Champignonsoep Recept! Ontdek hem hier! - fitgezondengelukkig.be
Fitgezondengelukkig.be - Dé website over gezondheid en gelukkig zijn!
recepten 23 december 2019
Marjolein Geen reacties

Wil je ook graag fit en gezond worden? En toch lekker eten? En weet je niet goed hoe daaraan te beginnen? Dan kan dit wel eens dé oplossing voor jou zijn!

Ja, ik wil fit en gezond worden!

Heerlijk lekkere soep met alleen maar champignons. Vol met goede voedingsstoffen en gezonde eiwitten.

champignonsoep receptHet wordt weer kouder en het is tijd voor een nieuwe soep. Ik hou van soep en jij waarschijnlijk ook anders was je niet op dit artikel terecht gekomen. In dit artikel krijg je een champignonsoep recept.

Dit receptje is snel, gezond en makkelijk en de soep is heerlijk. Deze soep geeft jou een gezonde portie vitaminen en mineralen om de hele dag van te genieten.

Lust je geen champignons, dan kan je met dit recept niets. Tenzij je het leert eten?

Zo niet dan zoek je beter verder naar een ander soort soep zoals aspergesoep, preisoep, tomatensoep of broccoli soep. Mogelijkheden genoeg.

Ben je wel verzot op champignons, dan raad ik je aan verder te lezen, want dit receptje is zo eenvoudig dat je het wel vaker wil maken!

Wat is een champignon?

Een champignon is een schimmel uit de familie Agaricaceae(bron) Dat vinden we dus terug op Wikipedia maar daar zijn we voorlopig niet zo veel mee. Een andere naam is een paddenstoel. Je hebt eetbare en niet-eetbare paddestoelen. De eetbare paddenstoelen noemen we hier in België een champignon.

Een champignon is een groente die je kan gebruiken in verschillende maaltijden. Denk maar aan soepen en sauzen maar ook aan kalfsgebraad met champignon of omelet met champignons.

champignons

Er zijn veel mogelijkheden om recepten klaar te maken met champignons en als je ervan houdt dan is dit een super lekkere groente. Ze is makkelijk te bereiden en je vindt ze het hele jaar door terug in de supermarkt.

Er zijn verschillende soorten eetbare paddestoelen. Denk maar aan de oesterzwammen, shiitake, beurszwam, oesterzwam, eekhoorntjesbrood, cantharel en de kastanjechampignon. (bron)

De smaak van champignons zijn mild en ze geven een zacht, sponsachtig gevoel in de mond. Je kan ze rauw eten maar door ze warm klaar te maken gaat de smaak lekkerder worden. Je kan champignons op alle mogelijke manieren klaarmaken: gebakken, roosteren, grillen, wokken, bakken of stoven. (bron)

Gezondheidsvoordelen van een champignon.

Een champignon zit vol goede voedingsstoffen. Zoals bijvoorbeeld kalium. Kalium zorgt er onder andere voor dat onze bloeddruk onder controle blijft. Champignons zitten ook vol met fytochemicaliën en antioxidanten. Een champignon bevat ook een vezel die bèta-glucan wordt genoemd.(bron)

Paddenstoelen bevatten ongeveer 15 vitamines en mineralen, waaronder vitamine B6, foliumzuur, magnesium, zink, vitamine D en kalium. Ze zijn ook rijk aan antioxidanten, zoals ergothioneine en selenium. Al deze stofjes hebben ontstekingsremmende eigenschappen en zorgen er zo voor dat ze ons beschermen tegen allerlei ziekten. (bron)

Een champignon is een geweldig voedingsmiddel om te eten wanneer je een lichte ontsteking hebt of als je leidt aan een auto-immuunziekte. Champignons bevatten weinig calorieën. Dat komt omdat de paddenstoel voor 90% uit water bestaat. Voor de rest vind je een goede portie eiwitten terug in de champignon en zijn ze dus een goede bron van kalium. (bron)

De champignon bevat niet veel vezels en dus is het aan te raden ze te combineren met een groente die wel veel vezels bevat zodat je zeker voldoende vezels eet.

Champignons zijn vetarm en koolhydraatarm en zitten boordevol eiwitten. Voor mensen die koolhydraatarm eten is deze champignon een erg goede groente. (bron)

Voedingswaarde van een champignon.

champignonsoep receptAls je 1 kopje champignons neemt dan krijg je onderstaande voedingswaarde:

  • 21,1 Kcal
  • 3g Proteine
  • 3,1g Koolhydraten
  • 1,9g Suiker
  • 2,9mg Calcium
  • 0,5mg Ijzer
  • 8,6mg Magnesium
  • 82,6mg Fosfor
  • 305mg Kalium
  • 4,8mg Natrium
  • 0,5mg Zink
  • 305mcg Koper
  • 8,9mcg Selenium
  • 2,0mg Vitamine C
  • 0,2mg Vitamine D
  • 16,3 Folaat
  • 16,6mg Choline
  • 3,5mg Niacine

Champignons bevatten bovenop al deze geweldige voedingsstoffen ook nog veel vitamines B. (bron)

Is dit champignonsoep recept gezond?

Het onderstaande champignonsoep recept is lekker en gezond. Er zitten alleen natuurlijke voedingsmiddelen in deze soep en ze smaakt heerlijk lekker. Heb je dus behoefte aan een goede portie eiwitten dan kan een kommetje champignonsoep jou al verder helpen.

Zolang je voedingsmiddelen puur gebruikt en klaarmaakt, bewaar je alle goede stofjes en zal je gezond eten. Ga je de pure voedingsmiddelen overgieten met ongezonde sausjes, suiker of andere troep dan blijft er van de champignon natuurlijk niet zo heel veel meer over.

O ja! Dit geweldige koolhydraatarm 30 dagen menu geeft jou alles wat je nodig hebt om gezond te worden!Het is super makkelijk en heerlijk lekker!

Ja! Ik wil het menu bekijken!

Is dit champignonsoep recept koolhydraatarm?

Ja zeker. Ben je op zoek naar een koolhydraatarme soep dan is een lekkere champignonsoep absoluut de soep die je moet eten. Deze soep bevat weinig koolhydraten en veel eiwitten. Een absolute match als jij koolhydraatarm wil eten en toch een goed gevulde en gezonde maaltijd naar binnen wil steken!

Een kopje champignons kost je amper 3gram koolhydraten. Dat is niet zo veel. Een champignon behoort tot de koolhydraatarme groenten.

Hoeveel calorieën in een portie champignonsoep?

Gezien een volledige kop champignons maar 21,1 kcal bevat, is het logisch dat een kopje soep niet zo heel veel meer zal bevatten. Een kommetje champignonsoep zal dus ongeveer 80 kcal bevatten. Afhankelijk van de grootte van je kop en de hoeveelheid soep die je neemt.

Tijd om soep te maken: Champignonsoep Recept!

Tijd voor het recept en om aan de soep te beginnen. Het leuke aan soep is dat het zoveel goeds brengt voor de mens. Niet alleen de soep en de groenten, maar ook het warme gevoel kan zorgen voor veel troost en comfort. Niet alleen je lichaam wordt blij maar ook jouw hoofd kan het warm, veilig en goed krijgen door het eten van een kommetje soep.

champignonsoep

Elke dag een kommetje soep verzekert jou van een goede portie groenten en heel veel gezonde vitaminen en mineralen.

Je kan champignonsoep maken met room, maar je kan ook champignonsoep zonder room maken. In deze versie kiezen we voor een soep van bouillon en zonder room omdat deze het gezondste is en laag in koolhydraten en calorieën.

Er zijn verschillende soorten soep. Met quasi elke groente kan je ook soep maken. Dus heb je zin in een bepaalde groenten maar wil je soep, ga er dan mee aan de slag. Ik heb zelfs een heerlijk recept voor komkommersoep. Maar ook de standaard soepen als preisoep, tomatensoep, pompoensoep of broccoli soep kunnen overheerlijk zijn.

Champignonsoep zelf maken!

Wat heb je nodig?

  • Een diepe, grote pot.
  • Een snijplank.
  • Een koksmes.

Welke ingrediënten?

  • 1 grote bak champignons!
  • 2 lente-uitjes.
  • 1 gele ajuin.
  • 1 teentje look.
  • Handje vol peterselie.
  • 2x Groenten-bouillon.
  • Peper en zout.
  • Olijfolie.

Champignonsoep zelf maken? Zo doe ik dat!

  • Maak de champignons proper en snij ze in dunne schijfjes.
  • Was de lente-uitjes en snij ze in ringetjes.
  • Snij de gele ajuin in kleine snippertjes.
  • Pel het teentje look en pers de look bij de gele ajuin.
  • Neem de peterselie, spoel hem af, en snij in kleine stukjes.
  • Zet de kookpot op het vuur.
  • Doe er een scheutje olijfolie in.
  • Als de olie warm is, voeg de gele ajuin en de look toe.
  • Roer een beetje tot de geuren loskomen.
  • Voeg er een scheut water aan toe.
  • Doe de champignons erbij en roer alles even goed door elkaar.
  • Voeg de 2 bouillonblokjes toe.
  • Giet twee liter water in de pot.
  • Laat alles zachtjes -op een laag vuur- pruttelen.

Kijk zelf even naar de verhoudingen. Heb je veel champignons dan kan je meer soep maken. Heb je minder champignons maak dan een kleine portie soep. Het is altijd handig wat meer te maken, zodat je kan bewaren voor de volgende dagen of gewoon lekker invriezen.

  • Laat de soep ongeveer 15minuutjes pruttelen op het vuur.
  • Voeg daarna de pijp-ajuin en de peterselie toe.
  • Roer even door en laat nog 3minuten pruttelen.

De soep is klaar. Proef even na of er nood is aan bijkruiden met peper en zout. Zo ja, kan je dat doen, zo niet, dan is je soep helemaal klaar. Doe ze in kommetjes en geniet ervan.

Conclusie: Champignonsoep Recept.

champignonsoep receptChampignonsoep zelf maken is dus helemaal niet zo moeilijk. Er zijn nog veel meer recepten om soep te maken van champignons maar ik denk dat dit recept één van de eenvoudigste is, die je zal terugvinden.

Dit soort groenten-bouillon-soepen heeft als voordeel dat ze erg laag zijn in calorieën, koolhydraten en vetten.

Hierdoor kan je soep eten op elk moment van de dag en zoveel als je dat zelf wil. Je hoeft niet te gaan tellen of rekenen. De soep geeft je warmte, voedingsstoffen en al het goeds van de groenten. Dergelijke soepen passen in elke levensstijl en in elk dieet.

O ja! Dit geweldige koolhydraatarm 30 dagen menu geeft jou alles wat je nodig hebt om gezond te worden!Het is super makkelijk en heerlijk lekker!

Ja! Ik wil het menu bekijken!

Wil je nog meer receptjes die makkelijk klaar te maken zijn en die jouw een goed en gezond gevoel geven? Wil je nog meer ideeën opdoen en jezelf slank eten aan koolhydraatarme recepten? Dan is dit geweldige boek zeker iets voor jou!

Ik kan niet anders dan jou “Het Koolhydraatarm 30 dagen menu” aanbevelen! Mijn God wat is dat een verschrikkelijk goed receptenboek. Je krijgt alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan en met succes gezond te worden. Lees hier mijn review over Het Koolhydraatarm 30 dagen menu.Of ga direct naar de verkooppagina via de groene knop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *