Snel afvallen? Iedereen wil het wel, maar waar start je? Hier vind je 7 tips!
Fitgezondengelukkig.be - Dé website over gezondheid en gelukkig zijn!
afvallen 30 december 2017
Marjolein Geen reacties

Wil je ook graag fit en gezond worden? En toch lekker eten? En weet je niet goed hoe daaraan te beginnen? Dan kan dit wel eens dé oplossing voor jou zijn!

Ja, ik wil fit en gezond worden!

Op korte tijd terug een paar kilo eraf krijgen, kan dat wel? Natuurlijk kan dat wel! Snel afvallen tips? Doe een paar aanpassingen.

gedekte tafelSnel afvallen tips: Ik moet snel afvallen! Een paar kilootjes! Een typische uitspraak na bijvoorbeeld een feestperiode zoals deze!

In deze periode van het jaar is het best moeilijk om gedisciplineerd te blijven en te letten op jouw voeding.

Het is Kerstmis en daarna moet het nieuwe jaar nog ingeluid worden en dat allemaal met een overdaad aan voedsel en alcohol.

In beide gevallen kan het dan heel fijn zijn op het moment zelf, maar dat wil nog niet zeggen, dat het na afloop even fijn is.

Op dagen zoals deze voel ik me vaak verplicht om mee te gaan “feesten”. En als andere mensen jou uitnodigen voor een diner dan is het toch al moeilijk om “nee” te zeggen of een weegschaal te vragen om je eten te gaan afwegen..dus dan laat ik het vaak zo.

Ik bedank mijn schoonmoeder voor het heerlijke eten en eet zonder veel schuldgevoel al het lekkers dat continue op mijn bord verschijnt. Hapjes, voorgerechten, soepen, hoofdgerechten, twee gangen, drie- of vier gangen en nog minstens drie verschillende toetjes achterna.

De volgende dag voel ik me slecht en sta ik meestal ook op met een gevoel van overdaad. Eentje waar ik niet gelukkig van word. Ik voel me zwaar en opgeblazen en ik beleef geen enkel plezier meer aan mijn eigen lijf. Mijn lichaam moet het bekopen en ik weet dat het toch weer vijf dagen zal duren voor ik mijn lichaam weer gereinigd krijg.


Een paar kilo eraf, waarom?

snel een paar kilo afvallenAls ik tegen mensen zeg, dat ik graag een paar kilootjes kwijt wil, word ik vaak vreemd bekeken. Mensen begrijpen niet dat ik daar op dat specifieke moment behoefte aan heb. Dat het nodig is om mij goed te voelen. “Ik ben toch helemaal niet dik. En ik ben prima zoals ik ben. Er hoeft helemaal niets af.” Zeggen de mensen dan.

Maar als IK mij niet zo goed voel met die enkele kilo’s te veel, dan moet ik er toch wel iets aan doen en dat vind ik dan erg belangrijk voor mijn eigen welzijn en voor mijn eigen geest.

Snel afvallen tips: Heel vaak gaat het ook niet enkel over die 5 kilo. Die 5kilo zie je niet echt hangen en je kan nog perfect gezond zijn met 5 kilo te veel. Het gaat over veel meer dan alleen die 5 kilo.

Ik hou van sporten maar niet elke dag is dezelfde. In deze vakantieperiode met al deze feestdagen durf ik ook het bewegen en het sporten wel eens laten hangen en dus is mijn algehele gezondheid ver te zoeken.

Nee, ik ben geen grote fan van deze feestdagen. Het bezorgt me meer onvrede dan dat het mij goed doet.

Als de feestdagen gedaan zijn, begin ik er steeds dadelijk aan! Niet als een nieuw voornemen, maar wel als een herneming en een verbetering van wat er al was.

Gezond en gelukkig door het leven gaan! Elke dag opnieuw!

Snel afvallen tips: Waar moet je op letten?

1. Geen geraffineerde suikers.

Geraffineerde suikers zijn suikers die in koolhydraten zitten. In toetjes, in snoep, in taart, in koekjes, in chocolade en al dat soort dingen. In wit brood en witte pasta. (bron)

chocoladeZodra je met deze suikers stopt en er erg strikt mee omgaat, dan kan je wel eens heel snel vet gaan verliezen. En het leuke eraan is ook, dat dat vrij snel kan gebeuren en dat je op die manier zelfs van  je suikerverslaving kan afraken. Door een aantal dagen suikers te mijden, kan je lichaam en ook je geest afkicken. Hierdoor zal het verlangen naar zoetigheid weggaan. (bron)

TIP: Wil jij graag koolhydraatarm eten? Maak dan gebruik van het koolhydraatarm weekmenu! De recepten zijn gemakkelijk en snel klaar te maken! Daarnaast val je gemiddeld een 2kilo per week af! Bekijk hier het koolhydraatarm weekmenu.

Ook te veel olie is geen goede zaak. Een goede splash over je salade is helemaal prima, maar ga geen overdaad creëren. Olie bevat erg veel calorieën. De juiste olie zorgt voor de juiste vetten maar ga er bewust mee om.

Let hier dus mee op : geen suikers, zuinig met olie. Stop met snoepen! En nu ben je al halfweg!

2. Eet veel groenten en eiwitten.

Snel afvallen tips: Groenten geven je een fijn en gezond gevoel in je lijf en in je hoofd. Groenten bevatten veel vezels en dat zorgt voor veel positieve effecten in je lijf. Groene groenten zijn extra gezond. Denk aan broccoli, komkommer, romeinse sla, spinazie, boerenkool en zo veel meer. (bron

Maar ook paprika’s en tomaatjes of wortels kunnen je een heel fijn gevoel geven. Eet zoveel groenten als je wil. De belangrijkste voedingsstoffen in groenten zijn de vezels en uiteraard alle mineralen en vitaminen die je lichaam sterk en gezond maken. Zorg dat je voeding eet van alle groepen. Alle macronutriënten moeten aan bod komen!

Eiwitten vullen je lijf. Eiwitten zijn heel belangrijk om een vol gevoel te creëren en om lekker lang voort te kunnen. En eiwitten zorgen voor jouw spieren en voor de vertering. Het duurt immers lang voor eiwitten verteert zijn en dat zorgt ervoor dat je langer verzadigt bent en jouw lichaam harder moet werken waardoor je weer meer verbruikt.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat het eten van eiwitten kan zorgen voor het verbranden van 100 calorieën extra per dag. (bron) Door eiwitrijk te eten heb je minder zin in zoete producten en om te snacken in de avond. Als je gewicht wil verliezen moet je de inname van eiwitten goed in het oog houden! (bron, bron)

3. “Nee” zeggen hoeft niet leuk te zijn.

snel afvallen tipsMaar als je echt iets wil, dan gebeuren er wel vaker minder leuke dingen. Je krijgt niets voor niets en wij mensen moeten voor alles werken en dus ook voor onze gezondheid. Als je weet waarom je gekozen hebt om iets te gaan doen, dan kan je alles volhouden.

Ik wil na dit soort dagen van overvloed, bewust kiezen voor minder en voor lichter en dus weet ik ook dat ik er niet elk moment van de dag blij van ga worden. Het zal me wilskracht en overtuiging kosten maar ik weet waarom ik het doe en dus lukt het wel.

Snel afvallen tips: Het is zo gemakkelijk om elke keer tegen jezelf te zeggen dat het wel oké is om dat ene snoepje, chips, of chocolaatje te nemen, maar eigenlijk is het dat helemaal niet…Jouw lichaam voeden met slechte voeding is geen troost voor een lange of moeilijke dag. Integendeel.

4. Ga bewegen: Ach! Ja zeker bewegen!

Het is zo belangrijk en zo standaard, maar een mens MOET bewegen. Je raakt helemaal nergens als je alleen maar zit en hangt in plaats van een beetje actief te zijn en iets te gaan doen. Snel afvallen tips? Wel dit is eentje dat heel belangrijk is.

Je hoeft daarom niet dadelijk naar het fitness centrum te hollen en daar een uur of twee op de loopband te gaan staan. En je moet ook geen twee uren gaan zwemmen of gaan fietsen. Dat is helemaal de bedoeling niet. Natuurlijk als je dat graag doet, dan mag dat zeker, maar je kan het ook doen op een makkelijkere manier.

Gewicht heffen is één van de meeste efficiënte manieren om snel een goed getraind lichaam te krijgen. Het is immers beter om 30min HIIT trainingen te doen, dan om te gaan lopen of joggen. Door korte intervaltrainingen te gaan doen, gaat het lichaam meer vet verbranden.(bron, bron)

Snel afvallen tips! Maak het niet moeilijker dan het is en doe gewoon wat je graag doet. Zorg dat je minstens 10.000 stappen op je meter hebt staan zodat je lekker bezig bent geweest.Een dagje dat vol staat met een winkelbezoek, een wandeling naar de school of het werk, of een fikse avondwandeling, kan genoeg zijn om dat aantal stappen op jouw teller te krijgen.

Vijftien keer door de knieën, vier keer naar boven de trap op, even naar de auto, even naar de bakker, met de was rondlopen en even een toertje rond de blok. Voordat je het weet, heb je best wat kilometers afgelegd en kan je ook trots zijn op jezelf! Snelle korte oefeningen zijn de top. (bron)

wandelende mensenGeniet van bewegen dat maakt het ook allemaal makkelijker en minder erg. Bewegen is geen straf, het is iets dat mag. Denk maar aan die mensen die ongevraagd in een rolstoel terecht zijn gekomen. Zouden zij niet blij zijn dat ze elke dag 10.000 stappen mochten zetten?

Ja inderdaad : draai elke situatie om naar een positieve versie zodat ze jou de juiste energie geeft.

5. Snel afvallen tips: Weeg jezelf en kijk naar de resultaten!

Mensen zeggen dat je jezelf maar 1 keer per week mag wegen. Misschien is dat zeker zo voor mensen die triestig worden van de cijfers op de weegschaal. Als jij op de weegschaal gaat staan en je ziet dat er niets verandert is en je wordt daar triestig van, dan kan je dat beter niet elke dag doen.

Er zijn ook mensen die het statistisch gezien ook leuk vinden om elke dag de resultaten bij te houden en te zien wat er dan allemaal kan gebeuren. Ze vinden het fijn om elke dag te analyseren wat hun lichaam doet na een dagje gezond eten en bewegen. Heeft ook een lichaam een slechte dag misschien?

Ik meet alles op. Ik hou bij hoeveel calorieën ik eet en hoeveel ik er verbruik. Ook bekijk ik mijn aantal stappen die ik zet, hoeveel kilometers ik loop, hoeveel uren ik actief geweest ben en of ik genoeg geslapen heb. Ik neem de centimeters van bovenbenen, buik en heupen op en ik sta elke dag op de weegschaal.

snel afvallen tipsSnel afvallen tips: Ik heb een weekkalender die ik gebruik om dat elke dag alles op te schrijven en dat geeft mij op een week tijd een duidelijk overzicht van mijn prestaties. Hoeveel heb ik gesport, hoeveel heb ik gegeten en hoeveel ben ik dan afgevallen of bijgekomen.

Voor mij is dit erg motiverend. Ook als ik eens een dagje 200gram ben bijgekomen. Daar laat ik mij niet door van de wijs brengen. Ik blijf gewoon gezond leven en er goed uitzien omdat ik weet en kan nakijken dat ik alles correct en juist doe!

6. Zorg dat je goed weet wat je eet en hoeveel je eet.

Veel mensen doen maar wat. Ze denken dat ze gezond aan het eten zijn maar tijdens de voorbereiding van de maaltijd hebben ze al makkelijk vijf stukjes vlees en drie aardappelen binnen gestoken. Daarbovenop, nemen ze nog een stel noten, eten we drie bananen en een halve tros druiven. Dan nog wat suiker in de yoghurt en als de kleine zijn bordje niet leeg eet, dan eten wij het snel op want weggooien is verspilling toch?notitie boekje

Wel ja misschien is dat verspilling MAAR tel je al die dingen die je tussendoor eventjes snel in je mond steekt, mee op? Besef je hoeveel calorieën extra dat zijn? En hoe dik je daarvan wordt?

Snel afvallen tips? Maak een eet dagboek : schrijf alles op wat je eet. Laat je niet verleiden tot zomaar wat eten. Weet wat je eet zodat je echt letterlijk kan zien waar het mis gaat. Dat is echt heel belangrijk. Hierin zit het geheim van gewicht verliezen!

Schrijf op wat je eet en wees daar eerlijk in tegen jezelf. Een mens vergeet in de loop van de dag wat er allemaal stiekem en snel onze mond is binnengegaan, maar het zijn wel die extraatjes die het verschil kunnen maken!

7. Het is niet moeilijk! Het kan snel! Op korte tijd!

Snel afvallen tips: Eigenlijk is het heel erg makkelijk om op een korte tijd, snel een paar kilo eraf te krijgen.Wees eerlijk tegen jezelf en doe het strikt. Beslis wat je wil en wat je er voor over hebt. Hoeveel ga je laten en wat wil je extra doen.

Elke dag je stappen tellen en het schrappen van de suiker. Afvallen kan makkelijk zijn en leuk op de koop toe. De resultaten zullen komen en je zal je beter voelen dan ooit. Waardoor je nog meer plezier krijgt en je jezelf nog beter gaat voelen.

Geniet van het proces van “gezond worden” en probeer de motivatie bij jezelf te leggen. Weet waarom je gaat afvallen, wat je er zo leuk aan vindt, en wat je als resultaat wil gaan zien. Werk er hard voor, wees consequent en doe wat je moet doen. Terwijl je dat doet, bedenk hoe makkelijk het gaat!

Conclusie Snel Afvallen Tips.

Geniet van de feestdagen. De dagen zelf. Ga daarna weer je hersencellen gebruiken en luisteren naar je lichaam. Wil je lichaam dit continue volhouden of moet er iets veranderen?

snel afvallen tips

Snel afvallen tips? Ga op zoek naar gezond en lekker. Zoek een reden om extra te bewegen en geniet ervan. Wees sterk en gemotiveerd. Kijk naar je toekomstige “ik” en doe wat je moet doen. Droom, denk positief, wees vrolijk , geef niet op, wees sterk. Help jezelf met goede kookboeken.

Schrijf op wat je doet en hoe je het doet. Maak bewuste keuzes en maak heerlijke maaltijden. Lees na hoe jouw dag geweest is, en maak de volgende dag nog beter! Maak van elke dag een speciale dag. Ga voor jouw doelen en laat je niet afleiden! Jij kan het!

koolhydraatarm 30 dagen menuSnel afvallen tips: Wil je receptjes die makkelijk klaar te maken zijn en die jouw een goed en gezond gevoel geven? Wil je nog meer ideeën opdoen en jezelf slank eten aan koolhydraatarme recepten? Dan moet je gewoon dit geweldige boek kopen!

Ik kan niet anders dan jou Het Koolhydraatarm 30 dagen menu aanbevelen! Mijn God wat is dat een verschrikkelijk goed receptenboek. Je krijgt alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan en met succes te vermageren.

Gezond en gemakkelijk! Hoogwaardige voeding bij Body en Fit. Goede kwaliteit voor lage prijzen. Snelle levering. Een absolute aanrader!

Ik wil wel eens kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *