Spirulina en vermageren! Alles wat je moet weten! - fitgezondengelukkig.be
Fitgezondengelukkig.be - Dé website over gezondheid en gelukkig zijn!
afvallen 27 januari 2020
Marjolein Geen reacties

Wil je ook graag fit en gezond worden? En toch lekker eten? En weet je niet goed hoe daaraan te beginnen? Dan kan dit wel eens dé oplossing voor jou zijn!

Ja, ik wil fit en gezond worden!

Ben je op zoek naar een goed superfood en denk je aan spirulina? Lees dan hier alles wat je moet weten over dit groene superfood supplement!

spirulinaVandaag een artikel over het superfood: Spirulina. Deze superfood brengt ons erg veel voordelen maar is door vele mensen nog niet echt gekend. Ook spirulina en vermageren kan misschien wel een goede combinatie zijn.

Het woord “superfood” boezemt soms angst in en vaak zijn mensen een beetje wantrouwig. Maar superfood betekent gewoon dat het een extra gezond voedingsmiddel is en dat het jou veel voordelen te bieden heeft.

In dit artikel krijg je alles te horen over Spirulina. Wat je moet weten, hoe je het kan gebruiken, waar je het kan kopen en wat voor gezondheidsvoordelen dit groene poeder op jouw lichaam en geest kan hebben!

Een absolute must-read dus!

Wat is Spirulina?

spirulina pillenSpirulina komt vanuit het Latijn en betekent “kleine spiraal”.

Spirulina is een zeewier, een klein soort blauwgroen spiraalvormig algje en bestaat voor het grootste gedeelte uit bladgroen. Groene bladgroenten is het gezondste soort voedsel dat een mens kan eten. (bron)

Spirulina groeit in mineraalrijke meren. Dit vooral in Mexico en Afrika. Maar het wordt ook gekweekt omwille van commerciële doeleinden in Amerika en Azië. Spirulina ziet heel erg groen en deze felle groene kleur heeft het door het stofje phycocyanine. Dit stofje is uniek voor deze plant.(bron)

Deze zeewierplant bevat heel grote hoeveelheden natuurlijke vitaminen en mineralen en is daardoor een uitstekende aanvulling op een gezonde manier van eten.

Een paar gram Spirulina bevat een grote portie ijzer en eiwitten. In dergelijke grote hoeveelheden dat je het niet kan terugvinden in andere bronnen van eiwitten. Ben je vegetarisch dan is dit zeker een superfood dat je in je kast moet hebben staan.

Welke vitamine en mineralen zitten er in Spirulina?

Er zitten heel veel gezonde voedingsmiddelen in spirulina. Ik som de belangrijkste graag even voor je op, zodat je een idee hebt.(bron)

 • In de eerste plaats eiwitten. Eiwitten zijn essentieel voor de opbouw en het onderhouden van je spieren. Spirulina bevat ongeveer 70% eiwitten. Dat is enorm veel. Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren.
 • Aminozuren: Er zitten maar liefst 18 aminozuren in spirulina waarvan 8 essentiële.
 • Vitamines: In spirulina zitten verschillende soorten vitaminen. Denk dan maar aan vitamine A, C, E, K, B1, B2, B6, B12.(bron, bron)
 • Mineralen: Spirulina is een goede bron van mineralen. Het algje groeit in mineraalrijk water en zit daardoor vol met deze belangrijke stoffen. Denk aan grote hoeveelheden ijzer, magnesium en calcium.
 • Antioxidanten: Dan hebben we het over chlorofyl en fycicyanine. Dit zijn antioxidanten die je lichaam beschermen tegen vrije radicalen en ze zorgen ook voor het verwijderen van gifstoffen uit je lichaam.
 • Vetzuren: GLA,DHA en EPA. Deze vetzuren zijn super belangrijk en zorgen ervoor dat je hersenen gezond blijven. Ze zorgen ook voor gezonde en soepele gewrichten.

Waar is Spirulina goed voor? Voordelen?

Spirulina heeft verschillende gezondheidsvoordelen! Zeker de moeite om eens door te nemen en te overwegen om het felle groene goedje aan te kopen en er elke dag van te genieten. (bron, bron)

 • De groene kleur bevat fycocyanine. Deze stof is een antioxidant die enorm krachtig is en die het immuunsysteem versterkt.
 • Houdt de gewrichten soepel.
 • Houdt de hersenen gezond.
 • Extra veel energie.
 • Rijk aan eiwitten waardoor goed in een koolhydraatarm dieet.
 • Brengt de darmflora in balans.(bron)
 • Ontstekingsremmende eigenschappen die infectie verminderen.
 • Goed in de strijd tegen artritis en allergieën.
 • Onder controle houden van (vr)eetbuien.
 • Cholesterol verlagen.(bron)
 • Bevordering van een mooie huid.

Zijn er nadelen aan het gebruik van Spirulina?

Spirulina is één van de veiligste voedingsstoffen die er bestaan. Het product mag dan een heel akelige felle groene kleur bevatten het product an sich is super gezond.

Je mag dus gerust zijn. Er is geen enkel gezondheidsrisico verbonden aan het nemen van spirulina. Integendeel. Je kan met dit soort superfood ook niet teveel nemen. Je hoeft dus niet ongerust te zijn voor het innemen van te veel spirulina.

Spirulina is een veilig en effectief soort van superfood. Het is goed verteerbaar en je krijgt er geen bijwerkingen bij. Het bevat wel jodium. Als je allergisch of gevoelig bent voor jodium dan neem je dus beter geen spirulina.(bron)

Ja! Ik wil ook graag méér energie en efficiënt afvallen met gezonde voeding en makkelijke recepten!

Ja! Ik word gezond!

Spirulina tabletten of poeder?

Dit kies je helemaal zelf. Beide mogelijkheden zijn op de markt en dus kan je zelf kiezen wat je graag wil gebruiken. Wil je het graag toevoegen aan smoothies dan neem je best het poeder. Ook kan je het gewoon toevoegen aan een glas water en zo drinken.

Hou je niet van de smaak, dan kan je tabletten nemen. Deze zijn meestal in kleine ronde vorm te verkrijgen. Ze bevatten gemiddeld 400-500-600gram. Afhankelijk van waar je ze koopt.

Je kan ze ook alle twee nemen als je ze graag gebruikt in je smoothies maar ook in de avond nog een extra tabletje zou willen nemen. Koop dan dadelijk beide vormen aan, zo kan je kiezen en zal je geen enkele dag moeten overslaan.

Spirulina en afvallen!

Spirulina kan je helpen bij het afvallen. Denk maar aan de hoeveelheid eiwitten die erin zitten. Laten we elkaar niet misverstaan, het is geen wonderpil waardoor je per week 5 kilo afvalt. Maar het nemen van dit geweldige superfood zal het afvalproces zeker stimuleren.

Spirulina stimuleert het afvallen dankzij het hoge gehalte aan eiwitten. Hierdoor zal je snel en lang verzadigd zijn en minder zin hebben om meer te gaan eten of te gaan snoepen. Eiwitrijk eten helpt bij het verliezen van overtollige kilo’s en het opbouwen van spieren.(bron, bron, bron)

spirulina

De eiwitten die je vindt in spirulina worden snel opgenomen door het lichaam. Gebruik je de tabletten voor het eten, dan zal je minder honger hebben en minder gaan eten tijdens de maaltijd. Neem hiervoor het supplementen een 15-30minuutjes voor de maaltijd.

Dankzij spirulina zal je ook meer energie krijgen. Hierdoor ga je meer bewegen en kan je beter sporten. Hierdoor zal je dan op jouw beurt weer meer vet kunnen verbranden. Spirulina zorgt voor langdurige energie waar jij gebruik van kan maken.

Spirulina kan dus een goed voedingssupplement zijn bij de strijd tegen de kilo’s. (bron)

Welk tijdstip is het beste om Spirulina in te nemen?

Spirulina kan je gedurende de hele dag innemen. Je kiest het helemaal zelf.

Ochtend, middag of avond, dat maakt niet zoveel uit. Maar wil je graag profiteren van alle goede effecten van het algje, dan kan je het zeker nemen in de ochtend.

Als je alle goede effecten wil, dan kan je de inname ook verspreiden doorheen de dag. In de ochtend en rond een uur of vier in de namiddag. Zo krijg je twee keer de boost van de gezondheidsvoordelen.

Hoe vaak gebruik je Spirulina? Dosering!

Hoeveel je moet nemen van spirulina hangt een beetje af van jouw behoefte en jouw levensstijl.

Een dosis tussen de 10-20gram per dag blijkt de beste positieve effecten te hebben. Maar zelfs een lagere dosis kan zorgen voor heel veel positieve effecten.

Een goede dagelijkse hoeveelheid ligt tussen de 5 en de 20gram voor een volwassen persoon.

Ben je iemand die veel beweegt, sport, veel fysieke inspanningen doet op een dag? Dan kan je de dosis verhogen naar 50-80gram. Zo zorg je voor een goede spieropbouw en kan je je uithoudingsvermogen stimuleren!

Hoe smaakt Spirulina?

Als je nog nooit spirulina geprobeerd hebt, dan weet je misschien niet hoe het smaakt.

Er wordt door sommige mensen gezegd dat het vies smaakt. Dat is ook wel een beetje zo. Maar je neemt het niet in grote hoeveelheden en je hoeft het al helemaal niet puur te drinken.

Zorg ervoor dat je het product toevoegt aan een potje yoghurt of een lekkere groene smoothie. Dan proef je de smaak niet zo door. Hoe meer poeder je gebruikt, hoe straffer de smaak. Maar 1 theelepel per dag kan al wonderen doen, dus je hoeft het niet in grote hoeveelheden te nemen.

Vind je de smaak echt vervelend, neem dan spirulina tabletten. Het effect is hetzelfde en je hebt geen last van vieze smaakjes!

Waar kan je het kopen en welke is de beste?

Spirulina kan je kopen in de betere bio-winkel of natuurwinkel. Maar het makkelijkst (en het goedkoopst) koop je dit soort superfood in een online winkel. Daar kan je zelf bepalen of je poeder koopt of tabletten of misschien wel allebei.

De tabletten kan je ook krijgen in verschillende porties. Zakjes van 250gram, 500gram of 1000gram. Ook hier geldt hoe meer je koopt, hoe kleiner de prijs.

Wil je graag weten waar je de beste spirulina kan kopen, ga dan een kijkje nemen in mijn andere artikel. Hier geef ik mijn TOP 5 van de beste spirulina supplementen.

Conclusie: Spirulina en vermageren!

Spirulina is een superfood met heel veel positieve eigenschappen en invloeden op het menselijk lichaam. Het zit boordevol vitaminen en mineralen die je in andere producten niet zomaar terugvindt.

Je kan de voedingsstof makkelijk toevoegen aan je dagelijks dieet. Het vraagt geen extra moeite en het is makkelijk aan te kopen en in te nemen. De positieve effecten van spirulina zijn quasi dadelijk te voelen als je hiermee start.

beste spirulina

Ben je iemand die onregelmatig eet of iemand die elke dag een vitamine supplement neemt om zeker aan de nodige mineralen en vitaminen te kopen per dag, dan zal jij met spirulina goede effecten kunnen creëren. Je kan zelfs je dagelijkse vitaminepil inruilen voor spirulina.

Ook als je graag wil vermageren is spirulina een absolute aanrader. Het zal je helpen een gezond eetpatroon aan te nemen en je organen goed helpen functioneren!  Wil je graag spirulina kopen, ga dan hier naar mijn top 5 van beste spirulina supplementen en doe er jouw voordeel mee! 

Ja! Ik wil ook graag méér energie en efficiënt afvallen met gezonde voeding en makkelijke recepten!

Ja! Ik word gezond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *