken. Vaak hebben we de gewoonte onze borden goed vol te scheppen. Kwestie van niet gierig zijn, kwestie van de andere te voorzien van voldoende voedsel. Overvloedig leven.

koolhydraatarm dieet recept

Dat is in onze Westerse Maatschappij wel heel belangrijk. Laten zien dat we veel hebben. Maar wat betreft eten zijn de principes erg simpel. Eet als je honger hebt. Stop met eten als je genoeg hebt.

Ligt jouw bord te vol omdat je uit eten bent of jouw moeder er veel opschept? Voel je nooit verplicht jouw bord leeg te eten! Eet nooit meer dan nodig.

Koolhydraatarme recepten bevatten grote hoeveelheden groenten, maar zijn goede hoeveelheden zonder dat er te veel aanwezig is.

Tip 16: We zijn niet op dieet, we willen gezond zijn.

Bekijk koolhydraatarm recepten niet als een vorm van dieet. Dat is het niet. Het is een manier van leven en het is een keuze die je maakt. Het “niet eten van” koolhydraten is de basis van een gezond leven. Het staat gelijk met een drastische verlaging van suiker in je voeding. Het zal je dus gezonder maken.

Een keertje zondigen mag best. Dat is geen schande. Maar maak er geen dagelijkse of wekelijkse gewoonte van. Heb je een keertje zin in een frietje met mayonaise, eet die dan. Heb je een keertje zin in een zakje chips, dan moet je dat gewoon eten. Maar ga de dag erna terug verder met wat je doet.

Daarom is het geen dieet, maar een levensstijl die je aanhoudt de rest van jouw leven. Dit met behulp van koolhydraatarme recepten die je de juiste weg wijzen.

Tip 17: Neem foto’s van jezelf tijdens het proces.

cameraVeel mensen gebruiken de weegschaal. Helaas hebben we al gemerkt dat dit leidt tot veel frustratie. De weegschaal zegt immers niet veel. Het is een cijfer waar zowat alles in vervat kan zitten.

Ben je een beetje opgeblazen, neem je water op, ben je ongesteld, heb je veel stress? Het heeft allemaal invloed op het cijfer op de weegschaal.

Daarom raden wij mensen aan foto’s te nemen. Een foto liegt niet. Zorg dat je elke week op hetzelfde moment een foto neemt, in hetzelfde ondergoed, op dezelfde afstand. Op een foto zal je een realistische verandering zien, die niets of weinig te maken heeft met een cijfer op een weegschaal.

Tip 18: Weet wat je eet.

Dat is belangrijk. Jij kan alles eten maar als je niet weet WAT er precies in jouw eten zit, dan heb je een probleem. Daarom is het belangrijk jouw voedingsmiddelen zo vers mogelijk te kopen. Alles wat vers is, heeft immers geen etiket nodig. Alles wat in pakjes zit, heeft etiketten en daarop kan je lezen wat er in het product ziet.

Koolhydraatarme recepten koop je niet zomaar in de winkel. Die maak je zelf. Koop een kookboek en maak hier recepten uit. Hierdoor ben je zeker dat je de juiste recepten maakt met de juiste hoeveelheden.

Controleer deze etiketten. Kijk naar verborgen suikers of E-nummers. Kijk naar suikers onder verborgen namen zoals glucose- fructose stroop. Wees kritisch en neem niet zomaar alles mee. Hoe minder troep je in huis hebt, hoe minder je er zal van eten. Deze gedachtengang is belangrijk.

Wat er niet is, kan je niet eten.

Tip 19: Hoe en waar moet je starten?

koolhydraatarm 30 dagen menuAls je met al deze artikels en tips zin hebt om te starten met deze gezonde levensstijl, dan raad ik je absoluut het Koolhydraatarm 30 dagen menu aan. Dit boek staat vol met koolhydraatarme recepten.

Hier zal je op 30 dagen tijd leren hoe je met eten moet omgaan. Je krijgt geweldige koolhydraatarme recepten en je kan dadelijk aan de slag.

Het is een uitstekende start om jezelf op 30dagen tijd de basis van het koolhydraatarm eten aan te leren en daarna kan je zelf gewoon verder zonder problemen en mét alle kennis.

Conclusie.

Koolhydraatarm eten is makkelijk en één van de gezondste manieren om door het leven te gaan. Als je jezelf de gewoonte aanleert en er voor zorgt dat je weet wat je eet, dan kan deze manier van eten zorgen voor extreem snelle en efficiënte resultaten.

Koolhydraatarm eten is een van de gezondste manieren van eten. Je eet minder suiker en je geeft jouw lichaam een portie gezonde vetten. Deze worden dan gebruikt om jouw vetverbranding in gang te zetten. Vanaf dan zal jouw lichaam leren om vet te gebruiken als energiebron.

Ik hoop dat ik je alle informatie en tips hebben kunnen geven, die jij nodig hebt. Ga ervoor! Eet lekker, eet het juiste voedsel en geniet van een nieuwe vorm van energie in een nieuw en gezond lichaam.

Wil jij ook overheerlijke recepten om snel en blijvend mee af te slanken? Maak het jezelf makkelijk! Er gingen al meer dan 2650 andere mensen mee aan de slag!

Ja! Ik wil meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *