Kan je afvallen door het drinken van smoothies en juices? Ontdek het hier!
Fitgezondengelukkig.be - Dé website over gezondheid en gelukkig zijn!
afvallen 19 februari 2018
Marjolein Geen reacties

Wil je ook graag fit en gezond worden? En toch lekker eten? En weet je niet goed hoe daaraan te beginnen? Dan kan dit wel eens dé oplossing voor jou zijn!

Ja, ik wil fit en gezond worden!

In deze tijd gebruiken we alle soorten manieren om gezond te worden. Het drinken van smoothies en juices horen hier bij. Of eiwitdrankjes? Maar zijn ze wel gezond?

groene juiceSmoothie en juices zijn tegenwoordig erg populair. Met het drinken van smoothies kan je op een makkelijke manier wat overtollige kilo’s afvallen.

Vooral vrouwen vechten elke dag tegen overgewicht. Maar ook mannen.Iedereen wil gezond zijn, maar het is zo verdomd moeilijk om alsmaar bezig te zijn met dat gezonde eten. 

Afvallen bestaat voor 80% uit voeding en 20% beweging. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar als je niet veel tijd hebt om te sporten is dat minder een probleem dan slecht eten.

Het is dus echt heel belangrijk dat je je voeding op het juiste spoor zet. Af en toe eens iets ongezond is niet erg, maar maak er geen dagelijkse gewoonte van.

De wereld en de maatschappij zit zo in elkaar dat het allemaal snel en makkelijk moet gaan en dus steken we vaak iets in de microgolf of in de oven en willen we ons verder niet teveel zorgen maken. Logisch en normaal, maar we moeten toch wat slimmer worden dan dat.

Heel veel mensen gaan na het proberen van verschillende diëten ook nog eens de handdoek in de ring gooien en uit pure irritatie, onwetendheid, vermoeidheid en vooral radeloosheid, gaan ze op zoek naar drastischere oplossingen. Oplossingen die in het beste geval iets tijdelijks teweeg brengen maar nooit iets blijvends.

Een makkelijke manier van calorieën beperken is jouw eten gaan drinken. (bron) Zo krijg je minder calorieën binnen en je krijgt dan toch een vol gevoel in je buik. Ik vertel je hier in dit artikel wat meer over dat vloeibare eten, dat tegenwoordig erg populair is.


Waarom vervang je jouw maaltijd door smoothies?

bovenzicht van spinazie in een kommetjeWel dat is heel erg simpel. In plaats van te eten ga je dus drinken en waarom doe je dat? Het is algemeen geweten dat als je vloeibaar eten drinkt, dat je dan minder calorieën binnenkrijgt en je gaat afvallen.

Hierdoor ga je per dag een calorie-tekort creëren en zo zal je gaan afvallen. Het is namelijk de bedoeling dat je meer calorieën verbruikt dan dat je eet.(bron)

Er zijn verschillende soorten drankjes en mensen kiezen ervoor omdat ze vaak een heel snel en effectief effect hebben op het lichaam. Je verliest erg snel overtollig vet en met een beetje karakter kan je de dag makkelijk doorkomen.

Welke soorten drankjes heb je?

Er zijn verschillende soorten van vloeibaar eten. Je kan deze drankjes in twee categorieën verdelen. De categorie waarbij je geen echt voedsel integreert en de categorie waarbij je wel echt voedsel gebruikt.

De eerste categorie is eiwitgericht. De tweede is gebaseerd op levend eten.

Proteine-shakes.

In de eerste categorie heb je de proteïneshakes die echt bedoeld zijn om jouw maaltijd te vervangen. Dit zijn eiwitpoeders die aangedikt zijn met mineralen en vitaminen om zo ervoor te zorgen dat je in 1 keer alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Voorbeelden van dit soort eiwitshake’s zijn bijvoorbeeld Juice Plus of Herbalife.

In beide gevallen kost het je handenvol geld. Heel veel van deze shakes zijn ook lekker aangedikt met een behoorlijke portie suiker. Ik zou ze dus zeker niet aanraden. Je zal er waarschijnlijk wel eventjes een paar kilo van afvallen, maar het zorgt nooit voor een blijvend resultaat.

Daarnaast heb je eiwitshake’s die je kan nemen als supplement en aanvulling, maar waarbij het zeker niet de bedoeling is om een maaltijd te vervangen. Dit zijn erg goede supplementen voor mensen die bijvoorbeeld heel erg veel sporten.

whey perfectionAls je 35% van je calorieën uit eiwitten wil halen maar je hebt geen zin in veel eieren, kip en zalm, dan kan je wel eens moeite krijgen met voldoende eiwitten eten. Een shake kan je dan al snel van een grote hoeveelheid eiwitten voorzien zonder al te veel calorieën.

Dit zijn eiwitshake’s die ik wel aanraad en zelf ook met regelmaat neem. Ze vullen mijn voeding goed aan en ze zijn makkelijk op drukke dagen. Ik ben iemand die geen zin heeft om elke dag eieren, vis of vlees te eten. Ik ben ook geen grote bonen eter, dus ik neem graag mijn eiwitten op een vloeibare manier. Via deze link kan je hoogwaardige eiwitten kopen voor een goede prijs!

Smoothie.

De derde categorie en de vierde zitten in een andere soort maaltijdvervangers. Dit zijn de smoothie en de juice’s. In beide gevallen gebruik je groenten en fruit om je drankje klaar te maken. Of je deze aanlengt met water of bijvoorbeeld amandelmelk, dat kan je zelf kiezen naar smaak en voorkeur.

Een smoothie is een drankje dat je maakt in een blender. Je kiest een goede portie groenten en fruit uit en die mix je doorheen de blender tot een zachte drinkbare vloeistof. Hoe dik jij jouw smoothie graag wil, is iets dat je zelf kan kiezen. Heb je de smoothie graag dik, dan doe je er minder water in. Heb je de smoothie graag dunner, dan gebruik je gewoon meer water.

In deze smoothies wordt alles van de groenten tot een gladde substantie gemixt. Hierdoor bevat de smoothie nog alle vezels van de groenten en het fruit en hebben je darmen nog wel de taak om deze te verteren. Vezels houden jouw darmen schoon en zorgen voor een vlotte stoelgang. (bron)

Juice.

worteljuiceDe juice daarentegen wordt gemaakt in een juice machine. Een sapcentrifuge.

Het is een machine waarin je jouw groenten en fruit steekt en hier worden de vezels uit de voeding gehaald. Het enige wat er dan nog overblijft is het sap van de groenten en het sap van het fruit.

Dit kan je dan drinken. Deze sappen zijn ontdaan van alle zaken die zorgen voor een vertering. Je kan het gewoon drinken en voor jouw lichaam is dat hetzelfde als zou je water drinken.

Het enige verschil met water is dan dat jouw lichaam onmiddellijk uit het sap alle belangrijke voedingsstoffen gaat opnemen en er zo dadelijk mee kan werken!

Is het vervangen van je eten door smoothies gezond?

Of het gezond is, is afhankelijk van welk drankje jij gebruikt. (bron) En je moet gezondheid ook altijd zien in de juiste proportie.

 • Hoe leef je?
 • Wat eet je voor de rest in 1 dag tijd?
 • Beweeg je?
 • En hoeveel gezondheid zit er in de rest van jouw leven en jouw eten?

Eiwitdrankjes.

Als je gaat voor een eiwit-vervangend drankje als maaltijd, dan ben ik daar géén voorstander van. Het zorgt voor een onnatuurlijke verdeling van de voedingsstoffen die je nodig hebt en meestal zit het drankje vol met suiker. Je zit dan misschien aan een maaltijd van 250cal ipv 500cal, maar dat is nog geen garantie van kwaliteit.

Heel vaak krijgen mensen het ook lastig om er daarna weer te moeten mee stoppen. Dan moeten ze weer gewoon gaan eten, maar vervallen ze terug in hun oude eetpatroon en vliegen de kilo’s er terug aan.

Je wisselt jouw groenten en fruit in voor een shake met voornamelijk eiwit en suiker. Een mens moet groenten eten en liefst zo veel mogelijk en in grote porties. Zo blijf je gezond.

smoothies afvallenIk ben een absolute voorstander van het drinken van een simpele eiwitshake als aanvulling op jouw voeding.

Als je niet genoeg eiwitten binnenkrijgt en je hebt geen zin om tien hardgekookte eieren te gaan eten, dan is een eiwitshake een hele goede oplossing die ikzelf ook dagelijks gebruik.

Ik gebruik steeds de Whey eiwit van Body en Fit.

De prijs is heel oké en de kwaliteit van de eiwitdrank is super. Het is wat mij betreft ook de lekkerste eiwitshake die ik ooit gedronken heb.

Whey eiwit is zeer goed verteerbaar en wordt snel uit de darmen opgenomen in het lichaam, dit tegenover andere eiwitten. (bron) Ik neem steeds de chocolade smaak maar dat is enkel omdat ik niets anders lust. Je hebt makkelijk keuze uit 20 verschillende smaken.

Het drinken van eiwitshakes:

 • Bevordert ook de spiergroei (bron),
 • Het verlaagt de bloeddruk (bron, bron),
 • Kan helpen bij diabetes (bron, bron),
 • Kan ontstekingen verminderen (bron)
 • Houdt de darmen gezond (bron)
 • Vult de maag zodat je een vol gevoel krijgt (bron, bron)
 • Helpt bij het afvallen (bron, bron, bron)

Ik maak deze shake ook simpelweg in de blender, mix een paar minuten en je hebt een drankje zonder brokjes of viezigheid in. Je kan via hier naar Body en Fit en krijgt er een mooie keuze bij. Het merk dat ikzelf gebruik is Whey perfection, chocoladesmaak.

Groentedrankjes of smoothies.

Het drinken van groentedrankjes is absoluut, zeker en vast, gezond. Je gebruikt verse groenten en een stukje fruit en je krijgt zo al de noodzakelijke mineralen en vitaminen binnen.

Uiteraard is dat gezond. Of het gezond is om alleen een hele dag door smoothies of juice’s te drinken, dat is al een lastigere vraag. In de juice’s mis je je vezels en die zijn toch heel belangrijk voor jouw lichaam. Een hele dag alleen maar sapjes drinken kan een erg goede detox-kuur zijn, maar het is geen vasthoudend dieet of voedingspatroon.(bron)

Elke dag een juice of een groene smoothie consumeren is absoluut heel erg gezond. Jouw lichaam krijgt een boost van gezonde mineralen en vitaminen en je zorgt ervoor dat je op een makkelijke manier, erg veel en goede voedingsstoffen binnenkrijgt. Je komt zo ook makkelijk aan de juiste dosis groenten per dag.

Ik ben een absolute fan van groene smoothies en ik ben verzot op juice’s. Ik drink er elke dag van elk eentje. Vergis je niet: een smoothie bevat ook calorieën en is geen vrijgeleide om zoveel te eten als je maar wil. Op deze pagina kan je  een aantal lekkere receptjes voor smoothies en juice’s vinden.

Hoe integreer je best een smoothie in je dagelijkse maaltijden?

Eiwitdrankjes.

Zoals gezegd gebruik je het proteïne drankje om maaltijden te vervangen beter niet. Het zal je lijf ziek maken en als je terug gewoon wil gaan eten, zal je het verschrikkelijk moeilijk krijgen.

De eiwitshake gebruik je wanneer je zin hebt. Als tussendoortje ergens tijdens de dag, is helemaal prima. Ook erg handig is het om het te drinken na een training of een sportsessie. Zo kunnen jouw spieren immers op een sneltempo terug herstellen en daarvoor dienen al die eiwitten ook.

Ik gebruik ook vaak een drankje als ontbijt of vlak voor het slapen gaan als ik nog een hongerig gevoel heb. Eiwitten zijn best zwaar om te verteren en geven een erg vol gevoel. Ideaal dus voor jouw geest én lichaam.

Smoothie: Groentedrankje.

smoothies afvallenDe groentedrankjes kan je eveneens drinken en gebruiken wanneer je wil. Als je in de ochtend een smoothie drinkt, dan kan je makkelijk een paar uren ermee voort (als je een goed vullende neemt) . Maar het is net zo heerlijk om hem te nemen als vier uurtje.

Dat zijn voor mij de twee perfecte momenten voor een smoothie. De ochtend of het vier uurtje. Ik hou er niet zo van als middag of avondeten. Daar neem ik dan toch wel graag écht eten dat ik kan kauwen en waarvan ik iets langer kan genieten.

Een juice kan je werkelijk eender wanneer drinken, maar laten we duidelijk zijn dat ze niet echt ideaal zijn om een hele maaltijd te vervangen, tenzij je een dag of twee wil gaan detoxen.

Ze vullen niet en ze geven geen gevoel van tevredenheid tenzij je ze gaat aandikken met nootjes, havermout of eiwitpoeder. Gebruik ze best ook als vier uurtje of als ergens tussendoor als je iets verfrissend wil.

Hoe maak je deze verschillende smoothies?

Deze drankjes maken is helemaal niet zo moeilijk. De eiwitdrankjes zijn super simpel. Je neemt gewoon een shaker, doet het eiwitpoeder erin, lengt het aan met melk of water en schudt het goed door elkaar. Vind je dat jouw poeder teveel brokjes bevat dan kan je ook gewoon de blender gebruiken.

Ik gebruik altijd de blender, want ik hou niet van brokjes. Ik doe steeds water in de blender en voeg daar het eiwitpoeder aan toe. Dan laat ik het een minuutje draaien en  heb een heerlijke romige eiwitshake, die een beetje smaakt naar een chocolade milkshake. Zo een shake kost mij ongeveer 170cal voor 40gram eiwit.

smoothies afvallenVoor de groente drankjes heb je de keuze tussen het gebruiken van een blender of een juicer. Bij de blender zal je de vezels mee opdrinken en zal je lichaam dus meer tijd nodig hebben om jouw smoothie te verteren. Je maag blijft druk bezig en heeft een vol gevoel.

Je snijdt de groenten en het fruit in kleine stukjes en gooit alles in de blender. Voeg een beetje water toe en laat de blender verder het werk doen.

Hou je van dikke smoothies dan is het prima, heb je liever een dunnere smoothie die makkelijker te drinken is, dan voeg je nog wat water toe, totdat hij de gewenste dikte heeft.

Als je de juicer gaat gebruiken, dan haal je de vezels net uit het fruit en de groenten en dan houd je enkel het sap over. Je snijdt de groenten in kleine stukjes en duwt ze één voor één door de juicer. Het duurt langer dan de smoothie en je houdt een helder sapje over. Ik voeg altijd graag een aantal ijsklontjes toe, omdat het zo een heerlijk fris drankje wordt!

Waar vind ik de supplementen die ik nodig heb om goed van start te gaan?

Als je aan de slag wil gaan met een smoothie en juice’s dan heb je natuurlijk jouw materiaal nodig. Veel is het niet, maar het is wel zo handig als je dan goed materiaal in huis hebt. Ik heb een blender en ik heb een juicer in huis. Via deze knoppen kan je zien welke ik in huis heb gehaald: De blender. De juicer.

smoothieIk ga niet voor goedkoop spul dat na zes maanden kapot gaat, maar ik neem ook niet de duurste. Ik wil goed materiaal maar voor mij hoeft het niet altijd de duurste kwaliteit te zijn. Zolang het ding doet wat het moet doen, ben ik een tevreden klant.

Wat betreft het eiwitpoeder ga ik altijd voor de chocoladesmaak van Body en Fit. Zoals gezegd meng ik het in de blender met water. Het is eiwitrijk poeder van zeer goede kwaliteit en de prijs is erg goed voor wat je krijgt.

Via deze link, kom je op de site waar ik mijn eiwitpoeder koop en welke dat dan precies is. Bekijk de site maar helemaal een keertje goed, want ze bieden tal van goede producten voor mensen die gezond willen leven.

Conclusie: Smoothies en afvallen.

Drink veel smoothies en drink veel sapjes.

Het zal je lichaam alleen maar goed doen, gezond maken en zichzelf laten herstellen. Gebruik veel groene groenten en wees zuinig op jouw fruit. Gebruik elke dag een andere smoothie zo zal jouw lichaam er helemaal vrolijk van worden. Varieer in smaak, keuze van groenten en fruit.  GENIET!

Gebruik een goed eiwitpoeder om jouw behoefte aan eiwit aan te vullen. Voldoende eiwitten eten is belangrijk voor jouw spierherstel maar ook om een goed gevuld gevoel te krijgen in jouw maag. Als je lichaam gezond en vol zit, dan is jouw geest ook tevreden.

Geniet van de wetenschap dat je jouw lichaam VOEDT!

Wil je nog meer gezondheid in je leven?

programmaBen je op zoek naar gezonde voeding? Wil je graag gezond eten, maar vind je het moeilijk te starten? Een kookboek kan je hierbij helpen.

Door veel smoothies te drinken, eet je minder koolhydraten en neem je minder calorieën op. Hierdoor zal je gezond door het leven gaan.

Hou je van uitdagingen en wil je tegelijk gezond eten, dan is dit boek misschien wel iets voor jou! Drink er veel smoothies bij en je zal de veranderingen in je leven beginnen opmerken!

Het “koolhydraatarm-50-dagen-menu” daagt je uit om 50dagen lang koolhydraatarm te eten. Na 50 dagen zal je merken dat jouw lichaam zich gezonder en beter voelt. Je krijgt meer energie, positieve gedachten en je gaat je vrijer voelen. Probeer het zeker een keertje uit! Wat heb je te verliezen? Absoluut niets!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *