Van thuis uit sporten: Is het efficiënt en kan het? Ja, zeker! Lees hier hoe.
Fitgezondengelukkig.be - Dé website over gezondheid en gelukkig zijn!
afvallen 26 februari 2018
Marjolein Geen reacties

Wil je ook graag fit en gezond worden? En toch lekker eten? En weet je niet goed hoe daaraan te beginnen? Dan kan dit wel eens dé oplossing voor jou zijn!

Ja, ik wil fit en gezond worden!

Sporten vraagt tijd. Tijd hebben we vaak niet. Hoe kunnen we zo efficiënt mogelijk aan onze gezondheid werken en dit met een minimum aan tijdverlies?

sport oefeningen voor thuisThuis sporten en sport oefeningen thuis zijn -in deze drukke maatschappij- een oplossing voor heel veel mensen.

Ik weet dat het voor mij een “lifesaver” was. Ik had absoluut geen tijd en geen zin meer om hele dagen naar de fitness te rijden om daar een stel machines te gaan bezweten.

De trip er naartoe en terug naar huis. Het zoeken naar een moment in mijn agenda dat ik meer dan 2u tijd over had. En het inplannen van een -dan uiteindelijk toch teleurstellende- fitness sessie.

Nee, het gaf me geen voldoening meer en ik verloor werkelijk alle zin in trainen en sporten.

Ik ben dan een tijdje overgeschakeld naar zwemmen. Voor het werk, vertrok ik twee uur vroeger naar het zwembad. Ging een uur lang baantjes trekken, waste me in het zwembad, deed mijn kleren aan, maakte me klaar voor het werk en ging dan nog een hele avond aan de slag.

Dat heb ik zeker twee maanden volgehouden, maar helaas werd ik daar ook niet vrolijker van. Weer 2 lange uren besteden aan sporten zonder echt een bevredigend gevoel eraan over te houden. En altijd die haren en dat natte badpak. Het was niet iets dat ik zou blijven doen.

MAAR WAT DAN WEL ?

Ik zocht naar een betere manier en als ik er goed over nadacht was er maar 1 ding dat ik echt wilde doen. Sport oefeningen thuis doen.  Thuis blijven. In het comfort van mijn eigen huis. Geen gedoe, geen opdringerige mannen of vrouwen, geen nattigheid, geen uren over en weer rijden. Gewoon in mijn huis, de ruimte voor mij alleen. Helemaal prima.

Elke dag een half uurtje bewegen en sporten is erg belangrijk voor een gezond lichaam. Niet alleen voeding, maar ook beweging zorgen voor een gezond lichaam.(bron) We moeten er dus mee aan de slag gaan. Lees er hier alles over.


Sport oefeningen thuis: maar wat doe je dan?

fitnessHoe kan je nu thuis sporten, zeggen de mensen dan? Maar ik begrijp die vraag niet?

Voor mensen is sporten toch vaak nog zoiets als op een loopband staan of op een draaiding in de fitness. Een roeimachine of een groepsles zumba met een stel oudere huisvrouwen die dan eigenlijk meer komen voor het gezelschap dan voor de sport.

Uiteraard is het makkelijk. In de sportschool heb je alle machines samen staan en dumbells met alle gewichten. Maar dat kan je toch ook thuis? Je hebt die machines allemaal niet nodig. Sporten is sporten. Wat je er zelf van maakt, is het belangrijkste.

En nog veel belangrijker is dat jij iets doet dat jij graag doet.

Het heeft geen enkele zin om elke dag te gaan zwemmen als je dat niet leuk vindt? Of je in te schrijven bij de plaatselijke volleybalclub maar daar helemaal niets te doen, op de bank te zitten omdat je het toch niet zo leuk vindt, of je er niet goed genoeg voor voelt?

Kies een sport die je graag doet. Of kies een vorm van beweging die je leuk vindt. Je kan bijna alles doen thuis, zolang je er maar zin in hebt. Sport oefeningen thuis kunnen altijd! Dat kan gaan van een stel afzonderlijke oefeningen die goed zijn om je lijf in vorm te krijgen, tot een aangeklede sportsessie met een begeleidende dvd en een muziekje eronder.

Ik heb geen groot huis!

Ik ook niet! En dat is helemaal niet erg. Ik heb een leuk huis, in de stad, gezellig, klein en fijn ingericht met spulletjes die ik leuk vind. Ieder zijn kamertje en ieder zijn idee uitgewerkt waar hij het graag wil. Voor sport oefeningen thuis te doen, moet je helemaal geen reusachtig huis hebben.

Een heerlijk bed, een grote kleerkast, een televisie en een zetel. Een grote tafel om samen gezellig te kunnen eten, een bureautje om onze zaken te regelen en een grote boekenkast. Met veel boeken. Heerlijk is dat toch?!

Maar tussen die televisie en die zetel is er net plaats genoeg om elke dag mijn uurtje sport te doen. Zonder probleem. Ik rol mijn matje uit, doe mijn sportkleren aan en ik ga lekker aan de slag. Ben ik klaar, rol ik alles op en steek alles weg. Kleren uit, onder de douche, aankleden en klaar.

Jouw huis moet niet groot zijn. En ieder van ons vindt wel een plaatsje waar het lukt. Sport oefeningen thuis zijn voor iedereen haalbaar. Ook voor jou!

Sport oefeningen thuis: Dvd’s.

In de loop van de jaren ben ik dus begonnen met sport oefeningen thuis te doen. Ik heb onderzoek gedaan op google en youtube en uiteindelijk veel verschillende dvd’s uitgeprobeerd. Ik moet helaas zeggen dat er veel rommel op de markt is. Dingen die verkocht worden maar niet afgestemd zijn op échte mensen die écht proberen te sporten.

Daarenboven kan je natuurlijk alle kanten op met thuis sporten. Je kan yoga beoefenen dat je verder helpt met een gezonde geest en een gezond lichaam (bron), maar je kan ook krachtoefeningen gaan doen en met gewichten werken. Deze zijn het meest efficiënt in de weg naar een gezond lichaam.(bron,bron)

Tussen al die rommel heb ik 3 geweldige trainers/dvd’s tegengekomen. Eentje met kettlebells. Deze training is gebaseerd op het gebruik van de kettlebells. Erg efficiënt tegen gewichtverlies.(bron)

De fitnessdvd’s van Jillian Michaels en de geweldig Shaun T met zijn Insanity! Drie keer raak als je graag thuis wil sporten. En zo heerlijk om te doen!

Training met de Kettlebells.

Deze dvd neemt je mee in een sport oefeningen thuis met kettlebells. Het voordeel van dit soort gewichten is dat ze quasi alle spiergroepen trainen in een lichaam. Hoe meer spieren je traint, hoe meer calorieën je verbrandt, hoe meer jij gewicht gaat verliezen. Met een Kettlebell kan je andere oefeningen uitvoeren dan met gewone fitnessmaterialen (zoals dumbells of barbells).

kettlebell workout

Kettlebell oefeningen zijn heel veelzijdig, ze trainen veel spieren in het lichaam tegelijkertijd. Hoe meer spieren je aanspreekt, hoe groter de verbranding in je lichaam wordt. De Kettlebell Workout verbrandt daarom veel energie (en dus calorieën) tijdens een training.

Dit programma is opgebouwd voor sport oefeningen thuis met 5dvd’s. Het enige wat je  moet doen is de tv aanzetten, de dvd erin steken en nadoen wat er jou voorgedaan wordt. Heerlijk makkelijk. Een gemiddelde van 3keer per week is voldoende om al resultaten te zien, maar uiteraard is het aan te raden om elke dag een half uurtje te bewegen.

De Kettlebell Workout is het meest succesvolle thuis fitness programma in Nederland. Je krijgt 5 DVDs + Fitness tool (Kettlebell) toegestuurd. Het voordeel van dit programma is ook, dat je “30dagen terug” garantie hebt. Dus als jij na 30dagen niet de gewenste resultaten hebt die er beloofd worden, dan krijg je je geld terug.

Dat is altijd leuk. Maar wees eerlijk tegen jezelf! Ga niet zitten snoepen en dan jouw geld terugvragen. Train! Train elke dag met veel plezier en eet gezond. Deze combinatie zorgt er immers voor dat jij geweldige resultaten zal gaan zien.  Denk eraan dat trainen alleen niet genoeg is, een mens moet gezond eten!

Jillian Michaels.

jillian michaels fitnessdvd sport oefeningen thuisIn de eerste plaats ben ik een hele grote fan van de dvd’s van Jillian Michaels. Het is een vrouw die weet waar ze mee bezig is en die verschillende worksessies op dvd’s gezet heeft. Ze werkt volgens het principe van 3minuten strenght, 2min cardio en 1min buikspieren.

Het is een self-made woman en ze heeft al duizenden vrouwen geholpen in het bereiken van hun beste lichaam ooit. Zoals de meeste mensen die fanatiek met gezondheid en beweging omgaan, was ook zij vroeger een dikke jonge vrouw. Iedereen die te kampen heeft met overgewicht -om welke reden dan ook- kan hier effectief iets aan doen.

Wees streng voor jezelf en werk hard. Er zijn verschillende soorten dvd’s en ik moet eerlijk bekennen dat ik ze bijna allemaal heb. En er is er niet eentje dat ik niet leuk vind!

Wat heb je nodig om samen met haar de sport oefeningen thuis te volgen?

  • Een stel dumbells van verschillende gewichten
  • Een yoga-matje
  • Leuke en makkelijke sportkleren
  • Flesje water

Quasi niets dus eigenlijk. En de gewichten neem je zo zwaar als je dat zelf wil. Ik heb er van 2-3-4-5-8-10 kilo. Maar je gebruikt uiteraard dat gewicht dat jij hebt om de oefeningen zo goed mogelijk te doen. Niet elke oefening moet je ook met dezelfde gewichten doen, dus het is wel zo handig als je een lichter gewicht en een zwaarder gewicht hebt.

Hier vind je leuke gewichten van allerlei maten die goed in de hand passen en niet te groot zijn. Ze zijn handig, compact en kosten niet zo heel veel.

Shaun T.

sport oefeningen thuisIn de tweede plaats ben ik een grote fan geworden van de work-outs van Shaun T. Deze zijn in eerste instantie een pak zwaarder dan die van Jillian Michaels, maar doorzetten is wat je hier absoluut moet doen. Als je doorzet, loont het en het geeft een geweldig gevoel als je de sessie afgerond hebt.

Je hebt INSANITY als zijn bekendste sportsessie. Je krijgt 12 dvd’ s. In die 12 dvd’s zit een deel 1 en deel 2. Het eerste deel is voor de eerste periode, en het tweede deel als je al geroutineerd bent in deel 1. Elke dag heb je een nieuwe en een andere training. Ze richten zich allemaal op 1 specifiek onderdeel van je training.

De sport oefeningen thuis van Shaun T zijn zwaar en heftig maar na de sessie voel je je geweldig. Volg mee wat je kan mee volgen en laat je niet ontmoedigen door het snelle tempo en de keurige uitvoering van de mensen in het programma.

De eerste week is heel zwaar, maar de tweede week zal je al snel merken dat je al beter overweg kan met de opdrachten en de oefeningen!

Wat heb je nodig om deze sessies te volgen?

  • Een matje om de grondoefeningen op te doen.
  • Veel water.
  • Losse kleren.

Opnieuw niet veel dus. Bij Shaun T werken we met het eigen lichaamsgewicht en heb je dus ook geen gewichten nodig. Het is wel zo dat het heffen van gewichten en er oefeningen mee doen, beter is voor het vrouwelijke lichaam. Je zal sneller gewicht verliezen en je krijgt een mooier gestroomlijnd lichaam..

App’s op de telefoon.

sport oefeningen thuisOok op de telefoon zijn er verschillende apps ter beschikking om thuis te trainen. Ze zijn erg efficiënt in elkaar gestoken en ook hiermee kan je uitstekende resultaten behalen. Je installeert de app op jouw telefoon en dan kan je sport oefeningen thuis beginnen. Je krijgt een voorbeeld filmpje van elke oefening die je moet uitvoeren.

Mijn voorkeur gaat naar Freeletics. Een app waar je na aanschaf van de “coach” versie, elke dag een nieuwe sessie krijgt. Elke sessie begint met opwarming en eindigt ook met een stretch. Tussenin krijg je dan verschillende soorten oefeningen. Deze staan in specifieke volgorde en met een specifiek aantal repetities.

Je neemt jouw beste tijd op en zo kan je -elke keer als je een nieuwe sessie doet en diezelfde sessie herhaalt- zien en vaststellen of je al beter geworden bent en je dus beter presteert dan voorheen.

Wat heb ik nodig?

Voor sport oefeningen thuis heb je helemaal niet zo veel nodig. Je kan zelfs in je onderbroek staan sporten als je dat zou willen, en je hoeft dus helemaal niet veel aan te kopen.

Een matje is handig zodat je de grondoefeningen iets zachter kan doen. Je moet uiteraard de dvd’s aankopen of de app op de telefoon. Bij sommige heb je een stel gewichten nodig, bij anderen niet. Maar meer heb je echt niet nodig.

Je traint, je neemt een snelle douche en je bent er klaar mee. Alleen het matje moet je even terug oprollen maar meer gedoe is er niet. Geweldig leuk om het zo simpel te kunnen houden.

Alleen is maar alleen?

Ja dat is waar, maar blijkbaar is dat voor veel mensen wel een probleem? Waarom weet ik niet zo goed? Aan je lijf werken en bewegen dat is toch iets dat je zelf moet doen? Waarom heb je iemand nodig die naast jou mee staat te zweten? Je voelt dan straks nog de behoefte of de verplichting om tijdens het sporten te gaan praten?

Ooit ben ik zo eens een keertje met een stel buurvrouwen gaan sporten.We gingen groepslessen volgen en dat deden we samen om elkaar wat beter te leren kennen. Maar hoe idioot is dat eigenlijk? Tijdens die les moet je niet praten en elkaar beter leren kennen, tijdens die les moet je sporten, zweten en op je lelijkste zijn.

Met dit programma kan jij jezelf trainen van thuis uit. Het programma is zo samengesteld dat jij op zo kort mogelijke tijd de beste resultaten kan behalen! Hier vind jij de kortingslink om het Kettlebell programma te bekijken! 

Het heeft ook niet lang geduurd. Sommige vrouwen gingen inderdaad om te babbelen en dan commentaar te geven op anderen. Helemaal geen leuke sfeer en veel zin in sporten had ik niet meer. Nee, sporten kan je maar best alleen doen, zodat al jouw focus zit waar hij moet zitten!

Sport oefeningen thuis: Welke komen steeds terug?

Er zijn heel veel oefeningen die steeds in elke sportsessies terugkomen. Logisch immers, het zijn de basisoefeningen die je nodig hebt om je lichaam te trainen.

In zowel de dvd’s van Jillian Michaels als de Shaun T dvd’s , maar ook de app Freeletics, krijg je erg veel efficiënte oefeningen aangeboden die jouw lichaam leren om sterk te worden. Goede trainingen zijn immers altijd gebaseerd op dezelfde soort oefeningen maar in een ander en leuk kleedje gestoken.

sport oefeningen thuis

Begin elke training steeds met een WARM-UP. Elk lichaam moet opgewarmd worden zodat het soepel en vlot meekan met de oefeningen. Een goede warm-up duurt minstens 5 intensieve minuten. Daarna kan je ook een beetje stretchen. Zo worden je spieren warm en lening.

Na deze opwarming is het goed te beginnen met een stukje CARDIO zodat je hartslag mooi hoog zit. Onze hartslag moet hoog genoeg zijn, zodat je echt veel calorieën kan verbranden. Wat bedoelen we met cardio? Wat jij graag doet: een rondje lopen, een paar minuten touwtje springen, enkele burpees. Gewoon iets dat jouw hartslag omhoog brengt.

Daarna kan je deze 6 oefeningen doen en dan ben je al erg ver met de basis van jouw lichaam te trainen. In dit artikel lees je er meer over. Deze oefeningen kan je doen in verschillende moeilijkheidsgraden, maar de basis zorgt voor een mooi sterk en gespierd lichaam.

Krijg je echte resultaten met sport oefeningen thuis?

Mensen denken dat als je sport oefeningen thuis doet, dat je dan niet écht sport en dus ook geen resultaten kan behalen maar dat is uiteraard een beetje een dwaze gedachte! De enige reden waarom je geen resultaten gaat halen is omdat je niet traint of de voeding die je eet niet voldoet.

Als je een goede training doet en jouw lichaam op de juiste manier voedt, dan krijg je sowieso resultaten. En dat kan je doen in jouw eigen huis en met alle comfort. Zoals met alle programma’s is het zo dat je elke training zo kan teniet doen door 1 slice pizza, maar dat ligt dan in jouw eigen handen.

Met behulp van je eigen lichaamsgewicht en een stel goede dumbells kan je bijna alle basisoefeningen thuis doen. En beter nog, je hebt eigenlijk geen gewichten nodig om je spieren groter te maken. Jouw pure lichaam is alles wat je nodig hebt.

BMI berekenen
Het berekende BMI is

Jouw BMI is te laag. Het is belangrijk dat je voldoende en juiste voeding eet. Het receptenboek “Fitchef Turbo” kan je hier heel erg goed bij helpen.

Je hebt een goed BMI. Ben je toch niet helemaal tevreden en wil je toch graag wat kilo’s kwijt, dan kan de afslank receptenbijbel je hierbij helpen, samen met een goede training voor je lichaam, lukt dat zeker!

Je hebt een hoog BMI! Het is belangrijk voor je gezondheid om hier iets aan te doen. De afslank receptenbijbel is het perfecte receptenboek om je hierbij te helpen.

Conclusie.

Als je graag wil sporten, maar je hebt geen zin of geen tijd dan is sport oefeningen thuis doen de ideale oplossing. Als je de juiste programma’s kiest en je doet het graag, dan is het een uitstekende manier om van thuis uit een gezond, sterk en mooi afgetraind lichaam te krijgen. Wil je gewoon wat gewicht en extra kilootjes verliezen, dan doe je dat op deze manier even goed!

gif plaatje

Voor ieder wat wils dus, ga er gewoon voor. Kies je doel, beslis wat je gaat doen en ga ervoor. De luxe van sport oefeningen thuis is iets dat absoluut opweegt tegen alle andere ellende die je krijgt als je naar de sportschool moet hollen. Natuurlijk voor mensen die een hele dag niets te doen hebben, is een sportschool een leuke plaats van vertoeven.

Zo zie je maar dat ieder zijn eigen leven en zijn eigen opdrachten heeft. Pas een sportsessie in, in jouw dag. Eéntje die jij leuk vindt, die past op het moment dat het jou uitkomt en op een zodanige manier dat het efficiënt is. Zo zal je altijd resultaten boeken en zal elke dag een heerlijke dag van gezondheid en activiteit worden.

Met dit programma kan jij jezelf trainen van thuis uit. Het programma is zo samengesteld dat jij op zo kort mogelijke tijd de beste resultaten kan behalen! Hier vind jij de kortingslink om het Kettlebell programma te bekijken! 

Heb je zelf ervaring met het sport oefeningen thuis? Heb je nog vragen of wil je even wat dingen te weten komen? Laat dan zeker iets weten in de reacties hieronder! Het is altijd fijn om samen te delen want zo zullen we ook samen op het goede en gezonde pad blijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *